18 Nisan 2009 Cumartesi

Playoffs 09: Dwyane Wade

Denver Nuggets - New Orleans Hornets


Zevkle beklediğim eşleşmelerden biri Hornets-Denver eşleşmesi. İbrenin fazlasıyla Denver'da olduğu bu seride Paul ve arkadaşlarının söyleyecek sözü muhakkak vardır.

Denver'ın geçen sene Lakers'a süpürülmesinden sonraki durumunu hatırlıyorum da Carl istifa etsin, bu kadro ile olmadı, yeni bir yapılanma ile sil baştan bir Denver oluşumu daha cazip geliyordu birçoğuna. Şimdi bu takımın bir sezonda buraya geldiği noktanın önemi tartışılamaz bile.

Camby gibi bir uzunu kaybetti Denver sezon başında. Kuş adam Andersen ile yerini doldurmayı denediler ve bu aşı tuttu. Öyle ki Andersen'in oyunda olduğu zamnalardaki tehtidi üst seviyede. Benchten gelerek yırtıcı bir güce sahip olabiliyor. Pota altında Nene'nin de kanseri atlattıktan sonra bu derece gelişimi Denver'ın burada sağlam bir konuma glemesini sağladı yeniden. Gerçi herşeyi değiştiren adam Billups. Bir adamın gelişi ile bu kadar mı olur be abi? Evet oldu.

Savunma namına birşey veremeyen Denver şu an Nba'de ciddi anlamda bu işi yapan takımlardan biri. Billups ve Jones'un ön alanda başlattığı savunmaya Martin'in bire bir'i ve Nene'nin fizik gücü eklenince ortaya komple bir ekip çıkıyor. Hücum konusunda da sorun yaşayacak bir takım değil. Özellikle Melo ve Billups dışında son dönemde inanılmaz bir form düzeyinde olan Jr Smith var ki korkutuyor beni. Muhtemelen Hornets'i de..

Hornets'e bakalım biraz. Chris Paul. Evet ellerinde olan en önemli ve yegane varlık şu an Paul. Paul'un oynayacağı maçları -ama gerçekten oynayacağı- kazanma adına şansları olacaktır Hornets'in. Tyson Chandler'In muhakkak pota altındaki yerini alması gerek yoksa Denver pota altı ezer. Bunun başka açıklaması yok. Chandler'ın yedeği Hilton Armstrong ki olmaz yani buralarda Hilton ile. Paul'un yanında West'i saymayı unuttuk ancak West bu sene bildiğimiz West mi ki ? Hiç sanmıyorum.. Peja deseniz ortalıkta dolanmaktan savunmada aksamaktan ve hücumda şut kaçırmaktan bir işe yaramaz hale geldi.

Hornets'in bu tip eksiklerine rağmen çekişmeli bir seri olacğaına inanıyorum. 6 maçta -beş maçla da sınırlı kalabilir- Denver'ın turu geçeceğini düşünüyorum.

Tahmin; 4-2 Nuggets

Orlando Magic - Philadelphia 76ers

Geçtiğimiz sezonki Sixers ile günümüz Sixers takımlarına bakıyorum ki arada çok fark var. Geçen yılki takım Detroit önünde inanılmaz bir çaba ile tutunmuş ve 2 maç çalmayı da başarmıştı. 6 maçlık bir yenilgi serisi ile buraya gelen ve son maçta Lebron'suz Mo-Will'siz Cavs'ı son anda geçerek bir basamak atlayan ve Orlando ile eşleşen Sixers.

Hadi tamam Boston-Sixers eşleşmesi olsa ne kadar farklı konuşuyor olacaktık ki şimdikinden. En azından Garnett'in olmayışı belki avantaj sağlardı. Öyle ki Howard'ı mevcut sistemde durdurabilecek isimleri yok. Kimde var ki bu isim zaten.. Hal böyle olunca içeriye dönük bir oyun oynayacaklar Howard'ın hareket alanını daraltmak için ancak çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalırlar bu durumda. Orlando'nun belkide en iyi yaptığı iş. Dış şutlar..

Serinin kaderini tamemn bu iş belirleyecek bana göre. Orlando çok çok düşük bir şut seviyesi ile oynadığı gün gelirse belki Sixers'ın maç alma şansı olabilir. Bunun dışında Orlando cidden çok ters takım kendilerine. Hedo olsun olmasın bu iş böyle olacak. Brand zaten oynamıyor ee bu durumda Howard'ın karşısında Dalembert-Evans çaylak Speights ile mücadele edecek Sixers uzunları rakibini belki sindirecek ama unutulmamalı ki Howard'ın oldukça yüzdeli bir ft istatistiği de var. Sixers'ın tek avantajlı yönü guard rotasyonunuda Alston karşısında oynayacak olan Miller'dır. Ancak onunda serinin kaderini dğeiştirebilecek bir etkisi olacağını düşünmüyorum.

Tahmin; 4-0 Magic

Playoffs 09: Dwyane Wade

17 Nisan 2009 Cuma

Boston Celtics - Chicago Bulls


Boston'da play-off'ların öncesi Garnett'in olmayacağı haberi moralleri bozdu ancak takım bu sezon 25 maç Kevin'sız oynadı ki buna da hazırlıklılardır. Oynadıkları 25 maçtan 18 galibiyet çıkarttıklarını da belirtmek gerek.

Garnett'in eksikliği önemli olacaktır. Ben bu noktada içerdeki üstünlüğün Bulls cephesinde olacağını düşünüyorum Tyrus-Noah-Miller üçlüsü ile. Boston'un atletik uzunu Powe ve Big Davis burada rakibe boyun eğecek gibi görünüyor. Ancak Bulls'un tek üstünlüğü burada olacaktır muhtemelen. Dışarda bu sezon büyük gelişme kaydeden, şutuna hala güven problemi olsa da oyununu çok beğendiğim bir Rondo var. Rose falan duramaz karşısında Rondo ritmini bulacak olursa. Pierce'ın karşısında durabilecek birini de düşünmüyorum Bulls cephesinde.

Chicago'nun son dönemdeki formu biraz ürkütücü olabilir rakip adına. Tyrus Thomas'da geçen konuyla ilgili 'Şu an Doğu'nun en tehlikeli ekibi biziz' demişti. Bulls'un deplasman karnesi pek iç açıcı değil. Onların silahı United Center. Bunun dışında Boston'un evinde de ne derece ateşli olduğunu ibliyoruz. İlk üç maçı ev sahipleri alır. Boston seriyi 5 maçta bitirir diyorum.

Tahmin: 4-1 Celtics

Portland T.Blazers - Houston Rockets

Takımlara bakarak söyleyeceğim tek şey turun ortada olduğu ve iyi futbol oynayan takımın turu geçeceği.

Portland'ın en önemli handikapı sahası Rose Garden. Atmosferi öylesine boğucu ve tedirgin edici ki bu sezon bir çok maçı seyircileri sayesinde aldılar. Büyük bir maç kaybettiklerini de hatırlamıyorum orada. İki takımın sezon içinde yaptıkları maçlara bakacak olursak aman aman bir Portland üstünlüğü de yok. Houston evindeki maçları kazanmış.

Portland'ın öncelikle Batı'da bu kadar dişli ekibin arasında 4. olması büyük bir başarıdır. Bunun hakkını vermek gerek ancak play-off ortamında henüz neler yapabilecekleri net değil. Belki önümüzdeki 1 ay için sürpriz bir takım olarak var olmaya devam edecekler belkide 2 hafta sonrasında onları burada göremeyeceğiz. Serinin kırılma noktası ilk iki maç olur. Ortada bir seri bana göre. İlk olarak kim evinde maç kaybederse seriyi de kaybedecek gibime geliyor.

Houston'un en büyük zaafı guard pozisyonu. Lowry ve Aaron gibi iki tecrübesiz guardla nereye kadar gidebileckeleri meçhul. Buna rağmen şanslılar ki karşılarında olacak isim Blake ve Rodriguez. Buna nazaran Houton'un pota altındaki üstünlüğü de yadsınamaz bir gerçek. Yao ve Scola'nın bulunduğu bir pota altı özellikle ribaunt açısından korkutucu. Öyle ki Portland uzunları kolay faul alabilen tipte uzunlar. Sertlikten asla çekinilmemeli ki bunu da göstereceklerdir ellerinden geldiğince. Oden ve Pryzbilla Yao ile seri boyunca sıkı bir mücadele içinde olacak. Buna Aldridge'ın da katkı vermesi gerek diye düşünüyorum.

Artest ve Battier gibi iki önemli silahı var Houston'un. Özellikle savunmada Roy'u durdurma konusunda ellerinden geleni yapacaklardır. Roy'un muhakkak bu iki rakibini sindirmesi gerekiyor hücumu ile yoksa Portland adına kötü sonuçlar doğurabilir. Benchten gelecek katkılar bu tip bir seride büyük bir önem taşıyacaktır. Portland'da İspanyollar+Outlaw'ın katkıları onları bu noktada bir adım öne taşıyor. Houston'da ise ne zaman patlayacağı belli olmayan bir Vafer var. Gün gelir çok iyi bir maç çıkartır ancak ertesi gün o performansını fazlasıyla aratır. Houston özellikle savunma yönünde Hayes'ide muhakkak kullanacaktır. Bunun dışında Barry'de benchten gelerek tecrübesi ile zor anlar yaşatabilir Blazers'a karşı.

Blazers genç Houston ise ikinci tura aç bir takım. Ortada ve zor bir seri olacak. İlk iki maçtan birini Portland kaybederse bu onlar adına kötü olabilir. Serinin kilidi ilk iki maç...

Tahmin: 4-2 Blazers

Playoffs 09: Kobe Bryant


Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons

Detroit'in Cavs'ı eleyebilecek gücü var mı ? sorusunun cevabı normal sezon performanslarına bakarak-Hayır. Üstüne normal sezonda Cavs'ın sahasında rakiplerine karşı yakaladığı ezici üstünlükte korkutucu bir istatistik. Ancak unutulmamalı ki bu Detroit tek bir isim haricinde ana kemik kadro ile 5 yıl üst üste play-off'ta Doğu Finali oynadı. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise Cavs'ın dış saha performanslarının o derece ürkütücü olmaması.

Bu açıdan bakacak olursak Cavs'ın aslında hiçte isteyeceği bir rakip değil Pistons, hemde ilk turda. Serinin favorisi Cavaliers bence ancak Detroit normal sezonda bir çok sorun yaşadı etti, o muazzam savunmasından eser yok ama yine de play-off performansları fakrlı olacaktır diye düşünüyorum.

Öncelikle guard rotasyonunda Billups'ın eksikliği hissedilecek Pistons'ta. Stuckey'in Mo-WilL'e karşı sergileyeceği performanslar serinin kaderini belirleyen etmen olacaktır bana göre. IversoN'unda takımdan afaroz edilmesi yedek guard olarak Will Bynum'un kalmasına yol açtı. Sezon içinde hangi guard il kbeş çıkmalı tartışmaları yaşanırken şimdi yedek guard olarak Will Bynum'un gelecek olması biraz ürkütücü. Normal sezonda bir kaç iyi maçı oldu ancak play-off arenasında neler yapabileceğini görmek lazım ki top kaybını sevende bir isim.

Rip yine her zamanki gibi Pistons'un en önemli kozu olacak. Prince'ın da James'i ne kadar durdurabileceği serinin çizgisini belirleyebilir. Zira savunulacak bir adam değil ne kadar yavaşlaatırsa James'i Detroit savunması seriyi kazanma adına avantajı olacaktır. Uzun rotasyonuna baktığımızda çetin eşleşmeler yaşanacak. Varejao ve Mcdyess gibi ribaunt'u ve sert mücadeleyi seven iki ismin karşılıklı oynayacak olması beni heyecanlandırıyor. Burada kimin üstünlük kuracağını merak ediyorum. Ilgauskas ve Sheed ise dışarı çıkmayı tercih eden oyuncular hücumlarda. Hücumlarda eşleşmelerde değişiklik olabilir. Varejao-Sheed eşleşmesi de görülecektir Sheed'in dışarda olduğu dönemlerde. Uzun rotasyonundan çıkacak sonucu merakla bekliyorum.

Cavs'a dediğim gibi ilk turda gelebilecek en zorlu rakip geldi. Detroit öyle yabana atılacak bir takım değil play-off'ta farklı bir takım görüntüsüne bürünebilir bir anda. En büyük korkum 4-0 gibi bir skorla serinin bitmemesi.

Tahmin : 4-2 Cavs

Playoffs 09: LeBron James

16 Nisan 2009 Perşembe

Playoffs 09: Dirk Nowitzki

Nba Play-Off '09


Doğu Konferansı

(1) Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons (8)
(2) Boston Celtics - Chicago Bulls (7)
(3) Orlando Magic - Philadelphia 76ers (6)
(4) Atlanta Hawks - Miami Heat (5)

Batı Konferansı

(1) Los Angeles Lakers - Utah Jazz (8)
(2) Denver Nuggets - New Orleans Hornets (7)
(3) San Antonio Spurs - Dallas Mavericks (6)
(4) Portland T.Blazers - Houston Rockets (5)


Playoffs 09: Dwight Howard

Playoffs 09: Andre Iguodala

15 Nisan 2009 Çarşamba

13 Nisan 2009 Pazartesi

Playoffs 09: Paul Pierce

Muazzam


Maçın karesi budur herhalde. Yakalayan arkadaşa helal olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...