6 Şubat 2009 Cuma

Celtics 109-110 Lakers

Ne maçtı ama be..

Boston maça öyle iyi başladı ki özellikle Rondo'nun performansı ile.. Savunmada baskılıydılar rakibi bir iki hücumda top kaybına zorladılar bunun yanına alınan ribauntlar sonrasında da hemen ROndo'yu bulan Celtics uzunları, Rondo'nun hızından da yararlanarak Lakers'ı üç-dört pozisyonda gafil avladı. Rondo Lakers defansından da hızlıydı kimi zamanlar.

Boston'un o yüksek konsantrasyonu ilrleyen bölümde kayboldu. Lakers'a karşı hücumda bir şey üretemediler. Aslında bu Lakers'ın iyi savunmasından değil Boston'un şutlarda isabet kaydedememesinden kaynaklandı. Ray Allen başta olmak üzere bir çok boş şutta isabet bulunamadı. Boston'un bu bocalama dönemleride sahne alan isim ise Kobe idi. İstekli başladı maça içeri drive'lar etti Gasol ile iyi ikili oyunlar çıkarttı.

Boston'da oyuna Powe'ın girmesi büyük bir enerji getirdi takıma. Bende anlayabilmiş dğeilim nedne maç sonunun Glen Davis ile oynadı. Ha tamam belkide kariyerinin en önemli şutlarından birini soktu son anlarda ama onunla olacak bir iş dğeildi bu. Powe'a daha çok süre verilmeliydi özellikle Garnett'in 6 faulle çıktığı dönemde.
Lakers'ta Odom'un faul problemine girmesi ile ilk yarı boyunca oyunda olan Josh Powell sürpriz yumurtasıydı maçın. Bir ara sadece ondan katkı alabildi Lakers.

İkinci yarı oyuna dönen Odom maça sertliği getiren isimdi. Özellikle Garnett ile diyalogları aldığı fauller derken önemli işler yaptı Odom. Ha faul atmayı öğrenmeli mi? Evet Smiley Odom ne kadar iyiyse de Walton bir o kadar kötüydü. Sonç eyrek top onun eline geçtiğinde Lakers'ın sistem bir anda dağılıveriyordu. Gereksiz zorlamalar yanlış pas tercihleri derken Walton Lakers adına maçı baltalamak için elinden ne geliyorsa yaptı. Şu dakikada insan soruyor Ariza kenarda ne iş yapar çksın oynasın diye. Buna rağmen Kobe'nin aynı noktadan gönderdiği el üstü üçlükler farkın açılmasını önledi. Lakers'ın hücumda tıkandığı anlarda gelen bu üçlükler oldukça önemliydi bir ara Boston farkı 9'a çıkartmış olsa da geri döndü Lakers.

Boston, Sixers maçında öylesine iyi bir hücum seti çizmişti ki kise neler olup bittiğini anlamadan Boston galibiyeti elde etmişti. Ancak burda iki kez ellerine fırsat geçti ve iki kez de cömertçe harcadılar. Birinde maç uzatmalara gitmiş olsa da bir diğerinde Lakers galibiyetini kutluyordu. Lakers Boston'un 12 maçlık galibiyet serisine son verdi sırada Cavs'ın 23 maçlık iç saha serisi var. Bekliyoruz o maçı da..

Ps: Nelson'un yerine Ray Allen All-Star kadrosuna davet edilmiş.

4 Şubat 2009 Çarşamba

Three-Point Shootout


Jason Kapono (Raptors)
Danny Granger (Pacers)
Rashard Lewis (Magic)
Mike Bibby (Hawks)
Roger Mason JR (Spurs)
Daequan Cook (Heat)


Evet katılımcılar bunlar. Kapono her zaman favorim ancak kazanmasını istediğim başka biri var. Daequan Cook. Yine zevkli bir yarışma bizi bekliyor olacak.

3 Şubat 2009 Salı

Skills Challenge

Devin Harris (Nets)
Jameer Nelson (Magic)
Tony Parker (Spurs)
Derrick Rose (Bulls)

All-Star Cumartesi show'larının en beğendiğim ayaklarından biridir yetenek yarışması. Bu seneki katılımcılar da açıklanmış nba.com'da.
Harris-Nelson-Parker-Rose .. Fena değil ama gönül geçen yılın şampiyonu Deron'u görmek isterdi. Favorim Nelson. Şutu iyi olan kazanacaktır.

Artık sırada üçlük yarışması katılımcıları kaldı. Kapono three-peat yapar mı ki?


Deja Vu ?


13 Ocak 2008: Memphis maçında Bynum dizinden sakatlanır ve sezonu kapatır.
31 Ocak 2009: Memphis maçında Bynum aynı dizinden sakatlanır ve muhtemelen sezonu kapatacak.

Bynum'un şu son dönemdeki performansını gördükçe insan üzülüyor. Espn'de ameliyat sonrası 8-12 hafta arası takımda yer alamayacağı söylenmiş ama ameliyat sonrası dizin hemen iyileşmesi kolay olmaz. Ben kendimi hazırladım Bynum'un sezonu kapatmasına. Yazık oldu hem kendine hem de Lakers'a.. Şampiyonluk şansları hala mevcut ancak Bynum'suz bir play-off yaralayıcı olacaktır. Umarım sezonu kapatmış olmaz ve onu bu sezon yeniden izleriz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...