7 Kasım 2009 Cumartesi

Countdown To LeBron


LeBron James bu sezon New York'a olan tek ziyaretini dün gece gerçekleştirdi. 33 sayı 8 ribaunt 9 asist ile geceyi kapatarak Knicks taraftarına kötü bir gece yaşattı. Kim bilir belkide onun bu performanslarını ilerde alkışlayan taraf olacaktır Knicks taraftarı...

3 Kasım 2009 Salı

Krallar Saraylarında Başarılı


Kings 127-116 Grizzlies

Allen Iverson sağolsun NBA TV, Kings'in Arco Arena'daki ilk maçını televizyondan seyretme imkanını sundu bize. Kral Martin ve yardımcıları da sağolsun ilk galibiyetimizi alabildik.

Kings'in çıktığı ilk beşin felaket durumda olması maçın başında Grizzlies'in büyük üstünlük kurmasına sebep oldu. Ne yaptığı belli olmayan May'in yerine Hawes'un girmesi Kings'in yavaş yavaş toparlanmasını sağladı. Yavaş yavaş farkı azaltan ev sahibi, kevin Martin'in hücumda mükemmel oynamasıyla ilk çeyreğin sonunda 7 sayı geride kenara geldi, ilk yarının sonundaysa 56-54 öndelerdi. 3. ve 4. çeyreklerde oyun eşitlendi. Zach Randloph ve Kevin Martin'in mükemmel oyunları ARCO Arena seyircilerine keyifli bir maç seyrettirdi. Jason Thopson'ın faul sorunlarının da yardımıyla müthiş bir maç çıkaran Zach Randloph, son dakikada Kenny Thomas'ın üzerinden attığı şutla Grizzlies'i iki sayı öne geçirdi. Moladan sonraysa topu oyuna sokmak için gelen isim sürprizdi: Kevin Martin. Eli çok sıcak olan Martin'in topu alıp kendi şutunu yaratmasını bekliyordum. Böyle olmadı. Hawes kenardan aldığı topu Udrih'e harika bir asist olarak gönderdi. Udrih'e eşitliği sağlamak kalmıştı. Son saniyede atılan Grizzlies topu işe yaramadı ve maç uzatmaya gitti.

Uzatmanın başı da maçın en başı gibiydi. Kings skor üretmekte zorlanıyordu. Sonra Zach Randloph'un üst üste iki faulle kenara gelmesiyle Grizzlies hücumu tepetaklak oldu. Hawes-Nocioni-Casspi-Martin-Udrih beşinin hücumda verimli olmasıyla Kings ilk galibiyetini ARCO Arena'da taraftarlarının önünde aldı.

Maçın yıldızı Kevin Martin'di. 27-14 saha içi isabetle 48 sayı-5 sayı-4 asistle hücumda takımına çok iyi liderlik etti. Eli her zaman sıcaktı. Şutu erkende atsa, setin sonunda da atsa hep isabet buldu. Uzatmada da Zach Randloph'un üstüne çok iyi gitti ve 6. faulünü aldırarak Kings'in savunmada rahalamasını sağladı. Ayrıca savunmada da çok çaba harcadı. 4 top çaldı ama savunmadaki katkısı bundan daha fazlaydı. Bu yıl hem hücumda hem de savunmada verimli olmaya devam ederse, nihayet bütün Kings taraftarları onu lider olarak görecektir. Gerçekten "Kral Martin" olabilir sezonun sonunda, kings sonuncu olsa bile.

Martin'e en fazla yarım eden isim Hawes'du. Orta mesafeden çok etkili olarak onu savunan kim olursa çaresiz bıraktı. Savunmayı boşlasa da yaptığı 2 blokta enfesti. 21 sayı-11 ribaunt-7 asistle oynadı. Son hücumdaki asistiyle de galibiyetin kahramanlarından oldu. Bir daha kenardan gelmemesini diliyorum.

İki Avrupalı Udrih ve Casspi beklenenin üstünde katkı verdiler. Udrih, Evans'ın yedeği olarak oyuna girdi ve onun yapamadığı herşeyi yaptı. 16 sayı 6 asistle oynadı, takımı enfes önetti, maçı uzatmaya taşıyan basketi attı. Casspi'yse özellikle savunmadaki gayretiyle dikkat çekti. Hücumda dayerini bildi ve verimli oldu.

Nocioni özellikle kıs beşe dönülen uzatmada çok etkili olup maçın kopmasını sağlayan isim oldu. Faul problemiyle uğraşan Thompson, bileğindeki sakatlığıyla uğraşan Evans ve neyle uğraştığı konusunda bir fikrim olmayan May bu gün Kings'in en kötüleriydi. Kenny Thomas'sa Thompson'ın faul problemi yüzünden oyunda kaldığı sürede iyi bir mücadele sergiledi. Ama onun iyi mücadelesi de ancak bu kadar oluyor tabii.

Grizzlies cephesindeyse Zach Randloph başından sonuna kadar maçın yıldızıydı. 30-16 yapmasının dışında savunmada da etkili olmaya çalıştı, görevden kaçmadı. Uzatmada 6. faulünü almasaydı Grizzlies maçtan kopar mıydı? Hiç sanmıyorum.

Mike Conley ve OJ Mayo hücumda biraz tedirgindiler sanki. İkisi de anormal bir performans ortaya koymasa da arkalarında bekleyen Allen Iverson'ın etkisi ikisinde de hissedildi.

Rudy Gay bu gün -özellikle normal sürede- yarar sağlamak, yıldız olmak şöyle dursun, zararlı oldu takımına. Çok basit şutları kaçırdı. Etkili olamadı.

Ve Allen Iverson... İlk defa Grizzlies formasıyla izledim onu. Gerçekten tedirgin oynuyor. Geçen yıl onun Pistons'a çok büyük darbe indirdiğini söylüyorlar. Tamam bunu söyleyeneler haklı da Pistons'ın Ivy'e indirdiği darbe? Adam çaylak sezonundan bile daha tedirgin oynuyor. Özellikle ilk girdiğinde şut atmaya kalkışmadı (Tek birşut, o da atmasa ayıptı, öyle bir durum). Ne içeri penetre etti ne de içeriye pas indirmeye çalıştı. Aldığı topu diğer kısaya verdi. maçın sonundaysa gayet verimli bir şekilde 5/9 isabetle 11 sayı üretmeyi başarmıştı. Açıklamalarından falan kendine güvendiği sonucu çıkıyor ama sahadaki hali öyle değil. Bunda da Pistons sezonunun etkisi çok büyük.

İki takım da ligin kötüleri arasındaydı. Özellikle Kings yine sezonun en büyük sonunculuk adayı. Ve bu iki takımın maçı "Kötülerin İyi Maçı" şeklinde adlandırılabilecek bir maç oldu.

2 Kasım 2009 Pazartesi

Rondo = 55 Milyon ??


Yazın kontratı biterek serbest oyuncu konumuna geçecek olan Rondo'nun Boston ile tekrar anlaşmaya varacağı zaten aşikardı. Mühim olan bu anlaşmanın tamamen duygusal olan tarafıydı. Celtics yönetimi de gayet duygusal bakmış olaya ki Rondo'ya 5 yıl için 55 milyon vermeyi kabul etmişler. Şu kadro gelip geçici bir kadro ama Rondo'nun bu oyunda daha geleceği var. Asıl önemli soru sadece hızı ve saha görüşü olan şut konusunda asla güvenilecek bir isim olmayan bu ismin bu parayı hak edip hak etmeyeceği? Celtics oyuncusuna imzalattığı bu kontratla Rondo'ya olan güvenini göstermiş kontratın hakkını vermekte onun elinde...

1 Kasım 2009 Pazar

Danilo Gallinari


Danio Gallinari.. Sezonun en dikkat çekici isimlerinden biri şu sıra zira attığı üçlüklerle kendinden fazlasıyla söz ettiriyor. Dün gece Sixers'a karşı uzatmada kaybettikleri maçta 8 üçlük isabeti bularak 30 sayı üretti ve kariyer rekorunu kırdı. Gallinari'nin bu performansı da öyle tek maçlık bir performans değil. Sezonun ilk maçında Miami karşısında da 7 üçlük isabeti bularak dikkatleri üzerine çekmişti. Gerçi Knicks gibi paspal bir takımda kullandığı bu kadar üçlük göze batmıyor olabilir ancak şu sıra maç başına 6 üçlük isabeti ile bu istatistikte tepe sırada bulunuyor kendisi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...