6 Eylül 2008 Cumartesi

Kilit Maç: Belçika-Türkiye


Yaklaşık 30 dakika sonra Belçika-Türkiye mücadelesi başlayacak Eurobasket-09 elemelerinde. Maç öncesinde bizim adımıza sevindirici bir haber geldi.. Grubumuzun iidalı ekibi Fransa, Ukrayna'ya 78-77 yenilmiş. Ukrayna önemli bir adım attı ve bende varım dedi bu grupta.

İlk Ukrayna maçımız da oldukça kritik bir mücadeleydi. Ukrayna bu grubun kilit takımı ve oynanacak maçlar önemli Ukrayna ile. Biz evimizde yenmeyi bildik ve ilk ayağını geçtik bu zorlu iki mücadelenin. Ukrayna'nın Fransa galibiyeti ile grupta liderliğe yükselebilmemiz ve bri sonraki Fransa maçı için avantaj yakalayabilmemiz için Belçika deplasmanıdan alınacak galibiyet oldukça önemli.

Ukrayna bize önemli bir avantaj sundu. Haydi kullanalım..

Seksi Ateşlemek


Wanted filmini hatırlarsınız. Haziranda ülkemizde de gösterime girmişti. Ben büyük beklentilerle gitmiş ancak pek istediğim gibi bulmamıştım filmi.

Neyse konumuz filmin kendisi değil afişi. İngiltere'de filmin afişi yasaklanmış. İngiltere'deki Reklam Standart Kurumu ülke genelinde afişi yasaklamış. Nedeni ise şu; Angeline Jolie'nin afişte silahı çok seksi tutuuğu ve bunun silah kullanımı ve şiddete teşvik olduğu..

Angeline ablamızda her rolüyle seksiliğini kanıtlıyor. İngilterede'de tescillendi bu yasaklama ile :)

Warriors - Guard ?


Pacers önceleri Tinsley'e sahip çıksa da basında çıkan söylentilere göre takası olasıymış. Indiana malum Tj'i kadrosuna kattı bu yaz ve onunla devam edicekler guard rotasyonunda yola.

Guard yönünden son dönemde gündemde olan bir diğer takım ise Golden State. Baron Davis'in Clippers'a gitmesi ile Monta'nın pg bölgesinde yalnız kalması.. Ellis'in beklenmedik sakatlığı ile birlikte kumaşı olmasına rağmen bence pek iyi olduğunu söyleyemeyeceğim Marcus Williams ile yollarına devam edeceklerinin belli olması..

Marcus Williams kariyerinde şu ana kadar genelde Kidd'in arkasında periyot sonlarında yada başlarında 2-3 dakikalık performanslar gösterdi. Kumaşı var ancak yine de guarda dayalı basketbol oynayan bir takım için iyi bir seçim değil. Hal böyle olunca Tinsley ile ilgilenmeye başlamış Warriors ve Harrington'u bu takas için gözden çıkartmayı düşünüyorlar. Olası bir takasta Daniels'ta pakete dahil olabilirmiş.. Bakalım neler olacak.

5 Eylül 2008 Cuma

Çaylak Marihuana'sı..


Heat'in yeni çaylağı Mario Chalmers ve Memphis Grizzlies'in çaylağı Darrell Arthur marihuana ile yakalanmış. Otel odalarında uyuşturucu bulunan iki oyuncuya 20.000$ ceza ve yeni sezon içinde maç cezası verilecekmiş.

Amerikada bu meleti kullanmayan yok neredeyse. Rezillik bir olay bence. Tamam yakalanmayanlarda vardır elbet kullananlardan ama yenmemesi lazım böyle bir bokun..
Geçen sene Noah'da aynı duruma düştü ama unutuldu gitti. Umarım bunlarında öyle olur.. Muhtemelen..

4 Eylül 2008 Perşembe

2009 Model Wolves #2



Eskileri harbiden daha iyiydi..
2009 Model Wolves #1

Oklahoma City Thunder




Beklenildiği gibi Oklahoma City'nin ek adı Thunder oldu ve logosu basına tanıtıldı. Thunder oyuncusu Damien Wilkins'in de hazır bulunduğu törende Oklahoma City Thunder yeni logosunu basına tanıttı.. Mavi-Sarı ve turuncu renklerden oluşan bir logo.. Sanki biraz Wnba logolarına benzemiş. Ve beğendiğimide söyleyekmem loguyu. Çok sade ve internette daha iyilerini de gördüm. Basit birşey çıkmış ortaya.
Bakalım formaları nasıl olacak..

3 Eylül 2008 Çarşamba

Thunder ?


Nba'in en yeni takımı Oklahoma City'nin son adı olarak Thunder düşünülüyor ve büyük ihtimalle de bundan sonra bu takıma Oklahoma City Thunder diyeceğiz.
Ancak Thunder ek adı Nba'de yeni bir tartışmayı meydana getirdi. Warriors'un maskotunun adının da Thunder olması soruna yol açacak mı bakalım..

Mtv Europe Music Awards


Mtv'nin her yıl düzenlediği ve Avrupa müzik piyasasının en prestijli organizasyonu olan Mtv Avrupa Müzik Ödülleri bu sezon 8 Kasım'da Liverpool'da gerçekleştirilecek organizasyon ile sahiplerini bulacak.

Mtv Türkiye ekibi bu sezon Türkiye'den 'En İti Türk Sanatçı' kategorisi için yarışmaya katılan 5 ismi açıkladı. Emre Aydın, Hadise, Hande Yener, Sagopa Kajmer ve Hayko Cepkin.
Geçtiğimiz yıl Ceza kazanmıştı bu ödülü.

Ayrıca her zaman olduğu gibi kazanan isimler oylama ile belirlenecek. Ve oy kullanmak için ise buraya başvurabilirsiniz. Tabi 8 Eylül'den sonra. Yaklaşık 2 ay zaman tanımışlar oylar için.

Magloire Heat'te


Heat yaklaşık bir aydır ilgilendiği Jamaal Magloire ile kontrat yaptıklarını basına duyurdu. Söylediğim gibi yaklaşık bir aydır ilgileniyorlardı ve antrenmanlarda denemekteydiler Magloire'ı.

Magloire All-Star mertebesine ulaşmış bir pivot. Ancak son sezonunun pek iyi geçtiğinden bahsetmek mümkün değil. Yalnızca 31 maça çıktı ve beklenilen performansını hiç bir zaman yansıtamadı. Ama All-Star olmuş bir oyuncu ve Blount gibi elinde top tutmakta zorlanan birinin bulunduğu Heat pota altına ilaç gibi gelir. Alonzo'nun da sezonun ortasında dönüş yapabileceği söylentileri var. Neyse Magloire hiç yoktan 6 sayı 8 ribaunt gibi ortalamalarla oynasa verimli olur..

Marshall Sixers'ta


Sixers, Oklahoma City'nin kontratını satın alarak serbest bıraktığı Donyell Marshall ile anlaşmış. 1 yıllık minumum bir kontrat ile Donyell bir yıl Sixers forması altında mücadele edecek..

Sixers için oldukça iyi bir hamle. Brand gibi bir ismi takıma kattıktan sonra geçen yılki ilk turun üzerine elbette daha fazlasını koymak istiyorlar. Bench derinliği de oldukça önemli, benchinize takımın en büyük sorunu olan dış şut bakımından gayet faydalı olabilecek Donyell Marshall'ı kattıysanız bence bu oldukça iyi bir hamledir.

2 Eylül 2008 Salı

Eurobasket 09


Türkiye'nin Eurobasket 09 mücadelesi yarın akşam başlıyor. Türkiye 09 Eylül'ünde düzenlenecek Eurobasket 09'a aktılabilmek için eleme grubunda mücadele edecek.
Türkiye'nin gruptaki rakipleri Fransa,Belçika ve Ukrayna.. Zorlu bir grup özellikle de Fransızlara karşı oldukça zorlanacağız..
Grupta ilk sırayı alan takım diğer 3 gruptaki lider takımlarla birlikte turnuvanın yolunu tutacak. Bunun dışında en iyi ikincilerden de 3 takım turnuvaya kazanma şansına sahip olacak. Son bilet ise turnuva öncesinde yapılacak son elemelerde belirlenecek.

Türkiye yarın akşam 21.00'da Ukrayna ile oynayacağı maçla zorlu mücadelelere başlıyor. Umarım 16 takım arasına katılırız ve seneye bugünlerde turnuvada mücadele etme fırsatını buluruz.

Gricek Resmen Fener'de !




Fenerbahçe Hırvat basketbolcu Gricek ile resmi sözleşme imzalamış. Hayırlı olsun tekrardan..
Ayrıca Gricek ve Green'in de forma giydiği hazırlık maçında Fenerbahçe Ülker, Trabzonspor'u 75-59 yenmeyi bildi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...