10 Nisan 2009 Cuma

En Tehlikeli Takım


“Şu anda Doğu Konferansı’nda play-off’a giren en tehlikeli takım biziz.” – Tyrus Thomas

Tyrus Thomas belki biraz galibiyet sonrası gelen uçuk bir açıklama yapmış ama doğruluk payı da yok değil. Özellikle Bulls'un evindeki performansları korkutucu olmaya başladı şu son dönemde. Şubat ve Mart aylarında United Center'da oynanan 16 maçta alınan 14 galibiyet var. Deplasman karnesi o kadar iyi değil. 15 maçta 4 galibiyet. Zıtlık büyük ancak yine de play-off öncesi moralli oldukları açık. Önlerinde üç maç var ve eski gücünde olmasa da kriter olarak pazartesi günkü Detroit maçını alabiliriz. Bakalım play-off öncesi çıkışları sürecek mi ?

Hoşgeldin Drew



Geçtiğimiz hafta Playboy partilerinde görülen Andrew Bynum dün gece oynanan Denver Nuggets maçı ile parkelere dönüş yaptı. Ocağın sonunda Memphis karşısında dizinden sakatlanan ve o günden bu yana takımdan uzak kalan Drew dün gece ilk beş çıkarak 16 sayı 7 ribaunt ile oynadı. İyi bir dönüş yaptı ve fena sinyaller vermedi. Form tutması zaman alabilir belki ama onun varlığı büyük ölçüde Lakers pota altı rotasyonunu rahatlattı play-off öncesi.

Playoffs 09: Kevin Garnett

Euroleague Final Four



Dün zevkli bir mücadelenin ardından Barcelona Tau'yu evinde mağlup ederek Final Four biletini alan son takım oldu. Cska-Olympiakos-Panathinaikos ve Barcelona Berlin'de yapılacak finallere katılma hakkı kazandı.

Gönlümüz elbette Ersan'lı Barcelona'da.. Haydi Ersan göster kendini.

Playoffs 09: Tim Duncan

8 Nisan 2009 Çarşamba

7 Nisan 2009 Salı

2009 Basketball Hall of Fame


NBA'de kariyeri boyunca olağanüstü performans ve başarı gösteren basketbolcuları, tüm zamanların en başarılı koçlarını, basketbol hakemlerini ve sporun diğer önemli kişilerini ölümsüzleştiren Naismith Memorial Basketball Hall of Fame'ye giren isimler belli oldu.

Michael Jordan, David Robinson, Jerry Sloan, John Stockton ve C. Vivian Stringer, 2009 Hall of Fame'ye giren isimler oldu.

Geçtiğimiz sezon ise ;
William Davidson, Patrick Ewing, Hakeem Olajuwon, Pat Riley, Dick Vitale, Adrian Dantley ve Cathy Rush, Hall of Fame'ye giren isimler olmuştu.

Ncaa Championship: North Carolina



Playoffs 09: Manu Ginobili



Ne yazık ki Manu Ginobili'nin sezonu kapattığı açıklandı. Play-off öncesi Spurs adına üzücü bir haber.

6 Nisan 2009 Pazartesi

Nba 08-09 Ödül Tahminleri


Nba'de normal sezonun sonuna geliyoruz yavaş yavaş.. Eee bende normal sezon ödülleri için tahminlerimi açıklayayım..

Mvp
LeBron James Plase: Dwyane Wade
Mıp
Danny Granger Plase: Devin Harris
Roy
Derrick Rose Plase: Russel Westbrook
6th Man

Jason Terry Plase: Jr Smith
Dpoy
Dwight Howard Plase: Tim Duncan
Coy
Erik Spoelstra Plase: Stan Van Gundy

Playoffs 09: Rip Hamilton

5 Nisan 2009 Pazar

Nba Green Week



St.Patricks Day'de bir kaç takım özel yeşil forma giyerdi ki kaç senedir Bulls-Knicks-Raptors gibi takımların giydiğini biliyorum. Bobcats ve Denver geçtiğimiz günlerde Nba Green Week kapsamında özel formalarıyla maça çıktılar. Denver'ın yeşili daha bi göz alıcı hoş duruyordu ama Bobcats'i beğenmedim.

Playoffs 09: Yao Ming

Bileti Kesildi


Son oynanan Cleveland ve Nets maçlarında Iverson'un 18'er dakika süre almasının ardından alevlenen tartışma bugün noktalandı. Üzerine daha çok konuşulur elbet ama Pistons Gm'si Dumars Ivy'nin takımın hzurunu bozduğuna artık resmen kanaat getirmiş olacak ki sakatlığı dolayısıyla sezonun kalanında forma giyemeyeceğini belirtmiş. Bunun sakatlıktan olmadığı gayet de açık zaten..

OLayın biraz öncesine dönecek olursak Cavs maçının ardından Ivy'nin yaptığı açıklamalara blekide tepki niyetine Nets karşısında da 18 dakika süre veren Koç Curry kararından dönmemişti. Iverson ise Nets maçından sonra 2 kez üst üste bu kadar az süre almayı hazmedemeyip 'Oynamazsam emekli olabilirim' açıklamalarına kadar işi götürmüştü. Bu noktada da devreye Dumars girdi ve Ivy'yi takımdan uzaklaştırdı. Ivy büyük bir sürpriz olurda takıma dönmez ise kariyerinin son Pistons maçı Nets maçı olmuş olacak.

Playoffs 09: Andrei Krilenko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...