7 Mayıs 2009 Perşembe

Brooks


Bu adamda garip birşeyler var. Kısacık boyu ve topu sadece fırlatırmış gibi görünen şut stiline rağmen ligde yer edinmeyi başardı kendine. Şut stilini görünce "Ufak çocuk gibi atıyor" deyip duruyorum. Ama çatır çatır şut sokmaya devam ediyor ne hikmetse...

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Mvp !!



2008-2009 Regular Season Mvp
28.4 Ppg 7.6 Rpg 7.3 Apg 1.7 Stl 1.2 Blk

Bu arada Cavs- Hawks serisi ile ilgili yorumumuzu da yapamadık. Kısa ve öz konuşalım zaten ilk maçta az önce bitti. Hawks dışarda maç alamaz. Evinde maksimum bir maç alsa 4-1 ile Cavs bu seriyi de rahat geçer.

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Lakers vs Rockets // Magic vs Celtics


Play-off konferans yarı finalleri dün Denver-Dallas maçı ile başladı. Bizde fazlasıyla vakit kaybettik aslında bu seriyi değerlendirmekte. Bu gece serinin ilk maçı var Staples Center'da. Ben Lakers'ın hiç bir takıma orada kolay kolay maç vereceğini düşünmüyorum. Sürpriz olur benim için açıkçası.

Houston sert takım. Sertliği de sözde değil Lakers'ı ciddi ciddi zorlayacak bir yapısı var. Bu seride guard rotasyonu üzerinde fazla durmaya gerek yok. Asıl mesele uzun rotasyonu. Öncelikle sakatlıktan yeni çıkmış ve ilk play-off deneyimini yaşayan bir Bynum mevcut elde. Utah serisinin son iki maçında benche çekilerek bir ültimatom verildi Jackson tarafından. Bynum'un kesinlikle bu seriyi unutup önüne bakması ve oyununu oynaması lazım. Bynum'un pota altındaki varlığı ve Yao'ya karşı duruşu serinin kaderini belirleyecektir.

Pota altında yine Houston'un kurt ismi Scola ile ribaunt konusunda oldukça başarılı Odom'un mücadelesini de izlemek fena olmayacak. Scola'nın karşısında en başta durması gereken isim tabi ki Gasol. Eğer Lakers pota altındaki sertliğe yanıt verir ve rakibe boyalı alanı kapatırsa seriyi zaten bitirecektir. Houston'un ekstra katkıları bu sene sürpriz olarak piyasaya çıkan Vafer veyahut Brooks'tan gelebilir. Fazlası olmaz.

Utah serisinde Kobe'Yi durduracak adam yoktu rakipte. Peki Rox'un elinde ne var. Son yıllarda düşüşe geçse de savunmacı kimliği ile hala ön planda olmayı başaran bir Artest ve bu kimliği halen devam ettiren Battier. Bu ikisinin varlığı ibreyi biraz olsun ortaya getirmekte ancak Artest&Battier'ın hücum konusunda verimli olamamaları Rox'u zorlayacaktır. Artest tam bir el bombası. Zaman zaman rakbie patlarken zaman zaman da elde patlıyor. Rox camiası dua etsinde elde patlamasın Artest.

Lakers Toyoto'dam aç çalarsa seri zaten biter. Ben en kötü ihtimalle 6 maça uzayacağını ve 4-2 Lakers'ın turu geçeceğini düşünüyorum.


Boston belkide ilk turda hayal kırıklığı yaratan takım oldu ama bizlere böylesine güzel ve tarihe geçen bir seri izlettikleri için de ne kadar teşekkür etsek az. Orlando ise Celtics'ten fazla hayal kırıklığı yaşattı izleyenlere. Ancak bu iki takımdan biri Doğu Finali'ne adını yazdıracak seri sonunda. Umalım ki toparlarlar kendilerini 2 haftaya kadar..

Boston bunu geçen sene de yaptı aslında. Atlanta'ya karşı ilk turdan 7 maç oynayınca üzerlerinde soru işaretleri oluştu. Bu sefer belki şampiyonluğa ulaşacak kadro derinlikleri yok üstüne eksikleri de fazla ancak ben yine Orlando'yu geçip en azından Doğu Finali yapacaklarını düşünüyorum.

Orlando'nun tek artısı pota altında Howard olur. Garnett ve Powe'un eksikliği ilk turda Bulls'un bol bol içeri drive'lar ve pota altından Tyrus-Noah-Miller gibi isimleri kullanmasını sağladı. Şüphesiz ki Howard yine oldukça başarılı bireysel performanslara imza atacaktır ancak yaptıkları bununla sınırlı kalır. Sixers serisinde kendimden çok emindem. Magic süpürür seriyi dedim ancak beklentilerin çok altında büyüsü kaçmış bir Magic izledim. Sixers biraz takım olmayı becerebilse burda farklı bir seriyi konuşuyor olacaktık.

Şut performansı önemli Magic adına. Herkes attıkça kazanır ama şuta dayalı oyunları sayesinde Magic'in bundan fazlasına ihtiyacı var. İlk turda Lewis ve Hedo bir iki istisna dışında çok kötü maçlar çıakrttılar. Lee'nin yumurtadan çıkıp verdiği katkılar olmasa işleri cidden zordu. Ki o Lee sakatlığı yüzünden oynayamayacak en azından ilk maçta. Boston yorgun olsa da avantajları fazla. Özellikle rakibin guard bölgesindeki zayıflığa bakacak olursak. Boston-Magic serisi çekişmenin içinde olduğu bir seri olacaktır ama saha avantajına da sahip Boston'un işi 7. maça bırakacağını sanmıyorum ve bu seri hakkındaki düşüncem de 4-2 olacak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...