20 Eylül 2008 Cumartesi

Pj Brown Basketbolu Bıraktı


Yaklaşık bir ay önce Brown'un basketbola devam ederse Celtics forması ile devam edeceğini söylemiştim. 39 yaşındaki Brown, Celtics Gm'si Danny Ainge'ye Celtics'in Beyaz Saray ziyareti sırasında yaptığı açıklamada emekli olacağını söylemiş. Brown şampiyon bir oyuncu olarak kariyerine son noktayı koymuş oldu böylece.

Brown geçen sezon emekli oldu aslında ancak Celtics'in Big-3'ü All-Star arasında büyük bir uğraş sonucunda Celtics'te oynamasına ikna etti Brown'u ve 18 maç normal sezon 25 maçta play-off mücadelesine çıkarak sezonu tamamladı.

Kariyeri boyunca 6 takımın formasını giyen ve son olarak Celtics'te şampiyonluk sevinci yaşayan Pj tam 1089 normal sezon maçına çıktı ve 9.7 sayı 7.7 ribaunt kariyer ortalamaları yakaladı.
15 aktif sezonunun 11'inde de play-off mücadelesi veren Pj 106 play-off maçına çıktı..

Bush'a Doğru






Boston Celtics oyuncu ve teknik ekibi geleneksel olarak düzenlenen şampiyonun Beyaz Saray ziyaretini dün gerçekleştirdi. Bush'un önüne çıkan ve gayet neşeli olduğu gözlenen ekip başkan Bush'a günün anısına imzalı top ve forma hediye etti.

19 Eylül 2008 Cuma

Yürü Be Hoca !!


İki gündür Yüksel Aytuğ'un köşesinde Erma Hoca'nın Türk kadını hakkında söylediği naçizane cümleler var.. Buyrun..

''Geçen Antalya'ya tatile gittim. Oteldeyim; önümdem Türk kadınlar geçiyor, sırf yağ. Sonra bir Rus geçiyor... O ne ya öyle hocaamm?''

"Parayla yiyip yiyip, sonra parayla zayıflamaya çalışıyorlar. Önce mideni tut, mideni... O kalçalar nedir öyle ya kocaman kasa gibi... Spor yapın diyorsun, 'Zamanım yok' diyor. Ne zamanın yok? Oturup börek çörekle lak lak yapmaya zamanın var. Ondan sonra vücudun armut gibi olur öyle..."


Ike Mağdurlarına Yardım




Houston Rockets oyuncuları dün gerçekleştirilen organizasyon ile Houston'u vuran Ike kasırgası mağdurlarına yiyecek ve içecek yardımında bulundu. Organizasyonda oyunculardan Luther Head , Rafer Alston, Mike Harris ve Aaron Brooks yer alırken aynı zamanda Rox'un maskotu Clutch'da oradaydı..

18 Eylül 2008 Perşembe

Erik Spoelstra


Heat'in önümüzdeki sezon koçluğunu yapacak olan Spoelstra takımda ilk beş kurumu konusunda henüz birçok şeyin yerine oturmadığından bahsetmiş. Pozisynlar ve oyuncular arasında seçim yapmakta zorlanıyormuş Spoelstra..

Demiş ki Erik; Haslem-Marion ve Beasley ilk beşte başlayabilir ve Haslem pivot olarak başlayacak. Magloire gibi All-Star olmuş ve Haslem'e göre daha saf bir pivot. Haslem genelde 4 oynayan bir oyuncu. Erik bunun dışında Haslem'in 4 başlaması durumunda ise Beasley'in benchten gelebileceğini söylemiş.!! Vay be..

Uzunları bir kenara bırakalım guard mevkiinde de Spoelstra'nın kararı henüz belli değil imiş. Banks-Quinn ve Chalmers arasında seçim yapacak olan Spoelstra bu üç isimden savunma konusunda hengisi daha meziyetli ise onun sahada olacağından bahsetmiş..

Neyse görecez bakalım pre-season'da şekillenir yavaş yavaş kadro ve ilk beş.. Umarım bu sezon bir önceki kadar berbar bir yıl olmaz.

Uefa Kupası #1


Ne zormuş üç kanalda birden zap yapmak. Maksat her maçı biraz biraz takip edebilmekti ve yaptım da.. Sadece bir golü atladım maç izlerken o da şanssızlık Kezman'ın golüydü. Kayserispor dışında iyi bir gece oldu Uefa'da. Avantajlı skorlar elde ettik..

Galatasaray'dan başlayalım. Galatasaray neden böyle bir psikoloji içinde anlamıyorum Avrupa Kupası'nda. Rakip mental açıdan oyun açısından çok düşük seviyede ancak üstüne gitmeye korkuyorsun, basit hatalara izin veriyorsun ve de gol yemeden rahatlamıyorsun. Bellizona gibi bir takımdan 3 gol yemek hele birini kritik bir anda rakip 10 kişiyken kalede görmek düşündürücü.
Lincoln geldiğinden beri en iyi maçlarından birini çıkarttı. Oldukça efektifti orta alanda. Kewell'ın ilk golü gerçekten güzeldi ancak ondan sonra pek etkili olamadı sanki. Baros cidden iyi transfer dün gece çıktı gösterdi. Zor zamanda takımını kurtardı. Üçüncü gol rakibin bariz hediyesi olsa da 2-2 giden bir maçta o dakikada gol bulmak önemliydi Galatasaray adına. 3-3 olduktan sonra galibiyete dair pek bir inanç kalmadı. Hatta top Lincoln'ün ayağına geldiğinde vurma be aptal dedim, solda Volkan boştu ve belkide bir pozisyon yakalanırdı. Lincoln vurdu.. İyi de etmiş çarptı defansa gol oluverdi. Arda'nın İsviçre'ye attığı golüne bemzettim yine İsviçre'de :)

Gelelim Beşiktaş'a. Galatasaray maçı daha zevkli geçiyorken pek kanal dğeiştirmekte istemedim. Arada bakabildim maça. Beşiktaş iyi hoş bol bol gol pozisyonu buldu ancak rakibe de ciddi olabilecek pozisyonlar da verdi. Ukrayna ekibi genelde sol tarafını kullanıyor ve Beşiktaş'ta Serdar bu atak girişimlerine dur diyemedi. Direkten dönen bir topları vardı Ukrayna ekibinin orta açılmadan pozisyon için gol dedim ancak beceriksizliği yüzünden topu atılabilecek son noktaya üst direğe nişanladı rakip futbolcu.. Beşiktaş avantajlı bir skor yakaladı ancak bir gol daha bulabilse oldukça iyi olacaktı. Ukrayna ekibi kendi sahasında tehlikeli olacaktır muhtemelen ama Beşiktaş turu vermez..

Kayserispor'a ne demeliyim bilemiyorum. Maçı Kezman için izleyecektim yoksa benim için cezbedici bir yanı da yoktu. Fazla pozisyonu olan bir maçta değildi. Sıkıcı tabirini kullansam yanılmam. Kezman'ın golünü kaçırdım dedim ya neyse. Zaten Kayserispor maçını ikinci yarıdan itibaren takip ettim. İlk yarıda 4 isabetli 7 şut atmış Kayseri. Kaleyi yoklamış bol bol ve gol aramış. İkinci devrede de aradılar ve 88 de buldular da. Sevindim gol olunca Kayseri'nin Fransa'ya en azından umutlu gitmesini istiyordum. Mücadele gücü var takımda ancak en önemli eksik tecrübe bu tip maçlarda. Gol sonrası gaz yapan takım uzatma anlarında acaba 2 gelir mi dalgasına defansı elden bıraktı ve atılan uzun topla kalelerinde golü gördüler. Psg artık yolu yarıladı demiyorum bitirdi neredeyse. Kayserispor'un tura inanarak Fransa'ya gideceklerini düşünmüyorum..

Futbol Sizi Bırakmış


Sabah gazetesinde bir haber başlığı 'Futbol, Carlos'u bırakmış' diye.. Aslında sadece Carlos değil takımın hemen hemen hepsini bırakmış futbol..

Nerde o geçen seneki birlik beraberlik istek, inanç. Geçen sene olsa girişi ile bir cümle yazmayı planlamıyorum ama daha maçın başında yenilen iki golün ardından maçı çevireceğimize dair en küçük umudum kalmadı. Biliyorum çünkü takımı. Kaç resmi maç oynadı 3 tane de hazırlık maçı.. Hepsini izledim ama ortaya çkan net birşeyler halen yok ortada..

Böyle gitmez bu, belli. Emre sağda oynar, Kazım girerken oyundaki istekli yegane isimlerden Uğur çıkar, Josico olayı ayrı bir mesele, Yasin gibi bir dallama gelir şampiyonlar liginde stoper oynar, Lugano ilk maçtan çıldırmaya bizleri çıldırtmaya başlar, Guiza ilerde yırtınır ancak hücum alanına top geçirmekte zorlanırız ve de alana yayılmakta. Bu mu Fenerbahçe yahu. Bereket Arsenal puan kaybetti en azından öyle tatmin ediyoruz kendimizi. Dur bakalım daha aynı senaryoyu kaç kere izleyeceğiz.

Fransa'ya Tatile


Evet Ağustos ayından beri sürdürülen çalışmalar nihayet meyvesini verdi ve 12 dev adam elemelerde çıktığı beşinci maçını da kazanarak Polonyo'ya bu zorlu grupta lider olarak gitmeyi başardı..

Fransa ve deplasmanda gelen Ukrayna galibiyetlerinin ardından Belçika maçı çerez niyetine geldi adeta. Grubua etkisi olan bir takım değildi. Biz çıkıp yapmamız gerekenleri yptık ve galibiyeti hak ettik.
Cumartesi Fransa ile bir maçımız var. Fransa Ukrayna'yı 4 sayı farkla yendi dün akşam ve ilk maçın rövanşını aldı.Fransa'da garantiledi ikici sırada bitirmeyi şu neticede.. Fransa-Türkiye maçı formaliteden ibaret olacak. Bizim oyuncularda hak ettikleri tatilin ufak bir kısmını Fransa'da yapsınlar..

17 Eylül 2008 Çarşamba

Oden: Hazırım


Greg Oden mikrofonlar kendisine ne zaman uzatılsa 'Lige hazırım, geliyorum.' mesajını vermekte ve bizleri bir nevi umutlandırmakta.. Son olarak La'de bir futbol maçında görülmüş Oden..
Hazırlık kamplarıının başlamasına iki hafta kaldı. Oden gibi zor bir ameliyat geçirebilen ve performansından birşey kaybetmeden geri dönebilen isim az. En son örneği Amere olsa da ben performans bakımından şüpheliyim.. Ama yine de bu sene iyi işler yapabileceğini düşünüyorum..

Ertem Şener


Şampiyonlar Ligi dün başladı. Ertem Şener'i de özlemişiz harbi harbi. Ne espriler patlattı ama dün gece yine..
Şu adamı bir sene daha çekicez ya şampiyonlar ligi boyunca ona yanıyorum. Maçta gerekli-gereksiz her türlü bilgiyi verirken absürt benzetmeler yapması da cabası..
Dün Gerrad oldu jenaratör, Gerets oldu doktor, Torres oldu bilezik..
Ve en sevdiğim cümlesi..
''Yarın akşam kimselere randevu vermeyin'' bunu da tekrarladı durdu maç boyunca..
Haydi hayırlı olsun yeni sezon...

16 Eylül 2008 Salı

Okc'nin Keyfi Yerinde


Oklahoma City Thunders'ın keyfi yerinde olsa gerek.. Takım henüz satmaya başladığı sezonluk biletlerin bittiğini duyurmuş.. Yeni şehir yeni takım yeni heyecan..
Haydi bakalım izleyip göreceğiz sadece renkler ve logo mu değişmiş yoksa yapı da yavaş yavaş değişiyor mu..

Başlıyor..


Avrupa'da kulüpler bazında en önemli organizasyon olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi bu akşam yapılacak grup maçları ile başlıyor. Fenerbahçe'ye de pek inancım olmasa da başarılar diliyorum Porto karşısında..

16 Eylül Salı

A-Chelsea-Bordeaux
A-Roma-Cluj
B-Panathinaikos-Inter
B-Werder Bremen-Anorthosis
C-Basel-S.Donetsk
C-Barcelona-S.Lizbon
D-Psv-A.Madrid
D-Marsilya-Liverpool

17 Eylül Çarşamba

E-M.United-Villareal
E-Celtic-Aalborg
F-S.Bükreş-B.Münih
F-O.Lyon-Fiorentina
G-Porto-Fenerbahçe
G-D.Kiev-Arsenal
H-Juventus-Zenit
H-R.Madrid-Bate

15 Eylül 2008 Pazartesi

Skandal


08-09 'un en iyi Power Forvetleri diye birşey yapılmış Amerika'da . Liste felaket , bunu anlamak için ilk altıda Tim Duncan 'ın olmamasını direk olarak gösterirsek ne demek istediğimiz anlaşılır sanırsam . Liste şu şekilde ;

6-Dirk
5-West
4-Bosh
3-Garnett
2-Amare
1-Boozer

Başka söze gerek var mı ?

İnziva Klipleri


Resmi sitede oylamıştık Kolera'nın yeni albümünde hangi parçalarına klip çekilmesini istediğimizi. Sonuçlar da az çok belliydi sonuçlara göre zaten.. 'Bir Dilek Hakkı' ve ikinci olarak 'Zor İş' parçalarına klip çekilmiş ve tamamlanmış. Yakında izlemeye hazır hale getirilecekmiş. Bekliyoruz..

İspanyollar'da Gördü


İspanya ile Avrupa şampiyonluğu yaşamış teknik direktör Aragones'in ve takımın forvet ismi Güiza'nın turnuva akabinde Fenerbahçe ile anlaşması üyük yankı uyandırmıştı İspanya'da. Üstüne bir de Josico'nun da sarı-lacivertli renklere geçişi ile İspanya'da Fenerbahçe'ye ilgi arttı. Yoğun talep üzerine Canal Plus televizyonu da Cumartesi akşamki Hacettepe-Fenerbahçe maçıyla Turkcell Süper Lig'i - genellikle Fenerbahçe maçları- yayınlamaya başladı.

Eh şimdi hafta içi şampiyonlar ligi mücadeleleri olacak. Cumartesi akşamki maçı seyreden İspanyollar inanabilmiş midir acaba bu takımın bir şeyler başrabileceğine yada gruplara kalmış olmasına.. Veya inanmış mıdır ki geçen yıl son 8 takım arasında bulunmasına.. Hiç sanmıyorum.. Özellikle de savunmada Can'ın performansını gördükten sonra..

14 Eylül 2008 Pazar

Gordon - Marion ?

Bugün dershaneye bir gittim geldim ki ortalık fena. Hadi Türkiye-Ukrayna maçı vardı da onu kaçıracağımızı biliyorduk ancak gelince bir dedikodu gördüm kü ortalıkta. Aman aman..

Söylentilere göre Bulls ve Heat sıkı bir takas pazarlığı içerisindeymiş ve hatta takas sonuçlanmış iş sadece basın açıklamasına veya olayın sağlam bir ağızdan ''Tamamdır. Oldu bu iş.'' denmesiyle kesinleşecek artık..

Takasa göre;
Heat Ben Gordon , Larry Hughes ve Joakim Noah'ı alacak.
Bulls ise Shawn Marion ve Marcus Banks'i kadrosuna katacak..

Yani bu takas girişimi yavaş yavaş sızdı basına aslında. Daha üç-dört gün önce Miami'nin Gordon'u kamp listesine alacağı öne sürülmekteydi. Bu da takasın gerçekleşme ihtimalini arttırıyor benim gözümde.. Aslında takas iyi hoş ancak Gordon beni düşündürüyor. Getirisinden çok götürüsü mü fazla olur diye.. !?


Hughes'un kontratı bir hayli yüklü. Zaten son dönemde kontratının hakkını verircesine oynadığı herhangi bir maç izlemedim, görmedim.. Bulls'u rahatsız etmiş olacak yaklaşık 12 milyonluk kontratı ki geçen sezon da takım aramaktaydılar. Sonrasında Gordon'da başlarına bela. Bir kere benim gözümde tek yönlü bir oyuncu Gordon. Savunma yönünün bir kere göz önünde olduğuna hiç rast gelmedim. Üstüne üstlük kontrat sorunu da var. Yani bu adamı takıma katmaya kararlıysanız en az 10 milyon doları vermeniz gerek. Ki Hughes bile 12 alıyorsa bu rakam daha da fazla olacaktır muhtemelen..

Aslında şöyle bir bakınca Miami'nin en önemli eksiği pivot ve guard.. Pivot açığını Magloire ile kaptmak için onunla anlaşıldı ancak o ne kadar verimli olur bilemem. Şimdi guard pozisyonuna her ne kadar son yıllarda verimi düşse de en azından açığı kapatabilecek tecrübesi olan bir guard gelecek. Zaten Wade'in olduğu bir takımda topu hücum alanına taşıması yeterlidir. Pota altına da Noah gibi çaylak yılını iyi geçirmiş ve aynı zamanda yetenekli hırslı bir oyuncu gelecek. Ee tabi henüz ham 82 maçlık bir yükü ikinci yılında hemen kaldıracak die birşey yok ancak faydalı olacaktır yani sonuçta uzun bulmak kolay olmuyor şu devirde..

Ancak tabi şu durumda kadro şekillendirmesi var. Quinn ile sözleşme yenilendi henüz Heat'de. Çaylak Chalmers de var tabi. Sonuçta o da benchin bir köşesinde çürüsün diye seçilmedi. Ncaa'de olukça iyi işler çıkaran bir guard ve ilerleyen dönemde ilk beş kapasitesine dahi ıkabileceğini düşünüyorum yeterli süreleri alır ve olumlu işler yaparsa. Bunun dışında Quinn var dediğim gibi. Hughes'e yer bulmak zor..
Gordon'a ondan da zor. Şimdi ne yapacak Gordon. Muhtemelen benchten başlayacak ancak sorun eder mi bunu bilemem. Önünde Wade var onu kesmesi imkansız zaten ama o bölgede bir de geçen sene çaylak yılında oldukça iyi işler yapmış ve yine benim gözümde ilk beşi zorlayabilecek bir Cook var.. Orası da muamma.. Sonuçta pg-sg hatta sf isimleri duruma göre değişim gösterecek. Beasley muhtemelen 3 oynayacak ve ondan inanıyorum ki o pozisyonda maksimum verimi alacağız. Zaman zaman 4'e çekilmesi ile guard rotasyonunda rahatlama da gözlenebilir. Haslem ve Noah uzun rotasyonunu oluşturacak. Ancak Gordon-Wade ve hatta Beasley'i sayarsak hücumda top onları bulur mu bulmaz mı muamma.. Çok çelişkili bir durum yani..



Bulls tarafında da çelişki mevcut. Gordon ve Hughes yollanacaktı bir şekilde takımdan ama karşılığında bir şey elde ettiklerini düşünmüyorum. Takımda uzun kalmadı. Noah vardı pivot pozisyonunda ancak şimdi orayı doldurabilecke bir isimleri yok. Banks gelecek takıma ee Rose + Hinrich'in arkasında kaç dakika yer edinebilir ki.. Marion desen henüz kontrat imzalanan ve gelecke için Bulls'un çok şeyler beklediği Deng ve yine o bölgede oldukça iş yapan Nocioni mevcut zaten.. Bir de Marion'un bitecek olan kontratını söylemiyorum. Hani guard ve forvet yönünden bir sıkıntıları yokta uzun rotasyonu oldukça sıkıntılı Bulls adına.

Bakalım ilelreyen günlerde net birşey belirlenir takas hakkında olur yada olmaz.. Büyük ihtimalle gerçekleşecek takas ve açıklanacak..
Resmiyete dökülsün de yavaş yavaş netleşir herşey, kontrat durumları vs..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...