29 Kasım 2008 Cumartesi

İyiler-Kötüler


Dwyane Wade
Wade dün gece Suns karşısında takımına galibiyeti getirirken 43 sayı ile sezonun en yüksek rakamına ulaştı. Wade 15/24 şut isabeti ile 43 sayıya ulaşırken yanında 6 asist yaptı.

Emeka Okafor
Okafor takımını Pacers deplasmanında galibiyete götüren isimlein başındaydı. Pota altında son günlerin formda ismi Murphy'ye karşı çok sağlam duran ve 14 sayı 20 ribaunt ile pota altının karartan kafor bu gecenin iyi çocuklarından oldu.


David West
West'in şut yüzdesi öyle aman aman değildir tamam ama bu sene ilk defa bu kadar etkisiz bir maç çıkarttı. 5/15 şut isabeti ile yalnızca 10 sayı ublabilen West, Portland'a karşı ruh gibiydi adeta.

Paul Pierce
Takımı Sixers'ı farklı mağlup etmesine karşın sahada tek kötü gözüken isimdi Pierce yeşillerde. 27 dakikada 1/6 şut isabeti tutturan Pierce sadece 6 sayıda kaldı.

28 Kasım 2008 Cuma

Not Defteri


Hafta içi Not Defteri'ne Cem Yılmaz konuk olmuştu. Haberim vardı ama kaçırdık bir şekilde. Ertesi gün nete düşen kısa videolarını izledim koptum zaten.
NtvSpor yoğun istek üzerine bu akşam ve gece olmak üzere iki kere yayınlayacak.
Nba Stüdyo öncesinde kaçırmayız bu sefer.

Bu Akşam 21.00
Bu Gece 02.15
Pazar Akşam 23.00 Ntv-Özet

Benden Size Oscar !!

''Acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yalnızlıklarımız...''

Yukarıdaki söz Sagopa'nın 24 adlı şarkısından.
Dinlerken farkettim bir kez daha..
Ne kadar doğru bir sözdür o öyle..
Hayat bir tiyatro sahnesi. En azından bazı kalpsizler için.
Kalpsizler diyorum.
Kendilerinden başka kimseyi umursamaz, dinlemezler.
İnsanı yarı yolda bırakmaktan haz alırlar.
İnsanı insan yapan değerlerden uzaklaşmış kişilerdir.
Bakıyorum da çevremde ne çok var o kişilerden.
İnsanı yaşamaktan bezdirirler.
Yazık cidden yazık..
Ben onlara arkadaşığımı kalbimi vermem ama
Oynadıkları güzel oyun için,
Benden bir oscar aldılar bile..

27 Kasım 2008 Perşembe

Korver Nasıl Sakatlandı



Kyle Korver Utah'ın son 4 maçını kaçırdı bileğindeki sakatlık nedeni ile. Geçtiğimiz gece Bulls maçında ekranlara gelen görüntü ise Korver'ın bileğini nasıl sakatladığını açıklar niteliğindeydi.
Video'yu izleyince zor kendime geldim.

Kaynak: Lion in Oil

Yağla LeBron Yağla


"Koç D'Antoni Milli takımdayken bana birçok özgürlük verdi. Oynamak istediğim her pozisyonda oynamama izin verirdi. O takımın lideriydim, aynı zamanda bazı hücumları da ben yönetirdim. Phoenix'te koçluk yaparken tüm sezon boyunca maçlarını izlemiştim. Nasıl o kadar şut atabiliyorlardı ve nasıl kolay basket üretebiliyorlardı. O sistemin bir parçası olmak, D'Antoni gibi bir hücum dehasının yönetiminde olmak harika birşey olsa gerek."

Yürü be Lebron.. D'Antoni'ye de yağını çekmiş.. 2010'da Knciks'te görüşmek üzere..

Harris ve Lakers Girls



Devin Harris dün gece oynanan Lakers-Nets maçında bir pozisyonda Lakers kızlarının üzerine düşüyor. Kalkmaya hazırlanırken bir bakıyor iki yanında güzelim Lakers kızları. Oturmaya karar veriyor haliye ve komik bir görüntü oluşuyor :)
Çaktırmadan da birşeyler karıştırmayı ihmal etmiyor orda Harris..

26 Kasım 2008 Çarşamba

Şimdilik Bu Kadar.. 2010'da Hepsi



LeBron James dün gece Msg'de Knicks'e karşı oldukça iyi bir maç çıkartarak takımının galibiyetinde yine en büyük pay sahibi oldu. Maçın hemen başında Duhon'a yaptığı blok ve sonrasında gelen hücum ise takım adına bir o kadar güzeldi. 2010'da Knicks yolunu tutacağına dair dedikodular şimdiden yayılan Lebron adeta mesaj verdi..
''Şimdi bu blokla yetini.. 2010'da daha fazlasını göreceksiniz! ''

Ginobili Sezonu Açtı


Olimpiyatların ardından sakatlanan ve sezon açılışına yetişemeyen Manu Ginobili dünkü Memphis maçında sahadaydı.
Bu sezon ilk kez Spurs forması giyen ve benchten gelerek 11 dakika oyunda kalan Ginobili,
takımının Memphis'i 94-81 yendiği maçta 12 sayı 4 ribaunt ile oynadı.

Hergün Nba Live'da eksik Spurs eksik Spurs lafını duymaktan sıkılmıştım. İyi oldu döndüğü.. Hem Spurs hem de bizler için. Yavaş yavaş form tutacaktır..

23 Kasım 2008 Pazar

P.j. Carlesimo


Oklahoma City Thunder Nba'de son yılların en kötü bşalangıcını yaptı. 14 maçta alınan yanlızca bir galibiyetleri var. Bu kötü başlangıcın sonunda geçtiğimiz sezon başında göreve gelen Carlesimo ile de yollar ayrıldı.

Aslında fena bir hamle değil Oklahoma adına. Hoş şu an bu takımın başına kim gelse toparlamakta bir hayli zorluk çeker ancak Carlesimo'da geldiği günden bu yana hiç bir varlık gösteremedi. Savunma yapmaktan söz ediyordu geçtiğimiz sezon takıma geldiğinde ama böyle bir olguyu öremedik takımda koca bir sezon boyunca.

Yerine kim gelir meçhul. Oklahoma'nın başına geçmek isteyen isim de çok azdır sanırsam şu dönemde. Ama Carlesimo'ya yol vermek akıllıca. Dünkü Hornets maçında takımın başında Scott Brooks vardı.

Marbury


Bugünü Knicks'ten açtık oradan devam edelim. Olay adam Marbury konu ama bu sefer yaptığı saçmalıkları değil de delikanlılığı ile..

Şimdi öncelikle Knicks yaptığı takasların ardından Cuma akşamı Bucks karşısına 8 kişi çıkartmakta zorlandı. Bunun üzerine sezon başında inactive list'e yolladıkları Marbury bu sezon ikinci defa kadroya dahil edildi ve formasını sırtına geçirdi.

D'Antoni maç öncesi Marbury'ye şu şekil kelamda bulunmuş.. ''Hey.. Steph.. Bak elde ne Zach kaldı ne de Crawford.. Al sana 35 dakika.. Çık sahaya göster kendini.''

Marbury'de karşı çıkmış oynamak istemediğini belirtmiş. Nedeni ise açık. Adamı şamar oğlanına çevirdiler bu sezon. Tamam formda olmayabilir eskisi kadar ama aşağılar gibi kadroya almamalar üstüne Marbury istemesine rağmen buy-out etmemeler vs.. İhtiyaçları düşünce de çık oyna diyorlar.
Marbury kabul etmemiş haliyle. Kabul etse dahi hangi moralle çıkıp oynayaccaktı ki.. Nasıl bir performans bekliyorlardı. Garip..

Knicks Trade / Lac-Gsw


İki gündür yazamıyorum blog'a evde fazla duramadım ve güncelleyemedim. Evde duramadık ama gelişmeleri de takip etmekten eksik kalmadık. Cuma sabahı fırından sıcak sıcak çıkan dedikoduların kokusu etrafı sarmıştı. Al Harrington takas edilmek isteğini zaten bir-iki hafta önce dile getirmişti. Harrington ama bugün ama yarın takas edilecekti.


Knicks adına günün ilk takas haberi geldi. Crawford karşılığında Harrington'u aldı Knicks. Tabi ertesinde hemen bir Zach takası çıktı ki bu iki takası tek tek değerlendirirsek olmaz Knicks adına.
Şimdi öncelikle Crawford bu sene D'Antoni sisteminde hafif hafif sivrildi. Potansiyeli yüksek bir oyuncu. Guard mevkilerinde sorunsuz oynayabilecek bir isim. Şutör olarak guard olarak farketmez. Şimdi bu tip özelliklere sahip biri için karşılığında gelen isim Harrington.

Harrington'u bir haftadır pazarlamaya uğraşıyor Warriors. Harrington'un kariyeri de öyle düzlükte değil hani düşüşe geçmiş bir isim. Crawford gibi bir skorer ile bire bir takasını yapmak Warriors adına bir başarıdır. Şimdi öncelikle Harrington karşılığında takıma bir uzun yada saf bir guard kazandırılmak istenebilir ama Crawford'da fena değil. Zaten Don Nelson'un kafasındaki yapıda bizler gibi işlemiyor. O bu takıma Crawford'u kazandırır. Monta'nın dönüşü ile beraber ön alanda oldukça verimli guard ikilisi de olacaklardır.



Takasın gerçekleşmesinin hemen ardından Knciks adına bir ikinci takas haberi duyuldu. Bu sefer takımdan gönderilen isim Zach Randolph olmuştu.. Zach'in yanına eklenen Mardy ile beraber karşılığında geçmişte bir Nyk geçmişi olan Thomas ve Mobley alındı.

Crawford'un ardından Knicks en önemli bir diğer skorerini kaybetti. Craford dışta Zach ise boyalı alanda bu sene Knicks'in en önemli silahlarıydı. Ortlamaları da bunu göstermekte zaten. Knicks için Zach teklifleri yazdan beri sürmekte. İsteyen çok hatta bu takas aşamasına kadar Dallas'ta ısrarla istemişti. Şimdi Zach teklifleri bu şekilde artarken buna paralel olarak Zach'in performansı, ortalamaları da artmışsa daha iyi bir takas yapman gerekirdi.
Zach'in yerini doldurmak için sadece bir biten kontrat ve Crawford'dan açılan guard boşluğu içinse Mobley.. Suratım ekşidi be..

Takımlar adına takaslara bakacak olursak;

New York Knicks

Öncelikle hedeflerinin 2010 yazı olduğunu açık bir şekilde belli etti New York. İnsan düşünmüyor değil New York Clippers'tan veyahut Golden'dan gönderdiği isimler karşılığında yetenekli bir genç alamaz mıydı? Alırdı..

2010 yazı hedef olduğundan kontratlarda buna göre ayarlanmış. Tamam kontrat için yapılmış bir takas ancak 2010 sonrası kadro kurmak adına alınanlar Mobley-Thomas ve Harrington ile sınırlı kalmamalıydı.

2010'u aşan kontratlar sadece 4 tane Knciks'te. Curry ve jeffries muhakkak takımdan gönderilmeli. Hatta talibi varken Curry hemen postalanmalı ki sonra başları çok ağrıyabilir. Diğer kontratlar ise Chandler ve Gallinari. Gallinari'nin performansı önemli elbet ama Chandler'ı tutacaklardır takımda.

Crawford'un gidişi ile takımda guard boşluğu var. Mobley getirildi tkaıma Clippers'tan iyi kötü dolduracak yerini. Asıl önemli nokta guard rotasyonun da Duhon'un sorumluluğunun artması ve onunda bu bilince varmış olması.

Uzun rotasyonu açısından da tekrardan söyleyeyim, Knciks bu sezonki en formda oyuncusunu kaybetti. Elde kalan Curry'den zaten bir halt olmaz. Lee ise sezona çok iyi başlayamadı. Nyk artık Lee'nin iyiye gitmesini bekleyecek -hatta ona da takas yolu gözükebilir- ve Wilson Chandler'In gelişimini sürdürmesini..

Los Angeles Clippers

Zach'in takıma katılması ile beraber gündem de belirlenmiş oldu. Chris Kaman. Kaman'ın olimpiyatlardan bu yana süren bir formsuzluğu var. Clippers bu takasın ardından Kaman'ı taımdan göndermek istediğini duyurmuş oldu adeta henüz değerinden düşmemişken.

Zach onlara faydalı olacaktır. Öncelikle bu sezonki istatistikleri göz alıcı ve Davis gibi bir guard ile bu oyununu sürdürecektir. Şimdi öncelikli hedef Kaman'ı yollayıp bir skorer guard almak olacaktır muhtemelen.

Golden State Warriors

Golden State hakkında söyleyeceklerimi yukarıda söyledim zaten..
Crawford Nelson'un sistemime oldukça uyan bir guard oluşu ve Monta'nın dönüşü ile beraber oldukça verimli bir guard ikilisi oluşturabilirler.

Bunun dışında Harrington'un son dönemdeki düşüşünden yararlanarak belkide en iyi takas paketi ile yolladılar Harrington'u. Crawford'un takıma katkısı oldukça fazla olacaktır.

Golden State zaten oyunun savunma kısmına fazla yüklenmezdi. Crawford'un gelişi ile şimdi iyice elden gidecek oyunun savunma yöne. Elbette takımda savunma ve hücum ne kadar zıt isebaşarının gelmesi de bir o kadar zorlaşır. Golden State en azından her zaman olduğu gibi bizler için eğlenceli basketbol oynayacak..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...