18 Ekim 2008 Cumartesi

Eddie Basden Mersin'de


2006 Aralık ayaında Avrupa'da basketbol kariyerine başlayan ve kısa sürede Fenerbahçe taraftarının sevgilisi haline gelen Basden Mersin Bşb ile anlaşmış.

Resim 2006-07 sezonu sona erdiğinde Ntv'nin kendisiyle yaptığı röpörtajda çekilmiş. Röpörtajda Basden ''Şimdi Ne Olacak ?'' sorusuna şu şekilde yanıt veriyordu..

''Geçtiğimiz günlerde kulüple görüştüm ve gelecek sezon beni aralarında görmek istediklerini söylediler. Ama benim de her oyuncu gibi NBA hayalim var. Bazı teklifler de mevcut. Şu an için orası öncelikli geliyor ama eğer ki NBA olmazsa Fenerbahçe Ülker ilk Avrupa seçimim olacak. Söylediğim gibi burayı çok seviyorum ve Avrupa şampiyonluğu hedefi doğrultusunda burada olmayı çok istiyorum. Antrenörle, teknik heyetle ve taraftarla birleşerek bu yılki gibi başarılı bir sezon daha geçirmeyi çok isterim.''

Basden geçtiğimiz yıl Avrupa'ya döndü ancak Fransa ve Almanya'da basketbol oynadıktan sonra bu sezon tekrar Nba için fırsat kolladı ancak olmadı. Hal böyle olunca bildiği bir ülkeye döndü Basden Türkiye'ye. Savunma yönüyle ön plana çıkan ve pis işler yapan Basden Mersin'de oldukça iş görecektir ve Mersin'in Ffriend'den sonra en önemli hamlesi bence Basden. Onu yeniden izleyecek olmak beni heyecanlandırdı. Hayırlı olsun Basden'e..

Rtük / Cnbc-e

Bugün bir haber gördüm Rtük tarafından uyarı almış Cnbc-e dizileri diye. İlgimi çekti buradan da paylaşmak istedim. Cnbc-e'nin avukatlarından Fikret İlkiz'in verdiği röpörtajın içeriğinde bu konu mevcut. Röpörtaj genelde Rtük ağırlıklı ama ben sadece Cnbc-e ile alakalı kısımlarını kestim..

- Family Guy adlı çizgi dizi RTÜK'den uyarı cezası aldı. Bu trajikomik değil mi?
- Dizinin, 20 Mart 2007'de yayınlanan bölümü cezaya konu olmuş ve Z bendine göre uyarı aldı ki; Family Guy, çocuklar için hazırlanmış bir çizgi film değildir.

- Bu yıl Emmy ödüllerine damgasını vuran dönem dizisi Mad Men'in uyarı alması da çok ironik değil mi?
- Kesinlikle. Dizi zaten 60'lı yılların çarpıklığını göstermek amacıyla çekilmiş.


Ve şimdi de bahsedilen Family Guy bölümünde uyarıya sebep olan sahneler..

Family Guy'ın uyarı alan bölümündeki diyaloglar:
Family Guy'ın uyarı alan bölümündeki diyaloglar:
- Evden uzaklaşmak iyi olurdu. Her ay bu zamanlarda Loretta teyzeyi adet teyzesi ziyaret eder, Loretta ay başlarında komik isimler takar.
- Tartıl, dilini çıkar, üstüne bir lolipop al.
- Hatırlat doktora öbür testisimin ne zaman ineceğini soralım.
- Postacı zili çalar kapıyı açanın üzerinde sadece şortu vardır. Glen postacıdan özür dileyerek içeri girer, şortunu çıkararak tekrar çırılçıplak dışarı çıkan Glen postacıya 'Benim de sana bir paketim var,' diyerek eliyle hareket yapar.
- Arabayla giderken direğe çarparak kaza yapar ve arabanın şişme kadın şeklindeki hava yastıkları açılır Glen ve Christi'nin yüzleri şişme kadının cinsel organı üzerine gömülür ikisi birden 'Harika, harika,' diyerek sevinirler.
- 3984 sayılı kanunun 4756 sayılı kanuna değişik 4. maddesinin Z bendinde belirlenen çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların bunların seyredilebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmaması ilkesine aykırı hareket edildiği söylenmiştir.

CNBC-e'nin uyarı almış bazı dizileri ve uyarı sebepleri

CNBC-e'nin uyarı almış bazı dizileri ve uyarı sebepleri
Angels in America: Eşcinsel konuşmalar ve eşcinselliğini doktoruyla tartıştığı bölüm sebebiyle 4 Z bendinden uyarı almış. Bilirkişi raporu olumsuz, mahkeme yine uyarıya karar vermiş. İptal için açılan dava reddedilmiş.
Nip/Tuck: 31 Temmuz 2005'te yayınlanan bölümü. Dr. Christian ve kız arkadaşı tatildeyken karşılaştıkları Dr. Merill, Dr. Christian'a kız arkadaşını çok beğendiğini ve kendisine vermesini istediğini belirtmiş. Bu konuşma, uyarıya sebep olmuş.
Rome: Dizide krala sunulmak üzere hazırlanan çıplak kadın uyarı sebebi olmuş.
Two and a Half Man: "Poponu öttürücem," diyaloğu uyarıya sebep olmuş.
Ghost Whisperer: Dizide Melinda'nın gördüğü hayaletlerin ürkütücü görüntülerle karşısına çıkmaları ve huzura erince öbür dünyaya geçmeleri uyarı sebebi. 22 Eylül 2007'de yayınlanan bölümü uyarı almış.
Madman: Sosyal yaşantıdaki çarpıklıklardan dolayı uyarı aldı oysa ki dönem dizisi, zaten 60'lı yılların çarpıklığını göstermek amacıyla yapılmış.
The O.C.: Dizinin bir bölümünde esrar içen bir gencin görüntüsü sebebiyle uyarı almış.
Carnival: Panayırda iki kadın dans ederken iki-üç saniye göğüslerini açıyorlar. Dizi bu sebepten uyarı almış.
Uyarı aldığı halde iptal davasının kazanıldığı örnek bir dava: South Park, 2001 yılında tanrının korkunç ve tiksinti uyandırıcı fare şeklinde tasvirinden dolayı uyarı almış ve iptal davası açan CNBC-e davayı kazanmış.
RTÜK tarafından uyarı almamış nadir CNBC-E dizileri: Prison Break, Heroes, Desperate Housewives, 24.




Comedya

Yüksel Aytuğ bugünkü köşesinde Yavuz Seçkin'in programı Comedya'dan bahsetmiş. Programı ilk onun köşesinde duyup izlemeye başladım ve yapılan işin hakkını vermek lazım. Yavuz'un taklit yeteneğine diyecek söz yok ancak çoğu izleyicinin de dikkatini çeken skeçlerin güzel bir sonla bitmemesi ve havada kalması.. Neyse yine de 1 saatlik eğlencelik bir program.
Yüksel Aytuğ'un yazısı..

CoMedya fark yaratıyor

YAVUZ Seçkin'in yeni sezona CoMedya adındaki muhteşem programıyla fırtına gibi gireceğini ilk kez bu sütunlarda okumuştunuz. Tahminimde yanılmadım. Yavuz, yeni programıyla tv8 ekranlarında fark yaratmaya başladı. Son bölümde bir Ahmet Çakar taklidi vardı ki, doktorun kendi bile Şansa Bak yarışmasındaki hallerini bu kadar iyi taklit edemezdi! Hele Mehmet Ali Birand ile Uğur Dündar arasındaki haber rekabetinin hicvedildiği bölüm, bence haftanın olayıydı. Yine de bazı skeçlerin finalleri biraz "ayazda" kalıyor. Yavuz muhteşem bir yetenek ama skeç yazma konusunda sanırım azıcık profesyonel yardıma ihtiyacı var. (Bkz: Çok Güzel Hareketler Bunlar) Her şeye rağmen Yavuz'un programı tv8 ekranlarındaki "ısınma turunu" tamamlayıp, kısa zamanda 4 büyük kanaldan birine transfer olur diye düşünüyorum. NOT: Geçenlerde sevgili Mustafa Topaloğlu aradı. 10 dakika boyunca büyük bir tedirginlik içinde konuştum. Ya bizim Yavuz beni işletiyorsa diye... Hâlâ emin değilim ya, neyse...

17 Ekim 2008 Cuma

Bynum-Day In A Life



Andrew Bynum yaz aylarında bir film ekibine izin vererek sıradan bir gününü kameralar önünde geçirmiş. Boş durmadığını da görüyoruz video da Bynum'un. Çalışmış çalışmış. Günün eğlencesi olarkta bowling oynamayı seçmiş Bynum eğitmeni ile..

Bu arada Drew'in menajeri de bugün Lakers yönetimiyle masaya oturacak ve kontrat uzatma detaylarını konuşacaklardı. Bakalım ne sonuç çıkacak..

Thunder Yuvasını Kurdu


Nba'in Çin organizasyonu kapsamında Çin'de bulunan Golden State Warriors ekibi bugün Çin Seddi'ndeydi. Turiaf, Harrington , Wright ve Biedrins'in yanı sıra Çin Seddi'nde bulunan bir diğer isim ise takımın maskotu Thunder'dı..

Thunder Çinli güzel Wang Xin ile burada yazılana göre evlenmiş. Hayırlı olsun diyelim o zaman elemana :)

16 Ekim 2008 Perşembe

Von Wafer Ateş Aldı




Von Wafer üç yıllık Nba kariyerinde şu ana kadar 44 üçlük denemesinde sadece 6 isabet bulabildi.
Dün gece Houston'un 101-97 ile galip geldiği Memphis önünde ise Wafer benchten gelerek 26 dakikada 23 sayı attı ve bunu da 7/9 ile attığı üçlüklere borçlu. Rockets'in son iki hücumunda da top kullanan isim olan Wafer isabetli şutları ile gecenin yıldızı oldu. İşta Wafer'ın 7 üçlüğü ve maç sonrası görüşleri.

Ben Stiller


Ben Stiller'ı severim ve filmlerini de kaçırmamaya çalışırım. Kaçırmamaya derken sinemaya vs gitmem örneğin şu sıralar rol aldığı Tropik Fırtına var ama gitmeyi düşünmüyorum bir şekilde elime ulaşacaktır zaten daha sonra..

Neyse eğlencelik hoş filmleri olduğu kadar beklentilerimi karşılamayan filmleri de olmuştur kendisinin. Neyse şimdi neden bahsediyoruz bu adamdan. Baktım ki bu akşam iki özel kanalımız aynı saatlerde Ben Stiller'ın iki filmini verecek ekranlarında. İzlemeyenler varsa izlesinler diyerekten söylüyorum. Eğlencelik filmlerdir ikiside kafa yormazlar, hoşça vakit geçirmek isteyenlere..

20.30 Cine-5 Polly Gelince
21.15 Tnt Yakartop

Çin Malı Değil, Amerikan Malı


Nba'de sezon öncesi Çin'de yapılan organizasyon ile iki takım karşı karşıya geliyor. Bu sezon Warriors ve Bucks Çin'de hazırlık maçı yapan takımlardı.
Çin seyircisinin gözü ise basketbolculardan çok takımla birlikte oralara kadar gelen hatunlardı. Adamlar maldan anlıyor nasılsa bulmuşken güzelim Amerikan malını fotoğrafından etinden sütünden faydalanıyor..

Millsap'ın Gözlüğü


Son günlerde gözlük işi moda mı oldu nedir ?
Amare rahatsızlığı gereği bu sezon gözlük kullanmaya bşaladı ama Millsap'ın dün gece Denver maçı için kullandığı bu gözlüğpün amacını bilemiyorum. Rahatsızlığı mı var zevk olsun diye mi taktı bir fikrim yok.
Değişik göründü birden bana bu haliyle. Bakalım önümüzdeki maça da gözlükle mi çıkacak Paul Millsap.

15 Ekim 2008 Çarşamba

Bu Ne Şıklık ?!?


Resimde gördüğümüz komik görünümlü uzun beyaz ayakkabılı vatandaşımız Indiana Pacers'ın oyuncusu Mike Dunleavy..
Gerçekten giyim anlayışına hayran kaldım Mike'ın. O ayakkabılar, o pantolon ve o veket.. Hele ceketin otobüsün üstündeki renklerle uyuşması fotoğrafı daha da anlamlandırmış :D

Ps: Resim 1-2 hafta önceden. Anca rast geldim paylaşayım dedim.

13 Ekim 2008 Pazartesi

Basket Sezonunu Açıyoruz


16.10.08 Perşembe
20:00 F.Bahçe Ülker - Casa TED Kolejliler (Spormax)

17.10.08 Cuma
20:00 Beşiktaş Cola Turka - Kepez Belediyesi (Spormax)

18.10.08 Cumartesi
15:30 Darüşşafaka Cooper Tires - G.Saray Cafe Crown (SkyTürk)
17:00 Türk Telekom - Erdemir
16:00 Antalya BŞB - M.A. Selçuk Üniversitesi
18:00 Oyak Renault - Mersin BŞB

19.10.08 Pazar
16:00 Banvit - Efes Pilsen (Spormax)
16:00 Aliağa Petkim - Pınar Karşıyaka

Beko Basketbol Ligi ilk hafta mücadeleleri ile başlıyor. Spormax ile beraber SkyTürk'de yayınlayacakmış ki maçları bu da Digiturk'u olmayanlar için gayet iyi haber en azından haftada bri maç izleme olanağına sahip olacaklar.

12 Ekim 2008 Pazar

Ellis'in Cezası


Monta Ellis bildiğiniz üzere 66 milyonluk kontratı aldıktan sonra motorsiklet kazası geçirmiş ve 4 ay sahalardan uzak kalacağı bildirilmişti. Tabi adamımız korktuğundan mıdır artık antrenmanda sakatlandığını söylemiş ancak daha sonraları olay açığa çıkınca Warriors yönetimi Ellis'e ceza vereceklerini açıklamışlardı. Yapmayacaklarını bilsem de bu durumda kontratın iptali de bir seçenekti..
Neyse sonunda ceza gelmiş. Önümüzdeki beş maç pre-season dan ve 25 maç regular season'dan olmak üzere 30 maç ceza gelmiş Ellis'e.. Aman ne güzel bir ceza.. Ceza bitişi de sakatlık bitiş tarihine yakın Ellis'in.. Yani oldu bittiye getirmişler işi.

Nba Açıkhavada


Denver Nuggets @ Phoenix Suns 05.00 Nba Tv
Bu gece oynanacak -yaklaşık 3.5 saat sonra- Phoenix-Denver maçı öncesi son hazırlıklar..
Bir yıl önce duyurulmuştu bu açıkhava maçı ve işte gün geldi.. Bekliyoruz bakalım nasıl olacak rüzgarla beraber..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...