5 Eylül 2009 Cumartesi

Bruce Bowen


Daha önceleri bu yaz emekli olabileceğini sçyleyen Bruce Bowen 38 yaşında emeklilik kararını aldığını açıkladı.

Bruce Bowen çalışma ahlakına sonuna kadar sahip, adam gibi adam niteliğinde bir oyuncuydu. Rakibin en önemli skorerini maç boyunca kilitlemek gibi zor bir görevin altından hemen hemen her maç kalkan Bowen kariyeriyle de göz dolduran bir oyuncu. Savunmadaki agresifliğinin yanı sıra hücumdaki yumuşaklığı da izlenmeye değerdi. Dip çizgiden boş şutları affetmeyen Bowen dış çizgiden takımı adına önemli bir silahtı. Zaman zaman yaptığı savunmalar tartışmalara yol açsa da o geçtiğimiz 7-8 yılda bire bir savunmanın tek başına kitabını yazdı.

Ancak savunma yönü özellikleri fazla iyi olmasına karşın yaşlanmaya karşı direnemedi. Kariyerinin son iyi yılını 2007'de geçiren ve final serisinde Cavs'a karşı tek başına şampiyonluğu getiren Bowen'ın kariyeri o yıldan itibaren düşüşe geçti. Yaşlılığın etkisiyle zayıflayan ve eski savunmasını izlettiremeyen Bowen'ın önce süreleri azaldı ardından da ilk beşteki yerini kaybetti. Son olarak Spurs onu Jefferson karşılığı Bucks'a takas etmiş ardından da 2 milyonluk kontratını Bucks satın alarak oyuncuyu serbest bırakmıştı.

Esprili kişiliğini hiç unutamayacağım Bowen zamanında İstanbul'a geldiği dönemde Beyaz Show'a da konuk olmuş ve esprileri ile güzel anlar yaşatmıştı. Yolun açık olsun Bowen, yakında tv yorumcusu olarak karşımıza çıkar muhtemelen.

4 Eylül 2009 Cuma

12 Dev Adam


Polonya'ya gidecek ve Milli takım ile ülkemizi temsil edecek 12 Dev Adam bugün belli oldu. Fatih Solak kadrodan çıkartılan son isim oldu. şüphesiz ki turnuvada Kerem'in de büyük eksikliği hissedilecek. Yarın Polonya'ya uçacak olan milli takımımızın 12 kişilik kadrosu şu şekilde..
Barış Hersek, Engin Atsür, Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Ömer Aşık, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Semih Erden, Ersan İlyasova, Bekir Yarangüme, Hidayet türkoğlu

1 Eylül 2009 Salı

Rubio Bilmecesi Çözüldü. Şimdilik?


Ricky Rubio'nun bu sezon Nba'de oynayıp oynamayacağı bilmecesi sonunda bir açıklığa kavuştu. Barcelona'ya transfer olan 18 yaşındaki Rubio en az 2 sezon bu takımın formasını giydikten sonra Nba yolunu tutabilecek. Wolves menajeri Kahn İspanya'da Rubio ve takım yetkilileri ile çeşitli müzakerelere girmesine rağmen Rubio'nun bu sezon Avrupa'da kalacak olmasını engelleyememiş. Rubio kontratındaki opsiyonu kullanıp 2011'de serbest kalarak Nba'e gelebilir..

Warriors'ta Hareketli Saatler


Golden State cephesinde yoğun bir gündem var şu sıra. Öncelikle dün gelen bir habere göre geçtiğimiz sezonu Celtics'te tamamlayan Mikki Moore ile yıllık 1.3 milyona anlaşma sağlamışlar. Jason Kidd ile oynamanın faydaları, adam hala o yılların ekmeğini yiyiyor.

Bunun dışında Warriors2ta çatlak veren bir Jackson krizi var. Jackson takım arkadaşı Harrington'un izinden giderek isyana gitmiş. Şampiyonluk kazanabileceği bir takımda oynamak istediğini belirtirken gelecek sezon için kendini buraya ait hissetmediğini de sözlerine eklemiş ve restini çekmiş. Jackson için adı sıkça anılan Dallas ise Golden State'in kapısında atmakta şu sıra zira Jackson'un yanında Cuban Ellis'i de ciddi ciddi kadrosunda görmek istiyor.

Bir diğer gelişme de Cj Watson'un takımda kalıp kalmayacağı. Warriors'un kendisine önerdiği 3 yıl 4.5 milyonluk teklifi ciddi ciddi düşünen ancak takımdaki guard bolluğu nedeni ile kafasında soru işaretleri bulunan Watson twitter'daki sayfasında kalacağı yönünde cümleler kurmuş.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...