30 Ocak 2010 Cumartesi

Artık O da Bir All-Star

Florida'nın üstüste 2. şampiyonluğundan beri takip ediyorum bu adamı. Yao Ming'in sakatlanmadan bir sezon bitirebilmesi ihtimalini göz önünde bulundurursak gelecekte ligin en iyi 3 pivotundan biri olacaktır. Bunu çaylak sezonunda dahi diyordum. Ama pek taraftar bulamıyordum kendime. Lig tarihinin en güçlü draftlarından birinin 3 numarası olsa da bütün çaylak sezonunda -sahaya adım atmayan- Greg Oden'dan daha az gündemdeydi.

İlk sezonunda bomboş takımda at koşturan Durant yerine yılın çaylağı olmasını savunmuştum ama olmadı. Koçların seçtiği çaylak takımlarına en fazla oy alarak giren isim olmuştu yine de. Sonrasında Play-Off'ta o senenin en büyük şampiyonluk adayı Celtics'i epey terleten takımın bu başarısında büyük pay sahibi oldu.

İkinci senesini pek takip edemesem de çaylak yılının üstüne koyduğunu görme fırsatım oldu. Bu yılsa Hawks'ın müthiş çıkışında hücumdaki güvenilir elleri [%57 şut yüzdesi- %78 serbest atış yüzdesi (o bir pivot)] ve savunmadaki yeriyle büyük bir paya sahip. Bunun ödülünü de All-Star olarak aldı.

Performans olarak kendisinden çok ilerdeki Lee'nin yerine seçilmesi, All-Star'ı ruhu Shaq'ın yerine Doğu'daki pivot pozisyonuna oturması, Hawks'dan seçilen 2. oyuncu olarak Josh Smith'in önünü tıkaması vs vs... Bu tip eleştirileri ben de yaptım ama yaptığım eleştiri dünde kaldı. Seçimlerin açıklandığı günde. Bu dakikadan sonra bu seçimi eleştirmek sadece boş bir iş olacaktır. Sonuçta seçilen bir oyuncunun kadrodan çıkarılması gibi bir olay yok. Bu yüzden bu tip yorumlar bu dakikadan sonra birşey ifade etmiyor.

İleride 2010 All Star'ı yazarken seçilmeyenleri yazmayacağız, seçilenleri yazacağız sadece. Al Horford da All-Star maçları tarihinde yerini 3. sezonundayken alacak. Dominik Cumhuriyeti topraklarının NBA'e hediyesi Al Horford artık bir All-Star. Bu kararı beğenmemeyi tercih etsek de...

29 Ocak 2010 Cuma

All-Star Kadroları


Batı Yedekler
Chris Paul (New Orleans)
*Deron Williams (Utah)
Brandon Roy (Portland)
*Kevin Durant (Oklahoma City)
Dirk Nowitzki (Dallas)
*Zach Randolph (Memphis)
Pau Gasol (L.A. Lakers)

Doğu Yedekler
Joe Johnson (Atlanta)
*Al Horford (Atlanta)
*Rajon Rondo (Boston)
Paul Pierce (Boston)
*Derrick Rose (Chicago)
*Gerald Wallace (Charlotte)
Chris Bosh (Toronto)


All-Star kadroları netliğe kavuştu. Gerçi Yahoo'dan sızan bilgilerle seçimler sürpriz olmadı bizim için. Shaq'ın eksikliği muhakkak hissedilecek orada. Deron'un ilk kez All-Star seçilmesine sevindim. Billups'un seçilememesine ise üzüldüm. Gerçi Batı'da kim seçilse bir diğerine haksızlık olacaktı zaten. Horford seçimine de şaşırmadım değil gerçi pek takip edemedim bu sene performansını. G-Wall son bir iki aydaki çıkışının ödülünü All-Star kadrosuna girerek aldı. Geçtiğimiz sene play-off'larda müthiş bir düelloya giren Rose ve Rondo ise ilk kez All-Star seçilen diğer isimler. Tabi bir de Zach Randolph'u pas geçmeyelim.. Son zamanlarda müthiş oynuyor cidden. Ama üç-dört sene önce kim dese ach bir gün All-Star olacka diye.. Dalga geçiyor sanırdım..

Ball =D



NbaTv'de az önce Toronto-Nyk maçının tekrarı vardı sonlarını izledim.. Orkun büyük bir gururla Hedo'nun 26 sayısından bahsediyordu. BoxScore'a baktım cidden 26 atmış yanına da 11 ribaunt toplamış. Sezonun en iyi performansı şüphesiz Hedo için.

Maç sonunda Tsn muhabiri ile Hedı arasında yaşanan diyalogda bir o kadar ilginç oldu. Nete de hemen görüntüleri düşmüş haliyle.. Hedo'ya muhabirin yönelttiği soru şu: 'Diğer maçlara göre bu akşam farklı olan neydi?' Hedo'nun cevabı ise bir o kadar ilginç ve yaratıcı... 'Ball' Muhabir önce anlamıyor ne diyor bu edasıyla bir bakış atıyor ama sonrasında olayı çözüyor. Hedo'da inceden Triano'ya mesaj yollamış oluyor top daha fazla elimde olmalı diye. Zekice...

28 Ocak 2010 Perşembe

Rookie Challange: Kadrolar


Rookie Challange kadroları açıklanmış. Her sene olduğ gibi Soph kadrosu favori -Beasley-Gasol-Rose-Westbrook neden favori olmasınlar ki- Rookie'ler ise kendilerini bu önemli organizasyonda göstermek için oynayacaklar -Eyvah Jeninngs- Bense her seneki gibi Rookie takımını desteklemeyi sürdüreceğim -belki bir gün kazanırlar- İşte kadrolar...

Rookie Team




Omri Casspi (Kings)


DeJuan Blair (Spurs)


Stephen Curry (Warriors)


Tyreke Evans (Kings)


Jonny Flynn (Timberwolves)


Taj Gibson (Bulls)


James Harden (Thunder)


Brandon Jennings (Bucks)


Jonas Jerebko (Pistons)



Sophomore Team
Player (Team)


Michael Beasley (Heat)


Marc Gasol (Grizzlies)


Danilo Gallinari (Knicks)


Eric Gordon (Clippers)


Brook Lopez (Nets)


Kevin Love (Timberwolves)


O.J. Mayo (Grizzlies)


Derrick Rose (Bulls)


Russell Westbrook (Thunder)

25 Ocak 2010 Pazartesi

Madison Square Garden'da Tecavüz!


Dallas Mavericks 128-78 New York Knicks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...