21 Kasım 2009 Cumartesi

Oklahoma City Thunder


Oklahoma City Thunder genç ve enerjik kadrosuyla Nba'de dikkat çeken takımlar arasında. Özellikle bu yaz drafttan James Harden'ı seçmeleriyle onlara bakış açım değişti. Durant-Westbrook ve Green gibi geleceği parlak oyuncuların yanına bir de Harden eklenmesi bu takımı oldukça tehlikeli yapıyordu. Thunder maçlarını izlemekte keyifli hale geldi. Gençlerin bu performanslarını görmek şahit olmak oldukça keyifliydi. Nitekim aldıkları sonuçlarla da bunu gözler önüne seriyorlar. Şu an dereceleri 7-6 olsa da kimi yerlerde play-off ve Thunder isimleri yan yana geçmeye başladı bile. Play-off yapar yada yapamazlar daha bunu söylemek için çok erken ama ilerde oldukça tehlikeli bir takım olarak karşımıza çıkacaklardır. Tecrübe kazandıkça Thunder'ı izlemek daha da keyifli olacak.

17 Kasım 2009 Salı

Jackson Bobcats'te

Yahoo'dan Magic-Bobcats maçının box'una bakıyorum. Bobcats'te Jackson isimli bir vatandaş var. Yanlış mı görüyorum falan derken görüyorum ki takas olmuş ilk maçına çıkmış bile. Öss yüzünden anca haberimiz oluyor takastan.

Şimdi efendim takas şu şekilde olmuş. Jackson+Law = Bell+Radmanovic

Kağıt üstünde Bobcats daha karlı gözüküyor. Sonuçta bu sezon hücumda fazlasıyla sıkıntı yaşadıkları gerçek ve Jackson bu konuda onlara ilaç gibi gelir. Önemli bir play-off takımı olabilirler organize olurlarsa. Bell ve Radmanovic için ise işler nasıl gidecek belirsiz. Nelson'un koçluğunda oyuncu olmak kolay değil. Radmanovic'in alışılmadık süreleraldığına da şahit olabiliriz bu süreçte. Bell ise kısmen Suns'taki koş koş temposuna ayak uydurursa eski kimliğinde oynayabilir.

15 Kasım 2009 Pazar

Brandon Jennings


Az önce tamamlanan maçta Bucks Warriors'u evinde 129-125 yenmeyi başarırken çaylak Jennings'in harika performansı maça damgayı vurdu. Çaylak oyuncu 55 sayı üreterek adete tek başına galibiyeti kazandırdı. 50 sayı barajını da ilk geçen oyuncu oldu bu sezon.

Jennings henüz daha Nba'deki ilk maçında dikkatleri üzerine çekmişti. Sixers karşısında 17 sayı 9 ribaunt 9 asist ile oynayarak bu sezon gümbür gümbür geldiğini belli etmişti. Daha sonrada bize oldukça iyi performanslar izletti. Detroit, Chicago ve Denver'a karşı takımın skor yükünü çekti ve bu karşılaşmalardan 2'sini Bucks kazandı. Bu gece ise Jennings adeta üçlük show yaparak maçı kazandırdı. Ancak ortada bir sorun var... Bu adam daha ilk senesinde bu şekilde şuta dayalı oynuyorsa ilerleyen zamanlarda ne yapacak. Diğer alanlarda da gelişmesi şart yoksa savunma nedir bilmeyen Warriors'a 50 atmak göz boyamamalı. Kullandığı 34 şutta göze fazlasıyla çarpıyor. Şimdilik hoş görülebilir ama Bucks ilerde kaybetmeye başladığında Jennings sorun olmaya başlayabilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...