Nba'de bir aylık süre geride kalırken kimi çaylak oyuncu da takımlarında önemli roller alarak gelecekte neler yapabileceklerinin önizlemesini sundular. Her ay sonuna doğru çaylak analizlerini yazacağız.
#1 Blake Griffin - Lac = Blake Griffin son günlerde yaptığı çıkış ve Wall'ın sakatlığıyla listede bir numaraya çıkan isim oldu. Son günlerde inanılmaz formda cidden. Haftasonu Knicks'e karşı 44 sayı 15 ribaunt 7 asistlik müthiş bir performansa imza atan Griffin hava hakimiyetini de gösterdi bu maç bizlere. Müthiş istekli ve hevesli olan Griffin belki de geçtiğimiz sezonu kaçırmasının acısını çıkarırcasına oynuyor. Onun bu isteği ve hevesi ne yazıkki takımına yansımamış durumunda. Umarım Griffin'de Clippers'ta basketbol oynama isteğini hedefini kaybetmez çünkü amaçsız olan Clippers'ta 82 maç aynı ritmi tutturmak zor olacaktır.
#2 John Wall - Wsh = 2010 Draftının bir numaralı ismi olan John Wall sakatlanana kadar Wizards'ı taşıyan isimdi. Onun sakatlığında Arenas'ın sahne almasıyla takım o çizgisinden kopmadı ancak Wall'ın da dönüşü ile beraber bu ikilinin beraber nasıl oynayacaklarını göreceğiz. John Wall'ın oyunda topa sürekli sahip olması ve guard yeteneklerini verimli olarak kullanması onu tüm Nba'de asist ortalamasında 3. sıraya yerleştirdi onu. Ancak top kaybı konusunda aynı başarıyı söylemek mümkün değil. Nba'in en çok top kaybı yapan ismi olan Wall'ın bu istatistiği biraz da topla fazla oynmasından kaynaklanıyor.
#3 Landry Fields - Nyk = Sezon başında Knicks'te ilk beş çıkan ve yerini şu ana kadar kaptırmayan Fields buranın en sürpriz ismidir şüphesiz. Draftta 39. sıradan seçilen ve direkt olarak ilk beş başlayan Fields'te belli bir ışık görmüş olacak ki D'Antoni ona bu şansı veriyor. Peki Fields, Knicks ilk beşinde neler yapıyor. Seçildiği sıraya bakacak olursak oldukça verimli katkılar veriyor Fields. Sayı ve ribaunt katkısı ile takıma gerekli katkıları yapan Fields'in kariyerindeki en iyi maçı şüphesiz ki 21 sayı 17 ribauntla oynadığı Denver maçıydı.
#4 Eric Bledsoe - Lac = Clippers'tan listeye giren ikinci çaylak olan Bledsoe sezonun henüz 4. maçında ilk beşe yerleşti takımında. Bledsoe aldığı sürelerin karşılığını da olumlu basketbolu ile veriyor. Wall'ın arkasından asist ortalamasında çaylaklar arasında ikinci olan Bledsoe Clippers'ın üst üste gelen mağlubiyetlerine rağmen düzenli olarak çift haneli sayılara çıkarak gelişimini sürdürdü. Sezona iyi giren Bledsoe'nin buna rağmen son iki-üç maçında istatistiklerinin düştüğünü de belirtmek gerek.
#5 Wes Johnson - Min = Dördüncü sıra seçimi olan Wes Johnson Wolves'te hemen ilk beşe yerleşti ancak beklenilen seviyeye halen ulaşamamış gibi gözüküyor. Seçildiği sıranın ve aldığı sürelerin hatırına ona bu sırayı verdik. Wes Johnson çaylaklar arasında dış şutuna ne çok güvenen isim. En çok üçlük kullanan oyuncu olan Wes Johnson'un bu tutumu tabi ki Wolves'te olduğundan pek göze batmıyor. Tabi bu gelişimine bir türlü yön verememiş olmasının başında takımının da etkisi vardır elbette.
#6 Evan Turner - Phi = Evan Turner'ın sezon başında daha yukarılarda olacağını öngörüyorduk ancak performansıyla bir türlü beklenilen sıçramayı yapamadı. Sezon başında Iguodala ile aynı pozisyonda olmasının sıkıntısını çekecğeinden bahsetmiştik ki bunu sürekli görüyoruz. Lige iyi başlayamadı ancak buna rağmen ona güvenen Sixers ilk beşte Turner'a yer ayırdı ancak halen ondan beklenilen katkıları alamıyorlar. Turner için söyleyeceğimiz olumlu bir özellik varsa ribauntlarda takımına oldukça katkıda bulunmasıdır.
#7 Al-Farouq Aminu - Lac = Clippers'ın üçüncü çaylağı olan Aminu, Griffin ve Bledsoe kadar takımda önemli bir noktaya ulaşamamış olsa da şu ana kadar 4 maçta ilk beş şansı buldu. Sezon başında istediği dakikaları alamayan Aminu zamanının geleceğini biliyordu. Erken kopan bir maçta 30 dakikaya yakın bir süre bulan Aminu 20 sayı 11 ribaunt ile koçu Negro'yu etkiledi ve sürelerini arttırmayı başardı. Clippers adına benchten gelerek verimli katkılar yapan Aminu'nun ilk beşi de fazlasıyla zorladığını belirtmek gerek.
#8 DeMarcus Cousins - Sac = Sezona direkt olarak ilk beş başlayan ve Kings'te Evans ile iyi bir ikili oluşturması beklenen Cousins'ten beklentiler büyüktü. Ancak ilk beş maç sonrasında benche çekildi Cousins. Her ne kadar böyle istatistikleri pek sevmem ve Espn'vari bulsam da Cousins'in ilk beş çıktığı maçlarda Kings 3-2'lik bir galibiyet yüzdesi yakalarken benchte olduğu 8 maçta sadece 1 galibiyet alabildi Kings. Ribauntlarda çayaklar arasında lider olan Cousins'in boyalı alanda oldukça etkili olduğunu ve Kings'in Evans ile beraber geleceği olarak görüldüğünü de söyleyelim.
#9 Derrick Favors - Njn = Draftta üçüncü sırada seçilen ve üzerinde fazla beklenti olan Favors Nets'te Lopez'in arkasından gelerek oldukça verimli katkı sağlıyor. Pota altında sağlam duruşu ve ribaunt sezgisi ile dikkat çeken Favors'un hücum ribauntlarındaki aktifliği de dikkat çekiyor. Özellikle Heat maçında Favors'un 10 hücum ribaundu alması fazlasıyla dikkat çekiciydi. Ancak aldığı sürelere bakınca Favors'tan daha fazla istatistiki katkı bekleniyor.
#10 Gary Neal - Sas = Profosyonel kariyerine Karşıyaka formasıyla başlayan Neal'ın yaz liginde Popovich tarafından keşfedilmesi ile yolu Spurs'e düştü. 26 yaşında olması basketbol açısından olgun olmasına yol açan Neal'ın dış şutu Spurs sisteminde oldukça değerli. Ortlama 15 dakika süre bulan ve top eline geldiğinde gerekli olanı yapmaya çalışan Neal 7de 5 üçlük ile oynadığı ve 15 sayı bulduğu Bobcats maçında dikkat çekmişti.
*Semih Erden - Bos = Semih'in Celtics'te oynaması kendisi açısından avantajlı durumları olmasına rağmen dezavantajlı durumları da var. Oldukça kaliteli ve ismi olan uzunların arkasında sırasını bekleyen ve alacağı dakikalar aslan ağzında olan Semih şu ana kadar iyi süreler aldı. Avantajı ise Garnett-Shaq gibi isimler ile beraber oynayan ve onların desteğini alan Semih'in kendisini geliştireceği yönler. Celtics koçu Rivers'ta Semih'i yüreklendirmeye çalışan açıklamalar yapıyor zaman zaman. Semih'in savunmasını ve ribauntlardaki duruşunu fazlasıyla verimli bulduğunu söylüyor.
*Ömer Aşık - Chi = Ömer uzun rotasyonu açısından Semih2e nazaran şanslı ve Boozer'ın yokluğunda kendisini fazlasıyla gösterme fırsatı buldu. Savunmada uzun boyu ve uzun kolları sayesinde önemli bir blok tehtidi olan Ömer hücum kısmında henüz yaratıcılığı olmasa da kendisine hazırlanan pozisyonlarla skor katkısı veriyor. Noah ile beraber oynadığı anlarda iyi bir savunma ikilisi olan ve pota altını kapatan Bulls'un eksik yönü ise hücumda bu ikiliyi pek kullanamaması şüphesiz ki.
Not: Sıralama nba.com'dan alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder