23 Ağustos 2008 Cumartesi

Kobe Bryant #30


Kobe Bryant'ın bugün 30. yaş günü.. Ona en büyük hediye yarın kazanacağı olası bir olimpiyat altını olacak elbet.. Onun gibi birini görüp izlemiş olmak bile büyük bir onur her basketbolsever için.. Doğum günün kutlu olsun Kobe..

'Kits' Klipleri..


Sagopa Kajmer'in son solo albümü Kötü İnsanları Tanıma Senesi'nin 2. video klibi geçtiğimiz hafta Mtv Tr'de yayınlandı.

Düşersem Yanarım adlı parçanın klibini izlemek için..
Albümün iki bölümden oluşan klibin ilk bölümü olan Ben Hüsrana Komşuyum adlı parçanın klibini izlemek için..

Elvan Abeylegesse #2

10.000 metrede gümüş alarak üçüncü madalyamızı almıştı Elvan , bugünde gümüş madalya alarak madalya sayımızı sekize çıkardı ama bu sefer mesafe farklıydı , 5.000 metre . Birinci ise farklı değildi , 10.000 metrenin galibi Dibaba . Bugünde iyi bir yarış çıkardı kendisi , tıpkı Elvan gibi . Elvan'ı yürekten kutluyorum , müthiş bir olimpiyat çıkardı . İki yarış , iki gümüş . Kötü bir olimpiyat geçirirken , sevinç kaynaklarımız arasına girdi bu madalyalarla . Gerçekten önemli bir başarı aldı kendisi . Ama yaşanan bayrak krizi , başarıyı biraz olsun gölgeledi açıkcası . Zaten kendi sözleriyle herşeyi açıklamış Elvan ;

"Bilemiyorum bilerek mi yapıyorlar, yoksa beklenti mi yoktu"

Bayrak konusuyla ilgili , Elvan'ın dedikleri yeterli olur kanımca . Yoksa beklenti mi yoktu diyerek tekrarlayalım o bölümü.

''Antrenörüm Anatoly Bychkov yarış öncesi benden ölümüne koşmamı istedi. Ben de öyle yaptım''

Hüseyin İlkin

Yakup Kılıç #2


Devamı Cuma'ya demiştik,Cuma geldi çattı.Temsilcimiz mağlup oldu yarı final karşılaşmasında, olsun. Kazandığı madalya,bronz . Kendisini tebrik ediyorum.
Yakup Kılıç, teşekkürler..

Hüseyin İlkin

Madalyalar Tekvando'dan


Bugün diploma almaya gittim okuldan , malum üniversiteye kayıt için gerekli,elimizin altında bulunsun dedik bir an önce.O sırada tekvando da altın mücadelemiz varmış , sabah duymuştum ama izleyemedim işte okula geçtiğim için . Oradan bir alışveriş merkezine de gittiğim için zaman kaybettim , neyse eve gelince öğrendik bizde . Bir gümüş , bir bronz almışız . Böylelikle madalya sayımız , 6'ya yükselmiş oldu . Tebrikler ... 1 altın , 3 gümüş , 2 bronz ... Madalya alanlar ; Azize Tanrıkulu ve Servet Tazegül.

P.S = Bu bir Hüseyin İlkin yazısıdır...

Yeni Top


Ligin yeni topu gayet hoş ve şık. Geçen yıl karda topu seçemiyorduk şimdi en azından daha rahat seçeriz siyah çizgileriyle. Turkcell Süper Lig'de bugün başlıyor. Hayırlı olsun tüm takımlara ve biz taraftara..

Leryn Franco


20 Ağustos 2008 Çarşamba

Usain Bolt - 19.30


Olimpiyatlara çok ayrı bir hava kattı çok.Phelps ile birlikte Pekin 08'e damga vuran oyuncu oldu , 100 metre ve 200 metre galibi;Usain Bolt.Ayrıyetten dünya rekortmeni...İki kısa mesafede alınmış,muhteşem bir başarı.Sanırım en son 84'te aynı kişi iki yarışta da dünya rekoru ile olimpiyat şampiyonu oluyordu , tam 24 sene sonra sahneye çıkan insan: Usain Bolt...Usain'i anlatmaktansa , oturun yarım dakika bu adamı izleyin.Değer gerçekten...

Usain Bolt - 9.69

Sports İllustrated - Phelps


August 10 400 m individual medley Gold Medal, World Record
August 11 4 x 100 m freestyle relay Gold Medal, World Record
August 12 200 m freestyle Gold Medal, World Record
August 13 4 x 200 m freestyle relay Gold Medal, World Record
August 13 200 m butterfly Gold Medal, World Record
August 15 200 m individual medley Gold Medal, World Record
August 16 100 m butterfly Gold Medal, Olympic Record
August 17 4 x 100 m medley relay Gold Medal, World Record

Ramazan Şahin


Ramazan Şahin 66 kg serbest güreşte ülkemize ilk altın madlayayı kazandırdı ve olimpiyat şampiyonu oldu.
Dershane sınavına hazırlanmak maksadıyla ders çalışmaya çalışırken tesadüfen Trt'de Ramazan Şahin'in maçını gördüm.. Final maçıymış.. Türk ekibi Çin'de neredeyse katıldığı her dalda hüsran yaşayınca madalya maçı olduğunu tahmin edemedim. Zaten güreş'te takip ettiğim bir spor değil..
Final maçında geriye düşmesine rağmen kazandı Ramazan Şahin ve İstiklal Marşı'mızın Pekin'de çalmasını sağladı. Bravo..

Mateja Kezman #2



Kezman Psg ile resmi sözleşmeye imza attı ve sonrasında Fransız basınına iki yıl önceden hatırladığımız bir poz verdi..

19 Ağustos 2008 Salı

Gordon Giricek Fenerbahçe Ülker'de


Fenerbahçe Ülker bombayı patlattı bu akşam saatlerinde,Gordon Giricek.Fenerbahçe Ülker'in Nba'den transferleri arasına adını yazdıran son oyuncu,tabii şimdilik.İleride başka oyuncularda gelebilir.Başta olaya girecek olursak;süper transfer.Giricek'in Avrupa standartlarında çok faydalı olacağını düşünüyorum geçmişine dayanarak.

Birebir de ligde ki oyuncuları tabiri caizse manyağa çevirerek savunulması çok zor bir adam izlenimi yaratacaktır oynadığı zaman zarfı içerisinde,ilk adımının hızlı olması da artı bir avantaj onu da eklemek lazım.Tabii Giricek demişken,şutundan bahsetmemek olmaz.Buldu mu kaçırmaz, bulmasa kendi pozisyonunu kendi yaratır.Fiziği de yerli yerinde bir oyuncu,yaşını da not olarak belirtmek lazım.Öyle kartlaşmış bir oyuncu değil,31 yaşında.Nba'de çok takım gezdi ama,bence kalitesi tartışılmaz.Hem Türkiye'de hem Avrupa'da Fenerbahçe Ülker'e çok fayda sağlayacak bir oyuncu olacağı kesin,hayırlı olsun.

Bu sene lig güzel oldu yalnız,FB'nin Giricek'i,Efes'in transferleri,GS'ın yabancıları,TT derken çekişme yine üst düzey olacak.Bir daha ki sene de Trabzonspor geliyor,eheh...

Lauren Jackson


18 Ağustos 2008 Pazartesi

Olympic Photo



Yakup Kılıç #1


Devamı 22 Ağustos Cuma günü 14.30'da,bronz garanti..Tebrikler Yakup..

Mateja Kezman


Kezman'ın Psg'ye kiralandığı ve Kezman'ın gittiği haberini okudum..
Gelişi büyük olay olmamıştı. Denizlispor faciasından sonra - evet böyle demek bence mümkün- daha yüksek profilli yıldız beklerken Kezman gelmişti Fenerbahçe'ye. Aslında sevmiştim keratayı ama inatla tek forvet olamıyorum diyordu.. Haklı da olabilirdi. Zamanında Drogba, Torres gibi isimlere partner olmuş bir zat kendisi.Zico'da sistemi değiştirmiyor Alex hep onun arkasında kalıyor, Semih ise kulübeden çıkamıyordu sayesinde.

Geçen yıl formsuzdu sürekli tartışmalar çıktı hakkında. Eleştirenler yargılayanlar vs vs neler neler yazıldı çizlidi. Semih'te görevini yaptı sırası geldiğinde. Kezman ikinci yarı kritik gollere imza attı geçen sene. Semih ile birlikte iyiydiler ikinci yarı ancak Ankaraspor maçında kaçırdığı penaltı onun biletini kesen yegane olaydı.

Aragones ile belki kendini yeniden bulur dedik ama pabucunun dama atıldığı Guiza'Nın gelişi ile belli oldu. Aragones'de kadroda düşünmüyordu onu. Kezman satılmadı ve Psg'ye kiralandı. Gelecek yıl yin transfer piyasasını meşgul edecektir Türk basınnda. Haydi selametle Batman..

Eh yabancı kontenjanı da açıldı. Ön libero hakkında çeşitli isimler dolaşıyor piyasada. Bakalım neler olacak..

Yelena Isinbayeva

Yelena Isınbayeva kendi rekorunu bir kez daha geliştirerek sırıkla atlama rekorunu 5.05'e çekti. Helal olsun cidden hatuna..
En yakın rakibi Jennifer Stuczynski'ye 25 santim fark atarak altını almış bulunmakta bu güzel vücut hatlarınaa sahip Rus atlet..


17 Ağustos 2008 Pazar

Jamaika ve 100 Metre


1-Shelly-Ann Fraser (Jamaika) 10.78
2-Sherone Simpson (Jamaika) 10.98
2-Kerron Stewart (Jamaika) 10.98

100 Metre bayanlarda;1 altın 2 gümüş..

1-Usain Bolt (Jamaika) 9.69

100 Metre erkeklerde;1 altın..

Rus İstilası

Olimpiyatlarda bayanlar tek Rusların istilasıyla sonuçlandı,üç madalyada Ruslara gitti.Sabah kalktığımda final maçı vardı,mutfakta o izleniyordu bizde baktık az birşey.Sonra çarşıya gittiğim için sonlarını kaçırdım ama geldiğimde Dementieva'nın altını aldığını öğrendim.Gümüşü Safina,Bronzuda Zvonareva aldı.Bu son zamanlarda Safina'yı final maçlarında çok görüyoruz ama önce Ana'ya kaybetti,şimdi Dementieva'ya.Artık önüne bakacak diyelim.

Balık Adam


Michael Phelps
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...