20 Kasım 2010 Cumartesi

An'ı Yakalamak

Mavs 83-88 Bulls (Ribaundu Al Maçı Kazan)


Chicago'da ki sirk nedeniyle iki haftalık bir deplasman turnesinde Chcicago Bulls. Sezonun geri kalanı için oldukça önemli bu turne çünkü başarı durumuna göre Bulls'un sezonu şekilleniyor. Turnede üçüncü maçına Dallas deplasmanında çıkan Bulls kısır geçen maçı 88-83 kazanmasını bildi ve önemli bir galibiyet elde etti Dallas deplasmanında.

Chicago'da Rose-Gibson ikilisi maça çok iyi bi başlangıç yaptı. Dirk'in savunmasına rağmen üst üste sayılar bulan Gibson, Bulls'u maçın başında öne çıkartan isim oldu. İlk çeyrek sadece 13 sayı bulan Dallas'ın 10 sayısı Dirk'ün elinden gelmişti. Hani Dirk'in Dallas sistemi için ne kadar önemli olduğunu bilirim ki çoğu set aslında set değil ver Dirk'e oynasın oyunudur ancak dün gece izlediğim performansı uzun süredir izlememiştim. Tek başına bir şeyler yapma çabasında olan, maçı isteyen Dirk, Dallas'ın hücumda eli ayağı oldu. Dirk dışında hiç bir isminden beklediği verimi alamayan Dallas'ın maçı kaybetmesinin başlıca nedenlerinden biri de bu zaten. Terry olsun Kidd olsun Butler olsun hatta bunlara Barea'yı da dahil edersek işin şut kısmında hiç biri gününde değildi. Boş şutlar buldular zorlamaya pek kaçmadılar ancak o boş şutları dahi sayıya çeviremiyorsan kaybetmeyi göze almışsın demektir.

Chicago bir an üçüncü çeyrekte geri düşmesine rağmen karakter örneği gösterip oyuna tekrar ortak oldular. Gerçi fark öyle aman aman 15-20'lere ulaşmadı ancak kısır geçen bir maçta 8 sayının bile önemi vardır. Rose'un gerektiği anda sahneye çıkan efektif performansının yanında dün gece Gibson muazzam bir gece geçirdi. 17 sayısının yanında ribaunt sezgisi ile 18 ribauntu tek başıan alan Gibson'un galibiyete payı büyüktü. Yine onun yanında Noah 10 sayı 17 ribaunt ile mücadele etti. Yani sadece Gibson-Noah ikilisinin aldığı 35 ribaunt var ve bunların 13'ü hücu ribaundu. Dikkat çeken istatistik ise Dallas takım halinde 34 ribaund alırken hücum ribaundu sayısı ise sadece 9'da kaldı.

Dallas alan savunmasına geçtiği dönemde Bulls'u fazlasıyla zorladı. Aslında kadrosunda şutör eklemeleri fazla olan Bulls bu alan savunmasına karşı zorlandı. Yine de zaman zaman Korver'ın ceza şutları fazlasıyla işine geldi Bulls'un. Watson'da benchten gelerek önemli katkı verdi. Ancak burada Bulls'un bu savunmaya karşı yaptığı hücumdan değil de işin savunma kısmından bahsetmek istiyorum. Bu sene Dallas'ın ilk kez savunmada bu kadar iyi olduğu bir maçı izledim. Bu savunmayı her maç uygulayabiliyorlarsa büyük iş yapıyorlar. Yardım savunmasını doğru şekile yapıyorlar ve rakibin dengesini de fena bozuyor bu savunmaları. Ancak ribauntlara biraz olsun fazla konsantre olmaları gerekiyor.

Ömer Aşık dün gece sayı üretemedi ancak oyunda olduğu dönemde uzun boyu ve uzun kolları ile pota altında önemli işlere imza attı. 3 ribaunt 2 blokla maçı tamamlayan Ömer, Dallas'ın ivme yakalamaya çalıştığı anlarda savunmada bloklarıyla geçit vermedi ve önemli getirilerde bulundu takımına. Boozer gelince belki süreleri biraz olsun azalacak ancak o performansıyla kendini kabul ettirdi artık takımına ve her maç iyi kötü süre alacak bu belli.

Deplasman turnesinde 3.maçında 2.galibiyetini aldı Bulls. Bu sene sirk turuna gayet iyi başladılr yani. Bir haber de Boozer'dan verelim. Maç içinde yapılan röportajda haftaya antrenmanlara başlayacağını ve ondan sonraki hafta oynyabileceğini ifade etti. Yani turne sonunda Bulls şehrine döndüğünde Boozer'ı da sahada izleyebiliriz.

19 Kasım 2010 Cuma

Iverson Bereketi


Iverson cidden bereketi ile geldi. Zaten Beşiktaş'a gelmesi Espn gibi Yahoo gibi haber sitelerinde duyuruldu bir çok yabancı basın Beşiktaş'a Türkiye'ye ilgi gösterdi etti. Ancak bu Iverson bereketi bitecek gibi durmuyor. Bilindiği üzere pazar günü 15.30'da Beşiktaş CT-Fenerbahçe Ülker maçı var. Spormax'ten canlı olarak izleyeceğiz o gün aksilik olmazsa. İşin ilginç ve gurur verici yanı ise NbaTv'nin Chris Webber'ın yorumculuğunda maçı banttan yayınlayacağı açıklandı. NbaTv'nin ligimizden bir maç yayınlaması fazlasıyla gurur verici. Iverson'un yanında biraz da Euroleague'de Final-Four hedefleyen Fenerbahçe Ülker'i izlerler tabi Euroleague'den haberleri varsa.

Oden Sevdası Başka Bahara


2007 Draft'ında Portland tarafından ilk sırada seçilen 'lise efsanesi' Greg Oden bir türlü sakatlıklardan belini doğrultamıyor. Haberi yeni gördüm iki gündür nete giremiyorum Oden dizinden kronik ameliyat olacak ve bu sezonu komple kaçıracak. Portland ile zaten bu diz ameliyatı yüzünden çaylak sezonunu tamamını kaçıran Oden diğer dizinden de aynı ameliyatı geçirecek. Bu sezon onun kontrat sezonuydu ve kendini yeniden ispat etmesi için son bir şansı daha olabilirdi ama onun kariyeri de yüksek beklentilerin ardından gelen sakatlıklar sonrası ufak kontratlarla gezici olan Livingston'a benzeyecek gibi. 4.sezonunda bulunan Oden'ın bu sezon forma giyemeyeceğinin kesinleşmesinin ardından 4 sezonda oynadığı toplam maç sayısı sadece 82 oldu. Yani dört sezonda sadece bir sezonluk maça çıktı Oden. Bakalım sezon sonunda Portland Oden'a yeni kontrat verecek mi yoksa serbest mi bırakacak.

17 Kasım 2010 Çarşamba

17 Kasım - Nba'de Bu Gece

18 Kasım 02.00 Sixers vs Raptors
18 Kasım 02.00 Heat vs Suns
18 Kasım 02.30 Celtics vs Wizards - NbaTv
18 Kasım 02.30 Pistons vs Lakers
18 Kasım 03.00 Wolves vs Clippers
18 Kasım 03.00 Hornets vs Mavericks
18 Kasım 03.00 Thunder vs Rockets
18 Kasım 04.00 Jazz vs Nets
18 Kasım 04.30 Spurs vs Bulls
18 Kasım 05.00 Kings vs Knicks

Çarşamba geceleri genelde olduğu gibi kalabalık bir programla karşı karşıyayız. Programa bakınca izlenilesi 6 maç var. 10 maçın olduğu bir gece de gayet iyi bir program. Heat evinde Suns'u konuk edecek. Dün gece Wall yoktu ancak ne olursa olsun Wizards gibi bir takımın Celtics deplasmanında göstereceği performans izlenilir. Lakers koçu ile dertli olan Pistons karşısına çıkacak. Batı Yakasına geçtiğimizde de Hornets kendisine ilk yenilgiyi tattıran Mavericks'ten intikam alabilecek mi? 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Bulls Texas turuna devam ediyor. Bu gece de b2b maçında Spurs'e konuk olacak. Aldığı yenilgilerle gündem konusu olan Knicks ise Kings deplasmanında galibiyet arıyor.

Nba'de Bugün - 16.11.2010


Üst üste iki mağlubiyet ile sarsılan Lakers dün gece Bucks karşısında galibiyete ulaştı. Genelde Lakers'ta fark yaratan isim skor katkısı ve aldığı ribauntlarla Odom olurken bu maç benchten gelerek 21 sayı bulan Brown fark yapan isim olmuş. Kobe Bryant'ın 31 sayı 7 ribauntu ile galibiyeti getirdiği maçta Gasol'de yaptığı double-double ile bu sezon 11.maçında 8.kez bu istatistiğe ulaştı. Milwaukee'de Ersan 9 sayı 4 ribaunt ile benchten katkı verdi. Jennings ise yine her zamanki gibi Bucks'u taşıyan isim olurken Gooden'ın 22 sayı 13 ribaundu ve bulduğu 2 üçlüğüne rağmen Milwaukee galibiyete ulaşamamış.

Houston-Chicago maçının her çeyreği farklı bir maç havasında geçmiş. 1. ve 3. çeyreklerde Houston öne çıkan taraf olurken 2. ve 4. çeyrekte Bulls farklı basketbolu ile sonuca gitmiş. Son sözü söyleyen de Bulls olmuş haliyle. Derrick Rose galibiyeti getiren isim olmuş özellikle son çeyrek performansı ile. 33 sayı bulan Rose'un yanında Deng'in 16 sayı 5i hücum 10 ribaundu galibiyette etkili olurken benchten gelerek 18 dakika kadar süre bulan Ömer 6 sayı 5 ribaunt 1 blok ile oynarken benchten gelen Korver ve Brewer'da skora önemli katkıda bulundu. Houston cephesine bakacak olursak Scola ve Miller pota altında fazlasıyla etkili olmuşlar. Budinger'ın oynamaması bench desteğini biraz azaltmış olsa da Martin'in kötü yüzdesi de mağlubiyeti getiren faktörlerden olmuş.


Amar'e bu takıma geldi geleli play-off umutları üst seviyeye çıktı Knicks'te. Ancak oynanan basketbol ve alınan sonuçlar hiç oraya gidebilecek bir takım gibi görünmelerini sağlamıyor. Üst üste 6.yenilgilerini dün Denver deplasmanında aldı Knicks. Maça zaman zaman göz attım ve izlediğim bölümlerde cidde iyi oynayan bir Knicks gördüm ancak kazanma alışkanlığı olmadığı için takımda maç sonlarında da sıkıntı yaşanıyor. Amar'e'nin Felton'un benchten gelen Chandler'ın ve hatta şu maç 21 sayı 17 ribaunt ile harika bir maç çıkartan Fields'ın performansları da boşa gitmiş oluyor. Denver'da Harrington benchten gelerek eski takımına karşı maçı kazandıran isim olmuş. İlk izlediğim Nuggets maçında tarzını beğendiğim Forbes'te etkili olmuş dün gece. Afflalo oynadığı 38 dakika da skor yönünden zayıf kalmasına rağmen takıda bunu yapan isimler zaten olduğundan pek sırıtmamış.

John Wall dün gece sakatlığı yüzünden forma giymedi. Ancak Dc'de başka bir yıldız vardı onun yokluğunda sahneye çıkan: Gilbert Arenas. 20 sayı 7 ribaunt 6 asist ile çok yönlü bir maç çıkartan Arenas'ın yanında Hinrich'de asistleri ve kritik anlardaki basketleri ile dikkat çekti. Blatche'de kendisinden beklenilen performanslardan birini ortaya koyduğu maçta Wizards benchten tam 40 sayı bularak galibiyete uzanmış. Raptors cephesinde ise skor katkısı takıma dağılmış bir kişi üzerinde toplanmmış, bu tabi ki iyi ancak Bargnani-Jack ve Calderon gibi isimlerin kötü şut yüzdesi mağlubiyete götürmüş takımı.

Brandon Roy'un sakat sakat sergilediği kötü performanslar herkesin dikkatini çekiyordu son dönemde. Dün gece radikal bir kararla Roy'u benche çeken ve süre vermeyen McMillan yerine Matthews'e süre verdi. Matthews'de bu fırsatı gayet başarılı bir şekilde değerledirdi ve ilk beş çıktığı mücadelede 30 sayı bularak takımını glaibiyete götürdü. Yine Miller'ın etkili performansı vardı ancak bu maç dikkatleri çeken performans Portland adına Camby'den geldi. Aldridge'de Roy'un yokluğunda ipleri eline aldı ve 23 sayı gönderdi Memphis potasına. Zach Randolph ve Rudy Gay dünkü Magic maçından sonra biraz olsun kendilerine gelirken Gasol'un maçlarda neden bu kadar etkisiz kaldığını da artık sorgulamak gerekiyor.

Denver'a 144 sayı attıktan sonra form olarak düşüşe geçen Pacers dün gece evinde Hawks'a kaybetti. Josh Smith 25 sayı 8 ribaunt 7 blok ile muazzam bir maç çıkrtırken Joe Johnson yine şut bakımından rezil bir maç çıkarttı ancak kritik anlarda bulduğu isabetlerle yine takımını sırtlamayı başardı. Pacers'ta Hibbert bu sezonun en dikkat çekici oyuncusu şüphesiz. Bu performanslarını sürdürürse en çok gelişme kaydeden oyuncu ödülüne en büyük adaylardan biri olacaktır. Hibbert'ın yanında Granger'da 22 sayı ribaunt ile oynamasına karşın galibiyete uzanamadı Pacers.

Son olarak Iguodala'nın oynamadığı maçta Sixers'tan zaten kimse galibiyet beklemiyordu hele ki Cavs deplasmanında. Buna rağmen maçın sürekli içinde olan bir Sixers vardı. Iguodala'nın yokluğunda çıkış yapmasını beklediğim Turner ise 16 sayı 9 ribaunt ile oynadı ancak kötü şut yüzdesiyle bence sınıfta kaldı. Bir türlü beklenilen atağı yapamadı Turner. Benchten gelen Williams ve Young Sixers'ı taşımaya çalışırken Brand yine sessiz sedasız double-double yapmış ancak yetmemiş. Kazananın tarafına baktığımızda göze batan tek kötü performans Sessions ancak o da asistlerle istatistiklerini düzeltmeyi başarmış. Benchten gelen Gibson 18 sayıyla takımının en skoreri olurken Cavs'ın dün gece benchten 54 sayı bulması fark yaratan istatistikti.

16 Kasım 2010 Salı

16 Kasım - Nba'de Bu Gece

17 Kasım 02.00 Cavs vs Sixers
17 Kasım 02.00 Pacers vs Hawks
17 Kasım 02.00 Wizards vs Raptors
17 Kasım 03.00 Grizzlies vs Blazers
17 Kasım 03.00 Bucks vs Lakers
17 Kasım 03.30 Rockets vs Bulls
17 Kasım 04.00 Nuggets vs Knicks - NbaTv

Gecenin en ilgi çekici maçlarından birini NbaTv yayınlıyor. Son günlerde zevkli basketbolu ile dikkat çeken ve Melo'nun ekstra performanslar sergilediği Nuggets evinde Knicks'i konuk ediyor. Son beş maçını kaybeden Knicks moral arayacak. Son iki maçını kaybeden Lakers yeni bir seri başlangıcı için Bucks deplasmanına çıkıyor. Houston ise evinde Ömer'li Chicago'yu konuk edecek. Memphis-Portland arasında oynanacak olan mücadele en azındna benim için ilgi çekici bir maç. Doğu'da ise çekişmenin hakim olacağı üç maç var. John Wall ve DeRozan için Wizards-Raptors maçı izlenilebilir.

Nba'de Bugün - 15.11.2010


New Orleans Hornets'in müthiş serisi dün gece Dallas'ta sona erdi. Müthiş bir mücadeleye sahne oldu maç. Zaman zaman Utah maçını takip ederken bilgisayar ekranında da bu maça göz atıyordum. Dallas'ta Terry'nin ve Dirk'in muazzam performansları ile Dallas oyunda kalırken Hornets ise maç sonuna kadar tam bir takım oyunu ile geldi. Savunmasıyla hücumuyla takım olarak çok iyi performans gösteriyor Hornets. Paul dün gece 22 sayı 9 asist ile takımını sırtladı hatta benchten gleen Peja'da takımın yükselen performansına uygun bir şekilde katkı sağlamış ancak ekstra oynayan Terry'nin ve Kidd'in katkıları ile Dallas galibiyete uzandı ve Hornets'e ilk yenilgisini tattırdı.

Memphis'te Mike Conley'in aldığı kontrattan sonra ilk kez iyi bir performans gösterdiğine şahit oldum. Şut performansı olarak olmasa da skora ve asistlere yönelik katkısı ile Memphis'i Magic karşısında oyun içinde tutan Conley buna rağmen galibiyeti getiremedi. Zach ve Gay'in kötü bir gece geçirmesi Memphis adına yenilgiyi hazırlamış ancak işin kazanan tarafında ise Lewis'in kötü performansı düşündürücü. Üç numaraya geri dönen ve performansında düşüş olan Lewis dün gece tekrar 4 numara oynasa da kötü oyununa devam etti. Howard ve Carter yine her zamanki gibi Magic'de galibiyeti getiren oyuncular oldular.

Golden State Warriors'un Oracle Arena'daki müthiş performanslarına bir yenisi daha eklenebilirdi dün gece. Detroit karşısında ilk devre 23 sayı farka ulaşan hatta ilk çeyrek Detroit2in attığı sayı ile Ellis'in attığı sayı eşit olan bir takımdan bahsediyoruz. Bir ara 20-0'lık bir seri dahi yakalayan Golden State'in rahat bir galibiyet alacağını düşünüyordum maçı devre sonunda kapatırken ancak kalktığımda Pistons'un geriye dönmüş olduğunu hatta özetleri izlediğimde kazanabilme noktasına geldiklerini gördüm. Pistons koça rağmen iyi bir dönemde son dönemde aldığı sonuçlarda bunu gösteriyor bu maçta ilk devre ne kadar kötü oynasalarda ikinci devre oyuna ortak olup kazanabilecek noktaya dahi gelmişler. Golden State'in daha takım olamadığı ortada en azından 23 sayıdan şu maçı bu noktaya sokmamaları gerekiyordu ancak yine de kendi sahasında şu an kaybetmemiş olması onlar adına olumlu nokta.


Lakers'ı deviren Denver ve Suns kozlarını Us Airways Center'da paylaştı. Denver'da Melo'nun müthiş bir performansı vardı ki ben bugüne kadar Melo'nun 20-20'lik bir maçına ilk kez şahit oluyorum. Ki ribauntlarda kariyer rekoru kırdı Melo ancak onun bu müthiş performansı galibiyete yetmedi. Soyunma odasına 12 sayı farkla geri giden Suns'ta özellikle benhten gelen Warrick'in performansı geri dönüşte etkili olurken, Hidayet ise maç boyu kötü bir performans sergilemesine rağmen Orlando günlerini hatırlattı ve son çeyrek maçın kazanılmasında çok etkiliydi gerek hücumda sergilediği performans gerekse savunmadaki gayreti ile.

Beasley ve Love gibi iki formda oyuncusu bulunan Minnesota dün gece Bobcats deplasmanındaydı. Maçın son anlarına önde giren Wolves buna rağmen maçı kaybetti. Gece diğer maçlar yüzünden izleme fırsatı bulamadım ancak Beasley ve Love'un yine etkili performansları vardı Wolves'te. Benchten gelen 34 sayı ve Milicic'in double-double'ını da eklersek aslında gayet verimli bir gece geçirdi Wolves ancak Jackson ve Wallace'ın performanslarına engel olamadılar. Sezon başından beri ilk kez bu kadar etkili olan Tyrus Thomas'ta verimli bir performans göstermesine karşın top kayıpları biraz olsun performansına gölge vurmuş.

Kötü gidişte olan takımlardan biri olan Clippers dün gece aradığı galibiyeti Nets karşısında da bulamadı. Griffin'e yaptığı faul ile beraber oyun dışı edilen Harris'in de yokluğunu değerlendiremedi Clippers. Harris'in yokluğunda sahneye Farmar çıkmış ve takımını guard pozisyonunda taşıyan isim olmuş. Yine son dönemdeki formda oyunuyla Outlaw ve Lopez'in sırtladığı Nets galibiyete ulaşırken çaylak Bieldhouse'un çok yönlü performansı ve Gordon'un 30 sayısı Clippers'a yetmemiş.

Jazz 108-115 Thunder (Okc Rövanşı Aldı)

Ligin ilk haftasında Utah sezona kötü bir bşalangıç yapmış ve KuzeyBatı grubunda yer alan Thunder karşısında da mağlup olması bekleniyordu. Ancak Thunder deplasmanından farklı galibiyetle dönen Jazz için o maç dönüm noktası oluyor ve kötü gidişe dur diyorlardı. O maçtan iki hafta sonra işler biraz değişti. Eleştirilen takım Thunder olurken beş maçlık galibiyet serisi ile Kuzeybatı'da zirveye yerleşen takım ise Utah Jazz'dı. Bu sefer Utah'ta oynanan maçtan galip ayrılan Thunder oldu ve ilk maçın rövanşı alınmış oldu.

Skor açısından gerde başlamak dezavantaj mıdır yoksa geriden gelip yakalamak avantaj mıdır bilemeyeceğim ancak Deron Williams'ın maça çok hızlı girişi ve üst üste 3 üçlük ile skorda bir anda öne fırladı Jazz. Thunder bir anda skorda geri düşünce bocaladı ancak yıldızı Kevin Durant sessiz sedasız attığı basketlerle takımını oyun içinde tutmayı başardı. İkinci çeyrek sonuna doğru öne geçen Thunder ne skor üstünlüğünü ne de oyun üstünlüğünü o dakikadan sonra Utah'a kaptırmadı.

Al Jefferson ve Paul Millsap gibi bir pota altına Kristic&Green ikilisi ile çıkmak biraz komik kaçrdı ki ilk maçta bu gaflete düşen Scott Brooks Jefferson ve Millsap'a çok rahat bir maç çıkartması için tüm olanakları sunmuştu. Bu maçta ise Green'in yerine ilk beş olarak Ibaka çıktı. Belki de bu karar Green'in sakatlığından dolayı ama doğrusunun bu olması gerekirdi. Ibaka sertliği ve ribaunt sezgisi ile pota altında maç boyu iş yaptı. Green olsa süpürülecek olan Thunder pota altı Ibaka'nın varlığı ile yıkılmadı maç boyunca. Ibaka özellikle üçüncü çeyrek Westbrook'tan aldığı servisler ile skorda da önemli katkı sağladı takımına. 22 sayı 11 ribaunt 4 blok ile maçın gizli kahramanıydı.

Deron Williams karşısında ilk devre zorlanan ancak ikinci devre açılan ve ritmini bulan Westbrook kendini bulduğunda yine neler yapabileceğini gösterdi. Skordan çok öncelikli olarak asiste yönelse de sonraları bulduğu sayılarla da galibiyete katkı sağladı. Ibaka ile girdiği ikili oyunlar, topa baskısı ile başarılı bir gece geçirse de top kayıplarına biraz olsun dikkat etmesi gerekiyor. Westbrook'un yanı sıra Sefolosha'da her ne kadar kritik anlarda olmasa da maç içinde önemli katkılara imza attı. Aynı şekilde Okc benchinden Maynor olsun Harden olsun istatistiksel olarak öne çıkmamış olsalarda maç içinde anlık performansları ile rüzgarı Thunder yönüne çeviren isimlerdi.

Maçtan önce Nba'de Haftanın Oyuncusu olduğunu öğrenen Deron Williams biraz olsun gaza gelmiş olacak ki maça çok sıcak başladı. 3te 3 üçlük ile Utah'ı bir anda öne geçiren Deron henüz ilk çeyrek 16 sayıya ulaşmıştı bile. Oyunun kalan kısmında takımı oynatan Deron Williams yaptığı asistler ve gerektiğinde bulduğu sayılarla Utah'ı taşıyan isimdi. Ancak bu güzel performansını galibiyetle süsleyemedi. Deron'un kenarda olduğu anlar Utah için sıkıntılı geçen zamanlar olmuştur fakat bu maç Cj Miles'ın gerek Deron'u aratmayan şut yüzdesi gerek hücumda kolayca uzunları pota altında topla buluşturabilmesi ile Utah adına önemli katkıları vardı benchten gelerek.

Pota altında Thunder'a karşı üstün olmlarına rağmen Jazz kaybeden taraf oluyordu Bunda yukarda da bahsettiğim gibi Ibaka'nın payının yanı sıra Utah uzunlarının ellerindeki topun kıymetini bilememesi de maçın kaybedilmesindeki nedenlerden biri. Jefferson başta olmak üzere Millsap ve Fesenko ortalamanın altında bir yüzdede kaldılar. Maç boyu kısaların hazırladığı pozisyonlara zaman zaman uyanamayan uzunlar büyük ihtimal taraftarlarını çıldırtmıştır. Buna rağmen Millsap maç sonuna doğru bir üçlük gönderince aklıma Heat maçı geldi ve tırsmaya başladım ne izliyorum ben diye ama o çılgın performans bu gece olmayacaktı. Jefferson ribauntlrda çok pasif kaldı ancak Millsap'ın çok yönlü oyunu biraz olsun bu açığı kapattı.

Üst üste geri düştüğü maçları çeviren Jazz 13 sayıyla geride olduğu bu maçı da çevirme noktasına geldi ancak her zaman o kadar şanslı olunmuyor. Karşıdaki rakipte istekli olunca maçı çeviremediler. Ancak Jazz'ın önünde kritik bir üç hafta var. İyi değerlendirilmesi halinde sıralama açısından önemli bir yer sahibi olabilirler çünkü 16 maçın 13ü kendi salonlarında oynanacak. Bu fikstür avantajını değerlendirmeleri gerekiyor.

Haftanın Oyuncuları: Rose&Williams

3.haftası geride kalan Nba'de haftanın oyuncularıda belli oldu Bulls'un 3-0 ile geçirdiği haftada Rose Doğu'dan bu ödülü alırken Batı yakasında da bu ödüle uzanan isim Deron Williams oldu.

Utah Jazz'ın Doğu Turnesinde aldığı 4 galibiyet var ve hepsi geri dnüşlerle gelen galibiyetler Bu galibiyetlerin baş rol oyuncusu tabi ki Deron Williams. Williams bu dört maçta 23.8 sayı 11 asist ortalamaları ile oynadı ve haftanın oyuncusu seçildi.

Bulls ise evinde aldığı üst üste 3 galibiyet ile Doğu'da üst sıralara gözünü dikti. Takımın lideri durumundaki Rose'da bu kaznılan 3 maçta 21.3 sayı 9 asist ortalamaları ile mücadele ederek haftanın oyuncusu seçildi.

15 Kasım 2010 Pazartesi

15 Kasım - Nba'de Bu Gece

16 Kasım 02.00 Bobcats vs Wolves
16 Kasım 02.00 Magic vs Grizzlies
16 Kasım 03.30 Mavericks vs Hornets
16 Kasım 04.00 Jazz vs Thunder
16 Kasım 04.00 Suns vs Nuggets - NbaTv
16 Kasım 05.30 Clippers vs Nets
16 Kasım 05.30 Warriors vs Pistons

Bu gece 7 maç var. Her bayram öncesi gece uyanık kalıp kalmama konusunda şüphelerim olur. Diğer günler neyse de bayramın ilk gününü hayalet gibi geçirmek kötü oluyor denedim gördüm. Ama bu gece programda en az 3 maç izlenebilirliği ile dikkat çekiyor ve bunlar için uyanık kalacağım büyük ihtimalle. Suns-Nuggets maçını NbaTv verecek. Diğer iki maç ise Utah-Okc ve Dallas-Hornets karşılaşmaları. İki maçta da Batı'da play-off mücadelesi içinde olan dört takım karşı karşıya gelecek. Bunun dışında Warriors-Pistons maçı da izlenebilir bir maç ancak onu izlemek yemez gibime geliyor. Celtics'i zorlayan ancak uzatmada kaybeden Memphis, Magic deplasmanına çıkacak. Love ve Beasley gibi formda iki oyuncusunun varlığı ile Wolves, Bobcats deplasmanında galibiyet arayacak. Günün bir diğer maçında ise Nets La semalarında Clippers'a konuk olacak.

Nba'de Bugün - 14.11.2010


Hafta içinde Denver'a kaybettikten sonra evinde Suns karşısında moral arayan Lakers bu maçta da umduğunu bulamadı. Gerçi kötü bir oyunla kaybetmediler. Maçın ilk yarısını izledim oyuna hükmeden taraf genelde Lakers'tı ancak ikinci devreyle başlayan Suns'un üçlük yağmuru durmak bilmemiş. Maçı 22 üçlük ile tamamladı Phoenix. Bunlardan 7'sini atan Jason Richardson maçı 35 sayıyla tamamlayarak galibiyette başrolü oynadı. Suns'un 22 üçlük bulduğu gecede Hedo'da 5 üçlük isabeti ve 17 sayısı ile galibiyete katkı sağladı. Ayrıca bu 17 sayının yanında yaptığı 5 asist çok yönlülüğünü de ortaya koyuyor. Lakers'ta Odom-Gasol ve Kobe'nin sezon başından beri etkili performansları sürüyor. Dün yine bu üçlü istatistik kağıdını doldurmuş ve takımını taşımış ancak Suns'un bu ekstra gününe denk gelmeleri onları bir galibiyetten etmiş.

Sixers-Bucks-Warriors-Wolves ve son olarak Rockets. Knicks'in kötü gidişi halen sürmekte ve son beş maçını kaybeden Knicks bunların 3'ünü de taraftarlarının önünde Msg'de kaybetti. Henüz bir Nyk maçı izlemedim ve işin savunma kısmında bu kadar eksik olmalarının sebebi ne merak ediyorum. Amar'e her maç skorda takımını bir şekilde sırtlıyor ama aynı başarıyı savunma kısmında gösteriyor mu ki? Bir hafta önce bir anda parlayan Douglas bu maçı 1/11 şut yüzdesi ile tamamlamış. Rockets ise Yao Ming'in eksikliğinde çıktığı iki maçı da kazanma başarısı gösterdi. Brad Miller'ın pivot olarak sahaya çıkığı Rockets'ta Martin ve Scola'nın performansları takımı galibiyete taşıdı. Rockets biraz olsun rüzgarı arkasına aldı ama ay sonuna kadar zorlu ekiplerle mücadele edecekler.

Batı Turnesi'nde bulunan Pistons zor günler geçiren Kings'e konuk oldu. Üst üste dört maçından yenilgi ile ayrılan Kings'e bir darbe de Pistons'tan geldi ve kralların serisi beşe yükseldi. Pistons ise hatırladığımız üzere lige 0-5 ile başlamıştı. Ondan sonra oynanılan 5 maçta alınan 4 galibiyet var ki Pistons'un yavaş yavaş form tuttuğunun göstergesi bu. Stuckey dün gece çok çalıştı maçı kazandırmak adına takımına. Stuckey 17 sayısının yanına 7 asist ekledi. Rip Hamilton maça iyi bir giriş yapmıştı ancak performansını maçın geneline yansıtamadı. Detroit'te son anlarda sahneye yine Ben Gordon çıktı ve üçlüğü ile maçı kazandırdı. Gordon maçı da 16 sayı ile tamamladı benchten gelerek. Kings cephesinde ise ilk devre ortalıklarda gözükmeyen ancak ikinci devre Kings'in geri dönüşüne ön ayak olan Evans iyi performansını son anlarda göteremedi. 9/21 gibi bir yüzde ile oynayıp bol bol şut kaçırdığını da söylememiz gerek. Buna karşın beklenmedik isimler sahneye çıktı ve Kings'in maç içinde kalmasını sağladı. Landry ve Head'in performansları ile Kings maça tutundu. Ancak maçın sonunda iyi oynayan taraf Detroit oldu ve kazanmasını bildiler.

Thunder 104-117 Spurs (Öp Ustanın Elini)


Thunder-Spurs karşılaşması ilginç bir karşılaşmaydı. Bir kere 2000'li yıllara damga vuran takımlardan biri olan ve yavaş yavaş yaşlanan Spurs ile gençler ile yola çıkan ve başarıya doğru adım adım giden bir Thunder. Bunun dışında guard kısmında Parker-Westbrook eşleşmeini de izlemesi vardı.

İlk çeyrek 45 dakika falan sürdü. Maç boyu kullanılan 68 serbest atışın yarısı ilk çeyrekte olmuştur. İki takımda faul çizgisinden oldukça yüzdeli oynadı zaten. İlk çeyrek sıkıntıda olan taraf Spurs'tu. Savunması ile ünlü Spurs ilk çeyrek 35 devrede de 66 sayıyı potasında görüyordu ve savunma büyük s.o.s veriyordu. Aslında size bakımından rakibine olan bariz bir üstünlüğü vardı Spurs'un. Green'in 4 numara oynaması ve Kristic'in silik performansıyl ribaunt konusunda büyük bir dezavantaj yakalıyordu Oklahoma. Maçın belirli bölümlerinde benchten gelerek bu açığı kapatan hatta savunmada da direnç sergileyerek takımını ateşleyen isim Ibaka oldu.

İlk devre Spurs'un kötü oyununa rağmen sadece 5 sayı farkla sonlanıyordu. Popovich oyuncularına neler söyledi bilmem ama ikinci devre Spurs adeta biz buraya kazanmaya geldik havasında oynuyordu. Blair'in basketleri ile başlayan Spurs serisi hücumdan ziyade savunmada nitelik kazandırıyordu. Üçünü çeyrek sadece 14 sayıya izin veren Spurs'un bu serisi son çeyreğin başını da dahil edersek 16 dakikada 17 sayıya denk geliyor. Periyot başına 30 yedikleri bir devreden sonra bu derece savunma yapmaları direk maça şalter indirdi aslında. Seyircileri de Oklahoma'yı oyunun içine sokamadı, havaya giremeyen Thunder'da saman alevi gibi parlamalar oldu zaman zaman ancak Spurs'e çok fazla yaklaşamadılar ve maçı 13 sayı farkla kaybettiler.

Thunder'ın şu maç kaybetme sebebi tamamen size bakımından Spurs'e karşı dezavantajla başlamasıydı. Duncan'ın karşısına Green'i vermek pek akıl karı bir iş değil. Hoş Thunder'a adam gibi bir uzun lazım yoksa uzun maratonda ve play-off kısmında bunun eksikliğini çok yaşarlar. Zaman zaman Ibaka çok iyi katkılar yaptı ve rakibin dengesini bozdu ancak onun da sergileyeceği performanslar şimdilik sınırlı. Aslında tam Thunder'ın kazanabileceği ortamda oluşmuştu. Maç öncesi Duncan 2/7, Ginobili 4/14 ve hatta benchten gelecek olan Hill 1/10 gibi yüzdelerle şut atsa Thunder bunu seve see kabul ederdi. Ancak bu ikilinin bu kadar kötü oynmasına karşın maç boyu pes etmeyen bir Parker ve muazza bir bench desteği olan Spurs ekibi vardı.

Bench deyince ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Matt Bonner sakatlıktan dönüş maçında 7/7 üçlük isabeti bularak maçı kazandıran isim oldu. Gerektiği anda yaptığı kritik skor katkısıyla dikkat çeken Bonner üst üste basketleri ile farkı da açan isimdi. Yine benchten gelen McDyess'ın olumlu performansı sürüyor. Spurs benchinin dışında Thunder benchide hiç fena değildi bu maç. Harden-Ibaka-Maynor benchten gelerek çift haneli skora ulaştı ve önemli katkılar verdi. Ancak Thunder'ın tek işlemeyen yönü olan Kristic'in performansı sırıtarak göze batıyor. Ribaunt konusunda gerektiği kadar çaba göstermiyor Kristic ve bu noktaya konsantre olması gerekirken kafası nerelerde bilmiyorum. Durant ve Westbrook ikilisi yine iyi performansları ile takımı galibiyete taşıyordu ancak Spurs'un savunmada kemer sıkması ile işler istedikleri gibi gitmedi.

Thunder sezona iyi bir giriş yapamadı. Şimdiden eleştri yanlış olur ama pota altındaki zaafiyet bu maç ciddi şekilde göz önüne geldi. Biraz kalıplı, pota altında pis işleri yapacak, ribauntları sonuna kadar zorlayacak biri şart Thunder'a muhakkak. Green'in de 4 oynaması ile çok kısa kalıyorlar. Spurs ise çıkışını sürdürüyor. Şu ana kadar tek yenilgilerini namağlup Hornets'ten aldılar ve Batı'da Lakers'ın arkasına 3.sıraya yerleştiler.

14 Kasım - Nba'de Bu Gece


15 Kasım 01.00 Kings vs Pistons
15 Kasım 02.00 Thunder vs Spurs - NTV
15 Kasım 02.30 Knicks vs Rockets - NbaTv
15 Kasım 04.30 Lakers vs Suns

Pazar gecesinin erken maçını kaçırdık. Ama yine de geç kalmış sayılmayız. Yaklaşık 20 dakika sonra Batı Turnesi'nde olan Pistons, Kings karşısına çıkacak ve galibiyet arayacak. İki takım da henüz istediği seviyede basketbola ulaşamadı ve iki takım da bu maçta galibiyet arayarak düzlüğe çıkmanın peşinde. Thunder-Spurs maçını Ntv veriyor. Çok geç saatte olmaması ve maçın izlenebilirliği açısından bulunmaz fırsat. Yine gözünü tepeye diken ancak o seviyede basketbolu oyuna yansıtamayan Knicks ile lige kötü bir giriş yapan ve yolunu arayan Rockets karşılaşacak. Bu karşılaşma da NbaTv'de. Son olarak Denver deplasmanından yenilgi ile ayrılan Lakers geçtiğimiz sene Batı Finali'nde karşılaştığı Suns'u ağırlayacak.

Günün ilk maçında ise Hawks evinde Wolves'i 111-105 mağlup etmeyi başardı. Kevin Love, Knicks'e karşı sergilediği müthiş performansın ardından ilk kez sahneye çıkan Love 22 sayı 17 ribauntu ile yine müthiş bir performans sergiledi hatta son günlerin formda ismi Beasley'de 25 sayısıyla ona destek verse de iki oyuncu ve sistemsiz bir takımla bu işin yürümesi zor. Hawks çalkantılı döneminden alması gereken bir galibiyetle çıktı. Horford'un 28 sayı 10 ribaundu ve Smith'in 23 sayı 10 ribaundu Hawks'ı galibiyete götüren isimler olurken Joe Johnson 17 sayı ile galibiyete katkı sağladı.

14 Kasım 2010 Pazar

Nba'de Bugün - 13.11.2010


Lakers'ın da yenilmesi ile Nba'in tek namağlup takımı olarak Hornets kaldı ve Batı'da zirveye yerleşti. Beklentilerin çok üstünde performans sergileyen Hornets'te herkesin görevini en iyi şekilde yerine getirmesi ve rolünü bilmesi bu başarının altında yatan başlıca sebeplerden. Örneğin beş maçtır takımdaki yerini alamayan Peja benchten gelip 11 sayı ile çok kritik bir katkı yapabiliyor. Paul'un dominantlığı ve liderliğinden zaten bahsetmeye gerek yok ama Belinelli Okafor gibi isimlerin katkıları da Hornets'in tam bir takım olduğunun göstergesi. Zaten dün gece maçın bir kısmına göz atma fırsatım oldu hücumları daha bi bilerek yapan bir Hornets varken Blazers ise bir an önce topu potaya göndermek isteyen karmaşa bir düzende basketbol oynuyordu. Roy'un sakatlığı da moral bozdu ancak play-off yarışı yaptıkları bir takıma böyle kaybetmeleri pek hayra alamet değil.

Dün Magic kazanacağından emin olduğum tek takımdı ancak maçın gidişatı ve sonuna bakınca hiçte öyle kolay kazanmamışlar. Magic'de kurulu olan belli bir düzen var ve herkes yapacağı ortalama katkıyı sağlamış ancak Lewis'in bu performansının nereye kadar böyle gideceği merak konusu. Nets'te maça her zamanki gibi Harris ve Lopez ile ortak olmuş hatta kazanma noktasına dahi gelmiş ancak Nelson'un son saniye basketine engel olamamışlar.

Cavaliers'ın Pacers karşısında çıktığı ilk beş Cavs tarihine geçmeli bence. Bir sene önce şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın bir oyuncunun gidişi ile nereden nereye geldiğini gösteren net bir tablo. Buna rağmen şu ana kadar belki rakiplerininde derecesiyle çoğu maça ortaktılar ve iyi mücadele ettiler. Ancak dün gece Granger ve Hibbert'ın performansına karşı gelememişler. Herşeye rağmen Hickson'un gelişimi ve performansları Cavaliers adına umut verici.

Utah Jazz sezona mesaj maçlarını kaybederek ve soru işaretleri bırakarak başladı ancak form düzeyleri yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Miami-Magic ve Atlanta'dan sonra şimdi de Bobcats karşısında geriden gelerek kazanmayı başardılar ve Doğu'da 4te 4 yaptılar. Dün gece diğer maçlara göre bench katkısı da Cj Miles sayesinde ortalama seviyelere ulaşan Jazz'da kontrat senesinde olan Krilenko'nun istatistikleri de dikkat çekiyor. Bobcats ise evindeki ilk galibiyetine çok yaklaşmış olsa da kazanamadı. Nazr Mohammed'in de 20-20'lik performansı da boşa gitmiş böylece.

Kirk Hinrich dün gece tekrar eski salonuna döndü ve United Center'a çıktı. İlk molanın ardından duygusal anlar yaşanan salonda gülen taraf Bulls oldu. Arenas'ın 30 sayısı ile başı çektiği Wizards benchi tam 56 sayı bulmasına rağmen aynı performans ilk beş kısmından gelmeyince kazanamadılar. Bulls'ta Rose'un etkili performansları sürerken Ömer Aşık'ta 10 dakika süre aldığı maçı 2 sayı 2 ribaunt ile noktalamış.

Golden State bir takımı 79 sayıda tutsa maçı kazandığını düşünürsünüz değil mi? Ama bu sene değişim sinyalleri gösteren Warriors'un maçlarında artık savunma dahil her şey olabiliyor. Warriors Doğu turnesinde aldığı bir iki deplasman galibiyetiyle iyi sinyaller verse de Lee'yi kaybetmesinin üzerine Bulls'tan yediği tokadın üstüne Bucks karşısında rakibini 79 sayıda tutmasına karşın hücum edemediği için maçı kaybetmiş. Ellis 24 sayısı ile yine dikkat çekse de Salmons 26 sayısı ile galibiyeti getirmiş. Ersan ise dün gece 11 dakika süre almasına rağmen 6 şutunda da isabet bulamadı ve maçı sadece 3 ribaunt ile tamamladı.

Evinde üst üste maçlara çıkacak olan Heat bu seriye kötü başlamıştı. Dün gece Raptors karşısında zaman zaman zorlanmasına rağmen kazanmasını bildi Heat ve kötü gidişe dur dedi. Ilgauskas'ın sürpriz olarak ilk beş başladığı maçta Wade 31 sayısı ile öne çıkarken James ise yine asistleri ile sahneye çıktı ve maçı kazandırdılar. Raptors'ta ise DeRozan ve Bargnani'nin yanı sıra uzun zamandır ilk defa iyi bir performansa imza atan Calderon galibiyeti getiremedi.

San Antonio sessiz sedasız galibiyetlerine devam etmekte. Tek yenilgisini Hornets'ten alan Spurs dün gece de evinde Sixers'ı mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Parker'ın performansı Spurs'u galibiyete götürürken Blair'in performansı dikkat çekiciydi. Sixers'ta ise sezon başından beri iyi oynayan Holiday yine takımında öne çıkan isim oldu ancak halen Turner'ın beklenilen düzeyde olamadığını da belirtmek gerekiyor.

Celtics dün gece Memphis karşısındaydı ve beklemediğim derecede zorlandılar. Yaşlı bir takım ve günlük performansları fazlasıyla öne çıkıyor böyle oluna da oyuncuların. Yine de Pierce'ın performansı galibiyeti getirirken Rondo yine asistleri ile Celtics'te öne çıkan isim oldu. Memphis'te ise Mike Conley halen alacağı kontratının hakkını veremezken Zach Randolph'un iyi performansı devam ediyor. Dün de Celtics karşısında galibiyete yaklaşmalarına rağmen tecrübe farkı etkili olduve kazanan taraf yeşiller oldu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...