1 Ağustos 2008 Cuma

Okafor Kontrat Yeniledi


Bobcats organizasyonun aklını kurcalayan bir soruydu Okafor'un takımda kalıp kalmayacağı. Okafor da modaya uyanlardan ve 6 yıllık kontrata imza atanlardan. 6 yıllık 72 milyon $ karşılığında anlaşmış Bobcats ile.

Okafor aslında sık sık sakatlanabilen ve maç kaçıran bir oyuncu benim gözümde. Ama ne hikmetse geçen sezon maç kaçırmamış. Düzelme var gibi durumunda. Bobcats yapması gerekeni yaptı. Off-Season'un başında takımın başına Larry Brown'u getirmek zaten amaçlarının play-off olduğunun göstergesiydi. Okafor'da bu yolda takımın en önemli silahlarından biri olacak.

Pekin 08 Maskotları


8 Ağustos'ta başlayacak ve Pekin'de düzenlenecek olan 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları için maskotlar tanıtıldı.

İki heceli isimlere sahip beş maskot Pekin 08'in simgesi olacak. Maskotların adları ise;
Beibei - Jingjing - Huanhuan - Yingying - Nini

Tatil Arası

Ee be adam daha dün geldin,bugün nereye gidiyorsun diyebilirsiniz.Doğrudurda ama bir tatil arası vermek lazım diye düşünüyorum,en az iki hafta yokum.Bunun üzerine 4-5 gün daha koyabilirsiniz duruma göre.Arada girip basketbolla ilgili ya da tatil anılarımla ilgili birşeyler karalayabilirim ama karalamayabilirimde.Duruma göre değişir yani,önce şu tatilin keyfini çıkaralım sonra yeni sezonda bomba gibi aranızda olurum.Bugün birazdan Bartın'a gitmek için yola çıkacağız,oradan da Pazar günü yola çıkıp Kuşadası'na gideceğiz.Hepiniz kendinize iyi bakın,bloglarımızdan ayrılmayın.He bu arada,laziomania'da da tatil arasını dile getirdim,dileyen oradan da okuyabilir.Kaan yazılarıyla sizinle olacaktır,yani boş kalmayacak buralar.Haydi eyvallah.

Louis Williams


Louis Williams geçtiğimiz yıl Sixers'ta gösterdiği performans ile çıkış yakalamıştı. Nba'de üç sezonu geride bırakan genç guard'ın en verimli sezonuydu geçtiğimiz yıl. Play-off'larda da Pistons karşısında zaman zaman etkili olmuştu Williams. Oyununa en büyük katkıyı 2007-08 sezonunda yaptı ve gelişmeye halen daha açık bir oyuncu.

Williams'ın bir anda yükselen rakamları onu göz önüne getirdi. Sınırlı free-agent olan Williams'a Cleveland geçtiğimiz günlerde kontrat önermişti ancak Sixers yönetimi Williams'ın kontratını karşılayacağı söyleniyor. Yerel basına göre Sixers şimdiden Louis'e 5 yıllık kontrat önermiş ve anlaşılmış.

Best Quotes #2



Best Quotes'lara Pulp Fiction ile başlamıştım. Sırada oldukça etkileyici bir film olan Lord Of War var.Hemen başlayayım.

There are over 550 million firearms in worldwide circulation. That's one firearm for every twelve people on the planet. The only question is: How do we arm the other 11?

Dünya'da 550 milyon silahlı insan var.Bu gezegendeki her 12 kişiden birinin silahı olduğu anlamına gelir.Şimdi sorulması gereken,kalan 11'i nasıl
silahlandıracağımız?

Anatoly Orlov: Is this how you want to be remembered?
Yuri Orlov: I don't want to be remembered at all. That means I'm dead.

Andre Baptiste Jr.: Can you bring me the gun of Rambo?
Yuri Orlov: Part One, Two, or Three?
Andre Baptiste Jr.: I've only seen Part One.

Best Quotes #1

31 Temmuz 2008 Perşembe

Reklamlar #2


Son günlerde dikkatimi çeken reklamlardan biri Cem Yılmaz'ın Telekom reklamları. Kısa kısa skeçler halinde olan reklamlarını demiyorum animasyon olarak ekrana gelen reklamlar.
Orada belkide hepinizin dikkatini çeken bir kelime var. 'Jem Bey' diye. Telekom reklamında bile şunu gördüysek ciddi ciddi düşünmemiz lazım Türkçe konusunu.

Daha önceki postta da reklamları eleştirmiştim. Alın size çok sevdiğim bi reklam(dı).

Herkes şans eseri buralara geldin dese de sizlerle gurur duyuyoruz. Sıkıntılı olduğumuz şu günlerde bizlere mutlulukların en güzeli yaşattınız. Evet şansımızla o golleri attık, zaten şans olmasa gol olmaz, inancımız ve Türkiye’nin yüreği sizleri buraya getirdi.
teşekkürler başımız dik gezdirenler,
teşekkürler yağmur,
teşekkürler 90+4,
teşekkürler direk,
teşekkürler sakatlıklarla alay eden adam,
teşekkürler dünyanın en iyi kalecisi,
teşekkürler 2 kişilik oynayanlar,
teşekkürler rüştü,
teşekkürler nöbetçi,
teşekkürler Fatih Terim…
sen gururla yürü yolunda; sesimiz desteğimiz yanında; devamı 2010'da Afrika’da…

Haluk Bilginer'in sesinden gerçekten oldukça etkileyici bir reklamdı. Arka plandaki slaytlar zaten Euro 08'de yarı final yapmış aslanlarımızın gururu ile reklam daha da anlamlı hale gelmekteydi. İşte reklam böyle olur. Bravo..

Reklamlar #1

Trabzonspor Basketbol Takımı


Öncelikle camiamıza hayırlı olsun bu birleşme,sonunda hak ettiğimiz yerlere gelebilmek için ilk adım atıldı,şimdi gerisinde sıra.Zaten bu işler sırayla,öyle bir anda başa güreşen bir takım yaratılmazdı.İstikrar yakalamak için belki de iyi oldu bizim adımıza birinci lig yerine ikinci ligden başlamak,gençleri burada keşfedebileceğiz.

Birkan,kendisine çok güvendiğim bir isim.Benden sadece iki-üç ay daha büyük diye hatırlıyorum ama buralardaki bir takımın sorumluluğunu alabilecek potansiyel var onda.Yetenekli,ikinci ligde zorlanmayacak bir isim.Trabzon'a katılmasından ötürü son derece memnunum,maçlarda artık daha yakın oluruz kendisine.Gelecek sezon gönlümüzü fethetmeye aday oyuncuların başında geliyor.

Volkan İncekara,sanırım en büyük eksiğinden girmek gerekir.Bana bir guard için yavaş geldi ama bu eksikliğini oyunun her alanına yaptığı katkı ve basketbol IQ'su ile fazlasıyla kapatıyor.O da Birkan gibi çok yetenekli,Umut Tınay'dan da çok şey öğrenecektir bu sene,belki de Umut Tınay'ın gelmesine en çok sevinecek gençlerden birisi.

Can Özcan,büyük takım küçük takım demeden hücum potansiyelini konuşturabilen birisi,bir Beşiktaş maçı hatırlıyorum çift hanelere elini kolunu sallayarak çıkmıştı,keza çift hanelere çıktığı başka maçlarda var kendisinin.Takıma hücum alanında büyük bir artı katacaktır.

Engin Algın,tecrübe katacaktır takıma.Bu tecrübeyi sağlayacak oyuncularda lazımdı,takımın içinde bunlarda mevcut.Biride Engin bunların.Keza Ufuk Yanar'da aynı bahsettiğim özelliğe sahip,o açıdan faydalı olacaktır.

Burak Yönder o da adını sıkça duyabileceğimiz biri olabilir ilerleyen senelerde sevindim bizim takımda olmasına.

Recai Öztürk-Kerem Öztoprak,fazla birşey beklemiyorum.En azından benim izlediğim bu isimler diğer saydığım isimler arasından sivrilir mi,zor diye düşünüyorum.Hayırlısı.

Trabzon'dan gelecek oyuncular hakkında fazla bilgim yok,o yüzden onlar hakkında yorum yapamayacağım.Gerçi sadece Roman takımda gözüküyor geçen seneden.

Sona ise,Umut Tınay'ı bırakmak istedim.Tecrübesiyle takıma inanılmaz bir katkı verecektir kendisi,geçen sene fazla dikkat çekmesede ikinci ligde onun gibi bir tecrübe genç oyuncularla iyi işler yapabilmek için uygun görünüyor. Umarım yanılmam takıma çok ama çok katkı vereceği konusunda,özellikle Volkan'a da çok faydası dokunacaktır oyun bilgisiyle.

Kısacası doğru bir takım kuruldu,daha gelecek Amerikalı'dan bahsediliyor.Bence iki numarada oynayabilen birisi olabilir ya da combo guard tabir edilen,1-2 oynayabilen birisi.Bakalım,2-3'de olabilir mevkileri.O gelecek Amerika'lıyla,birinci lige çıkacak kadro kurulmuş olacaktır,bir kaç takviye daha yapılırsa tabii tadından yenmez ama yapılmasa da olur bence.Neyse sanırım çok konuştum.

İyi bir adım attık,artık tribünleri doldurup takımımızı desteklemekte sıra.

(Geçtiğimiz günlerde yazdığım bir yazıydı,burada da yer alsın istedim.)

Deng = 12 Milyon $


Bulls yönetimi 23 yaşındaki genç oyuncusu Loul Deng ile 6 yıllık toplam 72 milyon $ karşılığındak ontrat imzalamış. Deng'de uzun süredir istediğini aldı.

Geçtiğimiz günlerde Ellis 6 yıllık bir kontrat ile uzatmıştı. Bulls yönetimi Deng ile uzattı ki mantıklı da uzatılması. Bunlar genç oyuncular ve kalitelerini oynadıkları kısa dönemde gösterdiler. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır elbette ancak bana kontrat süreleri fazlaymış gibi geliyor.

Oyuncularla yapılan bu 6 yıllık kontratlar moda oldu son dönemde. Hayır uzun vadede anlaşıyorsun tamam da dünya hali bir sakatlık olur birşey olur boş yere yılda 10 md mı vereceksin bu adamlara. Yada oyuncu hiç kendi piyasasını düşünmez mi ? Deng gibi oyuncular ileride bu paradan daha fazlasını hak edebilir. Neden kendisini 6 yıllığına bağlıyor ki. Futbolda son dönemde ortaya çıktı kölelik tartışması. Hiç farkı yok işte bundan.

Corey Maggette


Benim basketbolda en sevdiğim oyunculardandır kendisi,bu yazda çok özel dakikalar yaşadık gerçekten.Spurs'a gelecek mi gelmeyecek mi,kabul edecek mi etmeyecek mi derken tatlı bir heyecanın içinde buldum kendimi.Maggette'nin gelmesi hem bizi tekrardan en kuvvetli takımlar listesinde üst sıraya taşıyacaktı,hem de en sevdiğim adamlardan birisi olan Maggette benim takımıma Spurs'a gelecekti.Ama gerçekleşmedi tabii,en kuvvetli adaylardan biri olarak gözüküyorduk ortada ama Warriors Baron'u kaybettikten sonra misilleme mi düşündü yoksa gerçekten faydalı bir oyuncu almak için mi aldılar onu bilmek imkansız ama salary'de ki boşluklarının sayesinde bizden daha çok para vererek takıma kattılar onu sonuçta.Üzüldüm açıkcası, çünkü 2-3 yıllık hayalimin gerçekleşmesini çok az bir zaman kalmıştı ki gerçekleşmedi yine,bu saatten sonra da Maggette'nin Spurs forması giymesi imkansıza yaklaşıtı,Spurs dışında oynayıp,kalbimi bu kadar kazanan bir oyuncu olarak tarihte ismini alacaktır mutlaka Corey Maggette.

Warriors'da ki kariyerine gelecek olursak,faydalı olacağı açık ama sorun şu;aradığı başarılara burada ulaşabilecek mi ? Ki bunun cevabı kesinlikle hayır olacaktır çoğu basketbolsever tarafından,Warriors playoff'a son sıralardan kendini atabilirse sevinmeli bence.He gerçi ben şu şartlarda sekizincilik için onları ön planda görüyorum,Ellis bir numarada,Kaptan Jack. iki numarada,Corey üç numarada,Al dört numarada ve Biedrins beş numarada oynamak üzere fena bir takım değiller,yedekten de etkili oyuncuları olacak kendilerine göre.Corey'in istikrarı çok önemli olacak takım adına,umarım kendini iyice gösterir burada.He tabii Spurs maçlarında göstermesini temenni etmiyorum.Bir Corey yazısıyla giriyim dedim,kısacası Warriors onun oyunu için çok iyi bir yer olabilir ama başarı için yanlış adrese geldi,halbu ki Texas'da San Antonio onu beklemedeydi.

Merhabalar


Merhaba sevgili okurlar,yeni bir yüz olarak aranıza katıldıktan sonra ilk iş olarak tabii koyuldum kendimi tanıtma yazısı yazmaya.Beni daha yakından tanımak isterseniz,yazıyı okumanızı tavsiye ederim.Adım Hüseyin İlkin,soyadım Yaman.Yarışmaya Samsun'dan katılmakta olup,yakında üniversite dolayısıyla Trabzon'a gidiş yapacağım.90 doğumlu olmakla birlikte,1 nisan şakası gibi 1 nisan günü doğmuşum.Baba adı.. derken böyle uzar gider,işte kısacası kimlik kartım bu.Doğum yerimde Trabzon yazar,kütükte Bartın yazar diyerekte bu kısmı kapatıyım.


Gelelim ikinci kısma,genellikle basketbol ağırlıklı yazacağım burada.Tabii bir spor dalı diyince ilk olarak tuttuğum takım sorulur,hemen söyleyecek olursam San Antonio Spurs'tan başkası değil bu takım.Resimde de üç süperyıldızı görüyorsunuz zaten,hepsinin teker teker hayranıyımdır. Spurs maçlarını kaçırmayı sevmem,bu sene burada bol bol Spurs yazısı göreceksiniz kısacası benim yüzümden.Belki şampiyonluğa uzanır bir tek yılda daha bu maçlar,göreceğiz sezon içerisinde.Bu arada Trabzon'un maçlarındada tribünlerde yerimizi alacağız,birinci lige çıkma yolunda desteğimizi göstereceğiz.Trabzon'u da buradan takip edebilirsiniz.

Basketbol gibi aşığı olduğum bir spor dalı daha vardır,futbol.Genellikle futbol yazdığım bir blog var zaten,o yüzden burada futbol yer almayacak.O futbol bloguna ulaşmak için burayı tıklamanız yeterlidir.Futbol kısmında kısa kesecek olursam,Trabzonspor'luyum.Avrupa'da ise,İtalya'da Lazio,İngiltere'de Liverpool,İspanya'da Barcelona sıkıca takip ettiğim takımlardır.

Basketbol dışında,diziler ve filmler hakkında da elimden geldiğince bir şeyler karalarım burada.Hoş vakit geçirmek dileğiyle,takipte kalın.

2009 Model Wolves


Minnesota T-Wolves 2008-09 sezonunda giyeceği formalar piyasaya çıktı. Wolves'in yeni oyuncusu Kevin Love formayı tanıtan oyuncu oldu.

Yakası biraz kötü olmuş ama fena değil. Yine de siyah Minnesota forması daha güzeldi sanki. Yakada bulunan çamlarda güme gitmiş anlaşılan bu modelde. Hayırlı olsun Wolves'a şimdiden.

Turkish Delight vs Dream Team


Amerika-Türkiye hazırlık maçı az önce tamamlandı. Aslında skor pek önemli dğeil. 30 sayı üstü bir farkla bitti maç. Normalde yani Amerika gibi basketbolun uç noktasından bir takımla maç yapınca bu skor. Önemli olan bizim gayretimiz çabamız ve mücadelemizdi bu da birçok izleyiciyi tatmin etmiştir.

Milli takım hazırlıklarının henüz başında. Daha bir aylık süresi var Avrupa Şampiyonası Elemeleri için. Ancak Amerika'nın olimpiyatlar için hazırlanıyor ve şu dönem onların performansının yükseğe ulaşmakta olduğu dönemler.

Millilerimiz iyi mücadele etti. Özellikle ilk çeyrek ben oynanılan basketbolu beğendim. Kerem Tunçeri tempoyu düşürdü. Doğru paslarla boş adamları iyi bulduk. Top paylaşımları iyi düzeydeydi. Amerika'nın savunmadaki direnci ikinci çeyrekte arttırması ile Millilerimizin guardı düştü. Yine de iyi bir hazırlık maçıydı. Semih ve Cenk Akyol kendilerini izleyen scout'lara fena görüntü vermediler. Cenk 22 sayı ile takımımızın en skoreri oldu zaten.

Bu arada savunmada da zor anlar yaşattık Amerika takımına. Özellikle Ömer Onan ve Kerem Tunçeri'nin ön alanda yaptıkları savunma oldukça iyiydi. Ömer'in Kobe'ye karşı korkusuzca duruşu da gözlerden kaçmadı. Espn'de bu arada maç için başlığı Turkish Delight olarak atmış.

Dailymotion'da Kapandı


Youtube'dan sonra dünyanın en büyük video paylaşım sitelerinden biri olan ve arabirimlerini Türkçe yaparak biz kullanıcılara büyük hizmetleri olan Dailymotion'da mahkeme kararı ile kapandı.

Youtube gibi diğer erişim yasakları gibi bu siteye erişimin de neden yasaklama getirildiği bilinmemekte. Erişimin engellenmesine yol açan videoların ise kaldırılması bekleniyormuş.

Reklamlar #1


Reklam garip şey aslında. Hem reklamlardan nefret ederiz yada daha doğru bir ifadeyle pek sevmeyiz ancak bazı reklamlar var ki artık illallah dedirtti.

En basit örnek genelde 'Tanıtıcı Reklam' adı altında tam reklamlar bitti derken karşımıza çıkan ve 4 dakika boyunca 'Kosla Vanish Oxi Action Max' denen reklamdan bahsediyorum. Yahu bu deterjan mıdır nedir adını ne kadar uzatırsanız uzatın 'Kosla' olarak kalacak. Çimen lekesi, kahve lekesi vs diyerekten reklamdan artık tiksinmemi sağlayan pembe t-shirt'li kıl adamda reklama ayrı bir hava katıyor yani.Bir an önce kaldırılsın ekranlarımızdan.

Bir ikinci reklam da 'Recebin Tavuğu' adı altında çıkan reklamlar. Recep İvedik karakteri Türk Sinema Tarihine geçmiş büyük gişe başarısı yakalamış bir karakterdir.Eyvallah. Ama filminin, fragmanının, çeşitli skeçlerinin sürekli tv'lerde gösterilmesinden sonra bir de bunun üstüne bu reklam kampanyasının çıkması artık yeter dedirtiyor bana. 3-4 dakikalık kısa Turkcell skeçleri iyi-güzel bende beğeniyorum ancak bir kere izlerim iki kere izlerim fazlasını kaldıramıyorum artık.
Bir zamanlar yine pek tutmadığım Cello-can'ları özler oldum yani.

Artest - Rockets


Dün gece bu saatlerde Artest takası için Rockets ve Kings'in anlaştığı haberleri internete düştü. Takas henüz resmi değil ancak büyük ihtimal bitti. Artest karşılığında Kings Donte Greene ve Bobby Jackson ile beraber 2009 draft hakkı ve 1 milyon $ para alacak.

Houston'da Morey turnayı gözünden vurdu cidden. Artest gibi bir oyuncuyu takımın beşini bozmadan alan ve en önemlisi Battier'i kullanmadan bu takası yapan Morey çok akıllıca bir iş yaptı. All-Star bir oyuncu için verebileceği minumum değerleri vermiş Rockets.
Ama belli de olmaz bu işler. Artest kontratının son senesinde seneye takımda kalacağı garanti değil. Hazırda bir ilk tur seçimi ve gelecek için bir pick vermek fazla da olabilir duruma göre. Ama her ne olursa olsun bu hamle ile Batı'da tepeye güreşebilecek bir kadro oluşturdu.

Sacramento açısından takasa bakacak olursak Donte Greene gibi potansiyeli olan bir genci takıma kattılar ve gelecek için ilk tur seçim hakkı aldılar. Hiç de fena değil cidden. Bobby Jackson'da 11 yıldır Nba'da ve artık iyiden iyiye eskimeye başladı. Geçen sezon sadece 26 maçta forma giydi. Pek tabii 5 yıl formasını giydiği Kings'e geri dönmesi onun üzerinde az da olsa etki yapabilir yine de Udrih'in yedeği olmaktan kurtulamayacak. Sacramento açısından da fena hamle sayılmaz..

Koçum Benim



Trt'nin en iyi yapımlarından biriydi Koçum Benim bundan yaklaşık 6-7 yıl öncesinde. Senaryosu Beyaz Gölge'den alınmaydı ama cidden iyi bir yapımdı. Basketbol ile yeni yeni ilgilenmeye başlamış ben o zamanlar büyük bir ilgiyle izlerdim. İsmet Badem'de dizide birkaç bölüm rol aldı.

En son hatırladığım 2006'da tekrarları dönüyordu Trt ekranlarında. Şu sıralar yine Koçum Benim dizisi Trt yayın akışında yer almakta. Yakaladığım zaman izlemekten büyük keyif alıyorum bu diziyi.

Yaz aylarında birbirinden saçma alakasız -istisnalarıda mevcut- diziler ekranlarda boy gösterirken Trt'nin Koçum Benim'i yayınlaması ilaç gibi geldi bana. Teşekkürler Trt.
Aslında birazda Trt-3 Spor için arşivi daha iyi kullanabilseler tam olacak.

30 Temmuz 2008 Çarşamba

Best Quotes #1


Takip ettiğim bloglarda beğendiğim postlardan biridir Best Quotes'ler. Bende bu blog'da yer vermek istedim beğendiğim sevdiğim repliklere. Pulp Fiction'la başlayayım..

Dövüşten kaçtıktan sonra Butch taksiye biner..
esmeralda: what's your name?
butch: butch.
esmeralda: what does it mean?
butch: i'm american, honey. our names don't mean shit.

Butch ile devam edeyim. Otelde baba yadigarı saatini bulamayınca...
butch: did you bring the watch?
fabienne: I believe so.
butch: u "believe" so? u believe so? what the fuck does that mean? u either did, or u didn't!
fabienne: then i did.
butch: are you sure?
--Fabienne 'hayır' anlamında kafasını sallar
butch: fuck! mothafuckin shit! do u fucking know how fuckin stupid you are? shit! fuck!
--Ve birden sakinleşir Butch..
butch: it's not your fault.

Ve Butch ile Fabienne'in motorsiklet repliği..
fabienne: whose motorcycle is this?
butch: it's a chopper, baby.
fabienne: whose chopper is this?
butch: it's zed's.
fabienne: who's zed?
butch: zed's dead baby, zed's dead.

Saracoğlu Sigaraya Kapalı


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 'Dumansız Hava Sahası' uygulamasına dahil edildi. Bu akşamki Mtk maçı ile başlayan uygulama ile taraftarların ve stad içinde bulunanların sigara içmesi yasaklandı.

Sene de en az 4-5 futbol maçı ve çeşitli basketbol maçlarına giden biri olarak sigarasız bir ortam düşünemiyorum. En azından o heyecana o adrenaline karşı tiryakiler nasıl dayanacak bilemiyorum.

Bakalım Fenerbahçe bir ilk olarak uygulamayı başlattı. 2009 yılında diğer stadlarda da uygulama geçerli olacak diye duydum. Hadi hayırlısı.

Bu arada Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 2.Ön Eleme ilk maçında Mtk'yı 2-0 mağlup etti.

#2 Camile Guaty


Camile Guaty .. Prison Break: Maricruz Delgado

Bravo Kobe !!


Yarın Macau'da oynanacak Amerika-Türkiye basketbol hazırlık karşılaşması öncesi Kobe Bryant eline Türk Bayrağı alarak poz verdi.

Kobe Bryant'ın kendisiyle röpörtaj yapacak olan Türk basın mensubunu görür görmez “Patlamada ölenler için çok üzüldük” demesi cidden Kobe'nin duyarlılığını göstermekte.

Bravo !!

Kaynak: Milliyet

J-Will'de Mi ?

Malum Nba'den Avrupa'ya gidiş moda oldu son dönemde. Bu modaya ayak uydurmak isteyen son ismin ise Miami'nin pg'si Jason Williams olacağı öne sürülüyor.

Virtus Bologna'nın sırasıyla 1.5 milyon £ ve 2 milyon £'lul tekliflerini reddeden Williams İsrail devi Maccabi Tel-Aviv'in yaptığı 2.5 milyon £'luk teklife sıcak bakıyor. Bakalım ilerleyen günlerde J-Will'de Avrupa modasına uyacak mı ?

Edgar Davids - Kocaelispor ?



Son bir haftadır Hollandalı ünlü futbolcu Edgar Davids'in Kocaelispor'a geleceği yazılıp çiziliyordu. Başta pek önemsemedim. Gazetelerimizin her gün istisnasız yayınladığı sıradan yalan haberlerdendir diye düşündüm ama görünen o ki Davids Türkiye'ye gelecek. Hoşgelsin bari. Başarılarının devamını dileriz.

Ve Kocaeli yönetimi Davids'in ardından Beşiktaş'ın eski kaptanı İbrahim Üzülmez ile de anlaştıklarını duyurmuş. -Ne kadar doğrudur ilerleyen günlerde görürüz-

Herşeyden yana Turkcell Süper Lig bu sene çok zevkli geçecek bildiğim şey o.

Batman: The Dark Knight



Batman: The Dark Knight'ı dün izledim Imdb sırasına ve yapılan yorumlar neticesinde. Filmi beğenmedim de değil hani cidden söylenildiği kadar var. Senaryosu kurgusu oyuncuların birbirleri ile olan etkileşimleri oldukça güzel.

Heath Ledger'i bu kadar övmelerini ölümüne bağlamaktaydım biraz ama filmdeki o müthiş hatta harika performansını görünce haksızlık ettiğimi anladım. Batman filmi olmasına rağmen filmi götüren karakter Joker'di bence. Filmin Joker ile başlamakta zaten. Özellikle Batman ile Joker'in sorgu diyalogları mükkemmeldi.


Bir diğer konu Two-Face. Aslında ben onu serinin üçüncü filminde bekliyordum ancak burada karşımıza çıktı ve onunda hikayesinin sonunu gördük. Üçüncü filmin konusu nasıl olacak merak içindeyim.


Bu filmi götüren unsuer Joker ve Two-Face'di Batman dışında. Özellikle Heath Ledger'in performansına hayran kaldım. Cidden anlatıldığı kadar varmış dedim sinemedan çıkınca.


Tabi Bruton'un Batman filmleri de izlenmeye değer ama Nolan'ın Batman Bagins'i ve Dark Knight'ı da yabana atılacka yapımlar değil.

Kwame Pistons'ta


Detroit Pistons, Kwame Brown ile 2 yıllık toplam 8 milyon $'a anlaşmış. Öncelikle Kwame'nin adı ve biraz olsun geçmişi gelince insan 'Acaba mı ?' demekten kendini alamıyor ancak Detroit akıllı bir hamle yaptı. Piyasa zaten çok durgun uzun konusunda. Bakalım maya olarak alıyorlar yoğurt kıvamına gelmez ise zaten 2 yıl sonunda postalarlar.

Öncelikle bu sezon pozisyonunda sıkıntı çeken Sheed Kwame'nin gelişi ile tekrar 4 numaraya dönecek ve eski akgresifliğini hücum potansiyalini tehtidini yeniden kazanacak. Pota altında da Sheed'in yaratacağı boşlukları değerlendirebilecek bir isim Kwame. Bir diğer avantaj ise McDyess'ın olacak. Tekrar benchten gelerek takım için itici bir unsur olacak. Yani denemeye değer Kwame'yi. Daha ölmedi adamımız.

Solomon Raptors'ta


Fenerbahçe Ülker'de iki sezon geçiren ve Tanjevic ile anlaşmazlıklar yaşayıp kontratını fesheden Solomon Nba takımlarından Toronto Raptors ile anlaştı.

Solomon sezon sonunda şansını bir kez daha Nba'de denemek istediğini belirtmişti. Avrupa'da el üstünde tutulan önemli bir guard bakalım Nba'deki bu ikinci macerası nasıl gelişecek..

Toronto Raptors tercihi onun için oldukça uygun. Hem takımın Avrupai bir havası var hemde Solomon haricindeki diğer iki guard'da Avrupa'nın sayılı pg'larından. Solomon eğer egosunu kontrol eder ve tek başına öne çıkmaktansa takım oyununu ön plana çıkarır ise başarılı olur. Toronto Raptors'ta Ukic'de Nba'e bu sezon adım atacak. Hem daha önceki Nba tecrübeleri hemde Avrupa'da takımlarına kazandırdığı önemli başarılar sayesinde Solomon'un daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Tabi 2. guard'lık konusunda. Calderon pg sınıfının bankosu Raptors'ta.
Neyse lafı fazla uzatmayayım. Solomon kendini gösterebilecek en iyi takımlardan birinde. Umarım onun için en iyisi olur.

Hadi Eyvallah !!


Kezman ve Maldonado Fenerbahçe'nin yarın akşamki Mtk maçı kadrosuna alınmamış. Ehh zaten gideceklerine dair haberler artmaktaydı. Bu olay artık duruma netlik kazandırdı. Kezman ve Maldonado'yu Arogones kadrosunda düşünmüyor.
Futbola sadece para için bakan gittiğim kulüp önemli değil ben paramı alayım diyen Kezman bakalım gitmek için parasından feragat edecek mi ?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...