31 Ocak 2009 Cumartesi

Jose Calderon misses Ft


Jose Calderon az önce tamamlanan Bucks karşılaşmasında bu sezon ilk kez serbest atıştan faydalanamadı. Maçı 1/2 ft isabeti ile tamamlayan Calderon'un serisi 84'te sonlanmış oldu.
Calderon 84 ft'lık serisinde tüm zamanlarda ikinci sıraya da yerleşmiş oldu. Michael Williams'ın 97 serbest atışlık serisini kıramasa da 2.sıraya çıkmayı bildi bu kategoride.

Tasarımcı Bile Rookie


Genç Subaylar'da gördüm. Rookie-Soph maçının formalarıymış. Pek bir formaya benzemiyor ama. İşin ilginci resimde gördüğümüz 18 yaşındaki vatandaş tasarlamış formaları. Gitsin başka işlerle uğraşsın. Bu sektörde işinin yürümeyeceği ortada. Maç zaten zevksiz olurdu göz zevki de olmayacak şimdi.

Requiem For a Dream


Allah belanı versin.. Nasıl bir filmdir lan bu.. İzledim ama izlemez olaydım.. Yaşam sevinci bırakmıyor adamda.. Soundtrack'ı daha önce duymuşluğum var ama senaryo ile film ile birleşince olağan üstü geldi kulağıma.. Karanlık tek başına ve altyazılı izleyince de tadına acayip vardım.. Yapmış adamlar da bizde de hüzün doldu.. Lanet olsun diyorum bşaka bir şey demiyorum.. Göğsüm sıkıştı, başım döndü, miğdem bulandı filmi izlerken.. 1 saat oldu bitireli anca kendime gelip yazıyorum bunları.. Yeter bu kadar..

30 Ocak 2009 Cuma

All-Star 09 Yedekler


Doğu Yedekler ;
Orlando Magic = Jameer Nelson-Rashard Lewis
Boston Celtics = Paul Pierce
Atlanta Hawks = Joe Johnson
Toronto Raptors = Chris Bosh
New Jersey Nets = Devin Harris
Indiana Pacers = Danny Granger

Batı Yedekler ;
Phoenix Suns = Shaquille O’Neal
Los Angeles Lakers = Pau Gasol
New Orleans Hornets = David West
Dallas Mavericks = Dirk Nowitzki
San Antonio Spurs = Tony Parker
Denver Nuggets = Chauncey Billups
Portland Trail Blazers = Brandon Roy

All-Star 09 için son biletler dün sahiplerini buldu. Doğu'dan ve Batı'dan 14 oyuncu daha bu seneki performansı ile All-Star apoletine erişti. Seçimler de bir kaç isim dışında gayet mantıklı. Lewis örneğin. Orlando'dan 3 oyuncunun kadroda bulunması biraz abes kaçarken rakamları Hedo'dan bile kötü olan Lewis'in orda olmasına bir anlam veremedim. Burda Hedo olmalıydı demiyorum daha kadroya girebilecek bir Carter Igy vs var pozisyonunda. Batı'da da Nash yok eyvallah ona da sırf adı var diye olacak değil. Batı'da bulunan 7 isim de sahada yaptıkları ile burda olmayı hak ettiler. Seçilememiş arkada kalmış isimlere yoğunlaşıp isyan etmeye gerek yok. Güzel ve dıoğru seçimler olmuştur. Bekliyoruz artık Al-Star hafta sonunu.

28 Ocak 2009 Çarşamba

Çaylaklar Maçı


Rookie Team Roster

Michael Beasley (Heat) F Kansas State
Rudy Fernandez (Trail Blazers) G-F Spain
Marc Gasol (Grizzlies) C Spain
Eric Gordon (Clippers) G Indiana
Brook Lopez (Nets) C Stanford
O.J. Mayo (Grizzlies) G USC
Greg Oden (Trail Blazers) C Ohio State
Derrick Rose (Bulls) G Memphis
Russell Westbrook (Thunder) G UCLA

Assistant Coach -- Dwyane Wade


Sophomore Team Roster

Aaron Brooks (Rockets) G Oregon
Wilson Chandler (Knicks) F DePaul
Kevin Durant (Thunder) G-F Texas
Jeff Green (Thunder) F Georgetown
Al Horford (Hawks) F-C Florida
Luis Scola (Rockets) F-C Argentina
Al Thornton (Clippers) F Florida State
Rodney Stuckey (Pistons) G Eastern Washington
Thaddeus Young (Sixers) F Georgia Tech

Assistant Coach -- Dwight Howard

Nba'de All-Star haftasonunun en illet olduğum organizasyonudur çaylakalr maçı. Amacı da tribünde çoluk çocuk eğlendirmek. Sesini kısıp izlemekte fayda var maçı yoksa kulaklarınıza zarar. Kadrolarda açıklanmış. Stuckey Mvp olsun..

25 Ocak 2009 Pazar

Nba - 24.01.09


NbaTv'de Cumartesi geceleri "Doubleheader" geceleri eh bunun üstüne birde Ntv'nin maçı eklenince 6 maçın üçünü izlemiş olduk. İzlemek fazla kaçsa bile göz atmış olduk zap yaparak diyelim. Geceye direk Heat maçıyla başladım;

İlk çeyrek kaçıracak isim yok gibiydi sahada. Chalmers'ın 13 sayısı Heat adına önemliydi. Wade dışında birilerinin skor ürettiğini sorumluluk aldığını görmek her zaman iyidir bu takımda. Heat'in zorlandığı tek bölge boyalı alan oldu. Howard savunmada olsun hücumda olsun Magloire veya Blount'a karşı çok üstündü. Ama gereksiz yere aldığı ve kendisine çalınan fauller ile maça olan etkisi yavaş yavaş azaldı.

Heat'te Wade arada bir gözükerek müthiş istatistiklere imza attı. Gerçi onun için bu istatistikler notmal sezon itatistikleri ancak maçta sadece gerekeni yaparak gerekli yerlerde sahne alarak bunları yapması büyüleyici gerçekten. Beasley yine savunmada aksattı takımı. Onun sahada olduğu dönemlerde Spoelstra'nın savunma zihniyetinden ödün veriyor takım. Belkide bu yüzden onu son çeyreklerde kenarda tutmayı tercih etmekte Spoelstra.

Magic adına maçta parmağından sakatlanan Lewis o ana kadar oldukça iyi şut yüzdesiyle oynarken ondan sonra ritmini bozdu. Hidayet etkiliydi zaman zaman ki istatistikleri de fena değil ancak son anlarda sahne almasına alışık olduğumdan garipsedim o anlarda etkisiz kalasını. Nelson maça kötü başladı ki iyi denecek bir seviyeye de ulaşamadı maç boyunca zira..

Heat'te Quinn'in önemli katkıları vardı benchten gelerek. Son çeyreğe 15 sayı önde girsede Heat bir anda maç ortaya geldi 11-2'lik Magic serisiyle. Orlando savunmada Haslem'i riske etti ancak Heat bunun üzerine giderek Haslem üzerinden üst üste hücumlarda skor üretti. Son çeyrek Wade-Haslem ikilisi maçı kazandıran isimdi Heat adına. Heat böylece 2006 Şubat'ından bu yana ilk Magic galibiyetini aldı.
Molalarda baktım maça. Ne zaman göz atsam Knicks'in en az bir üçlüğüne tanık oldum. Paso sallıyor adamlar. Hücum organizasyonu da yok haybeye eline gelen topu fırlatıyor herkes. Hızlı hücumlar ile birşeyler üretme çabasındalar ama nafile. Yani bu maçın sürekli içinde olmalarının durumu yalnızca %50'nin üzerindeki isabet oranları.

Sixers derli topluydu bu gece. Arada baktığım kadarıyla gerek savunma da gerekse hücumda takım olarak oturmuşlar. Brand bu maç döndü. Geçen hafta Spurs maçından sonra Brand dönünce ne olacak demiştim. Bunun cevabını da önümüzdeki hafta içinde alacağız muhtemelen. Bu maçı ölçü alamayız kısıtlı sürede oyunda kaldı Brand.

Iguodala yine gemisini kurtaran isim oldu. Maç boyunca oynayan takımını oynatan oyuncu olan Iguodala son çeyrekte de gerekli anlarda sahne alarak önemli katkılar verdi. Miller'ında son günlerdeki iyi performansları devam etmekte.

Şu sıralar Portland-Wizards maçının son dakikaları var. Üçüncü çeyrek sonunda bıraktım maçı belli oldu zaten sonucu. Maçı da izledim sayılmaz. Oden'ı seyrettim ekrana baktığım zamanlarda. Hani yavaş yavaş Oden oturuyor takıma. Geçtiğimiz hafta performansını arttırdı. Artık onun üzerinden gelişen hücumlar izliyoruz. Halen fazla top kullanmasa da belli bir direnç getirdiğini belirtmeden olmaz. Özellikle hücum ribauntlarında bu gece çok iyiydi. Mücadeleci yapısını gösterdi Oden. Hani derler ya yağ un şeker var.. Helva kıvamına gelmesini bekliyoruz Oden'ın ki daha çaylak senesi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...