17 Temmuz 2010 Cumartesi

Nba Gündemi


* Nets'in peşinde olduğu Lois Scola takımı Houston Rockets ile 5 yıl 47 milyon dolara anlaştı. Öncelikle bu adam 30 yaşında ve kariyerinin en önemli noktasında yaptığı bu anlaşma ile hem iyi para kaldıracaktır hem de Batı uzunlarının bir bir Doğu'ya geçmesiyle Yao ile beraber üst seviye de bir ikili olabilirler sağlıklı kalabilirlerse. Önemli bir hamle gelmiş Rockets için.

* Bulls'un ön anlaşma sağladığı Reddick'in kontratını Magic karşıladı. Aslında Q.Rich hamlesi ile Reddick'in takımda kalmayacağını düşünüyordum ancak Otis Smith lüx vergisini düşünmeden oyuncusunu takımda tuttu Yapının bozulmaması için Reddick önemli bir oyuncu. Dış şutlarda Magic'in fazlasıyla işini gören Reddick'in Bulls'a gönderilmemesi de avantajlı oldu. En azından rakip bir takıma şutör bir isim kazandırılmamış oldu. Bu gelişmelerden sonra Bulls Ronnie Brewer ile 3 yıl 12.5 milyonluk bir kontrat imzaladı. İhtiyaçları olan oyuncu mu? Belki hayır ama atletikliği ve hızlı penetreleri ile takıma olumlu katkılar sağlayabilir. Ancak Bulls'un halen bir şutöre ihtiyacı olduğu da gerçek..

* Serbest oyuncu piyasasında kontrat kovalayan Shaq'ın sign&trade ile takası gündemde. Cavs yönetimi Shaq ile imzalayıp karşılığında oyuncu alabilmek için Knicks ve Hawks ile görüşüyormuş. Hawks Marvin Williams'ı önermiş ve görüşmeler olumlu imiş. Bunun yanında halen Heat&Shaq iddiaları da sürüyor.

* Miami Heat yönetimi kadro çalışmalarına devam ediyor. Haslem'in ardından uzun rotasyonunda Joel Anthony'de takımda kalmayı seçti. Joel 5 yıl için 18 milyon dolar alacak. Ayrıca çaylak Pittman'da kontrat imzalayan oyunculardandı.

* Boston Celtics'te geçtiğimiz sezon önemli roller alan ve final serisinde özellikle benchten gelip artı katkı sağlayan Nate Robinson 2 yıl 9 milyon dolar karşılığı takımı ile yeniden anlaşmaya vardı.

* Cavs geçtiğimiz günlerde Kyle Lowry ile 4 yıl 24 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Ancak Rockets yönetimi bu kontratı karşıladı ve Lowry'yi takımda tuttular. Brooks ve Lowry.. Çelimsiz gibi görünen iki guard. Ancak hızları ile artı puan toplayacaklardır.

* Farmar'ın ardından Shannon Brown'ın da gidişine kesin gözüyle bakılan Lakers'ta Fisher'ın ardından Brown'da takımda tutuldu ve guard rotasyonu tamamlanmış oldu. Muhtemelen Blake ilk beş başlayacaktır ve Brown'un kenardan getireceği sertlik ve hızlı oyun etkili olacaktır. Hem böyle atletik bir oyuncuyu takımda tutmak Lakers adına olumlu bir gelişme.

Barnes'ın Tercihi ??


Golden State formasıyla parladığı sezonun ertesinde Suns'a geçen ve geçtiğimiz sezon da Magic'in kadrosunda yer alan Matt Barnes'ın bu sezon hangi takımı seçeceği merak konusu. Orlando'da çıkan bazı haberler Barnes'ın Doğu Konferansı'nda Magic'in rakipleri olan Heat ya da Celtics'e geçebileceği yönünde..

Heat'in bu yaz yaptığı hamleler belki de onları birinci aday yapsa da salary durumu Barnes'ı düşündürebilir. Heat şu kadroyu kurmak için başta yıldız isimler dahil Haslem bile alacağı paradan fedakarlık yapmışlardı. Barnes 30 yaşında ve alacağı kontrat kariyerinin en önemli kontratı olacağından Heat tercihi ona mantıklı glemeyebilir. Ancak kariyerinde bir şampiyonluk istiyorsa da mantıklı bir tercih olabilir. Miami'nin ona verebileceği mid-level kontratı yok ama Celtics için para konusu şu an ön planda değil. Yani kariyeri açısından önemli bir kontrata imza atacak olan Barnes Miami'nin kadrosuna katılmak adına Haslem kadar gözü kara bir şekilde paraları elinin tersiyle itmez, aksine o yöne gider gibime geliyor.

Barnes ayrıca Twitter'ından da ilginç açıklamalar yapıyor. İmzalayacağı takım hakkında büyük sürpriz olacak yorumları yapan Barnes bundan önce de Miami kadrosunun ilginçliğine dikkat çekmişti. Barnes'ın menajeri de bugün basına yaptığı 'Barnes'ın gideceği takımı bugün açıklayacaktık ancak başka takımlar ortaya çıktı ve bunu şimdilik erteledik.' açıklamasıyla da Barnes'ın gideceği takım tercihi merak konusu olmaya başladı.

Bell Jazz Yapacak


Free-Agent sezonunda kalbur üstü isimlerin takımlarının belli olmaının ardından yan rollerde oynayacak olan önemli oyuncuların nereye gideceği merak konusuydu. Bunlardan biri de Raja Bell. Özellikle Kobe Bryant ile yemeğe çıkan ve Lakers'a gideceğine inanılan Bell son anda yaptığı bir manevra ile eski takımı Jazz ile 3 yıl 10 milyon dolarlık bir anlaşma sağladı. Böylece Bell hem Al Jefferson hamlesi ile şampiyonluk adayları arasına giren bir takıma gitmiş oldu hem de Kobe Bryant ile yemeğini bedavaya getirdi :)

Evet öncelikle Kahn'ın Utah'a hediye ettiği Al Jefferson olmasa Bell'in Utah ile anlaşacağını sanmıyordum. Jefferson'un takıma katılması ve Utah'ın ciddi anlamda ön plana çıkması ile tercihini bu yönde kullandı Bell. Utah'ın yolu şampiyonluk yoluysa kenardan gelerek önemli katkılar verecektir. Savunmasıyla da bir çok 2 numaranın canını yakabilir Bell. Utah'ın da kaç sezondur ihtiyacı olan böyle bir oyuncuydu. Yaşı belki de geçiyor ama takıma getireceği hırs, cesaret bence önemli olacaktır.

16 Temmuz 2010 Cuma

Harrington Nuggets'ta

Tyson Chandler takasının ardından Dallas'a gitmesi beklenen Harrington Batı Konferansı takımlarından Denver Nuggets'i tercih etti ve kontrat imzaladı. 5 yıllık 34 milyon dolara imza atan Harrington'un bu kontratı bu yaşnda alıp alamayacağı tartışılır. Kontratının uzun vadeli olması ileride Nuggets'i zora sokabilir. Ancak yine de ayakları çabuk olan içeriden dışarıdan hücum alternatifleri olan biri için bu kontratı o kadar abartmaya gerek yok en azınan önümüzdeki sezon için. Denver'a çok yararlı olabileceğini düşünüyorum ben Harrington'un. Hücum alternatifi olmayan Martin'in yerine oyunda olduğu anlar hem Billups&Melo ikilisine glen sıkıştırmalar azalacak hem de takımda 3 ayrı skor tehtidi olan oyuncu bulunacak. Çeşitli hücum varyasyonları ile Nuggets hücumuna artı puan kazandıracaktır. Ancak işin savunma konusunda sert oynayan Nuggets'ta biraz sırıtabilir. Bunun pek sorun yaratacağını sanmıyorum ama getirisi daha fazla olan bir oyuncu olacaktır Nuggets'a Harrington.

Livingston Bobcats'te

Clippers'ta oynadığı dönemlerde kendisi için gelecekte çok iş yapabilecek, potansiyeli olan bir oyun kurucu yakıştırmaları yapılıyordu ki bu öngörülerde bulunanlar sonuna kadar haklılardı. Ancak talihsiz bir diz sakatlığı ile uzun bir süre basketbol oynayamayan ve kariyerinin devamı bile şüpheli olan Livingston iyileşerek 2 sezon önce Nba'e geri dönmüştü. Miami-Oklahoma ve Wizards deneyimlerinin ardından bu sene serbest oyuncu olan Livingston bence son iki sezonunu çok kötü geçirmesine rağmen Bobcats'ten 2 yıl 7 milyonluk bir kontrata iza atmayı başarmış. Umarım sergileyeceği performans ile bize eski günlerini hatırlatır ve kontratının hakkını verir Larry Brown'un elinde de önemli seviyelere çıkabileceğini düşünüyorum tekrardan.. Yolun açık olsun Livingston..

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Al Jefferson Utah'ta


Öncelikle Wolves Gm'si Kahn ne içtiyse bende içmek istiyorum, ondan başka bir şey bu kadar kafa yapmaz çünkü. Al Jefferson'u bedavaya vermek ne demek biliyor mu bu adam ? Elinde Garnett takasından oyuncu kalmadı be adam oyuncu. Bari şu takastan takıma birilerini katsaydın. Amacın neydi boş beleş bir şekilde Jefferson'u sadece draft hakkı karşılığı Utah'a gönderirken bilmem ki. Wolves adına ne söylesem boş şu sıra çünkü inanılmaz derecede saçma bir hamleye imza attılar. Bir iki parça alabilseler eyvallah diyeceğim de Jefferson gibi bir adamın böyle beleşe gitmesini aklım almıyor. Ridnour'a gitmiş bu takasın ardından 16 milyon saymış. Ne denilebilir ki bu adama. Hani organizasyonun içinde sıkışıp kalan Sessions'a üzülüyorum şu an. Bi potansiyel vardı adamda. Bari takas olsa bi iki draft hakkına da o da kendi yolunu çizse..

Jazz cephesine bakacak olursak Boozer'ın yerine Jefferson geldi. Jefferson hücum açısından Nba'de sınırlı sayıda oyunculardan biri. Skor üretme adına pota altını oldukça verimli kullanacaktır. Memo-Jefferson ikilisini de izlemek güzel olacak hücum konusunda. Ancak işin savunma kısmında Boozer'a nazaran fazla pasif kalıyor Jefferson ve bu Utah'ın başına ciddi çoraplar örebilir. Boozer'ın gidişi ile seviye atlayabileceğini düşündüğüm Millsap ise yine benchten gelmeye devam edecek. Bir nevi Utah Jazz'ın Semih Şentürk'ü olma konusunda ilerliyor. Utah önemli bir hamle yaptı ancak Boozer'ın yerine gelişi bence onları pek ilerletmedi.

Chandler Dallas'ta


Jordan'ın takımını Suns-Raptors takasından çekmesiyle beraber elde kalan Chandler akşam saatlerinde Dallas'a takas edildi. Chandler ve Alex Ajinca'yı Dallas'a gönderen Bobcats'te takıma E.Dampier, Matt Carroll ve Eduardo Najera katıldı.

Öncelikle Al-Jefferson'u yaz boyunca ısrarla isteyen ancak Utah'a kaptıran Dallas'ta pota altı biraz fazla lüx olmaya başladı. Haywood ve Chandler ile beraber pota altını sağlamlaştıran Dallas 2 numara açığını kapatmak için büyük ihtimalle Chandler'ı bir kez daha takas edebilir. Kidd-Butler-Marion-Dirk-Haywood.. Fena bir beş değil ama 2 numara her türlü sırıtıyor ve iyi bir parça alabilme adına Chandler'ı bir kez daha takas edebilirler diye düşünüyorum. Ama şu haliyle bile Dallas adına mantıklı bir takas olmuş. Chandler-Haywood gibi bir pota altına sahip olmak rakipler için korkutucu olacaktır. Ancak hücum varyasyonları için de tehlike arz edebilen bir durum çıkıyor ortaya. En mantıklısı Chandler'ın tekrar takas edilmesi, Dallas iki numara açığını kapatbilirse yerinde ve sağlam bir beş kurmuş olacak.

Bunun yanında mid-level hakkı bulunan Dallas'ın Al Harrington'a kontrat önereceği söyleniyor. Eğer doğruysa şu kadroya 6.adamı da buldular demek olur bu. Harrington hem Marion'u hem de Dirk'i yedekleyebilecek kapasiteye sahip. Çaktırmadan önemli işlere imza atıyor Cuban hadi hayırlısı..

Ilgauskas'ta Heat'i Seçti


Süper üçlüyü bir aaya getirdikten sonra Mike Miller ve Udonis Haslem ile anlaşan Heat yönetimi son olarak veteran pivot Ilgauskas ile 2 yıllık bir anlaşmaya vardı. Cavaliers'ta da beraber oynayan James ve Ilgauskas bu sene Heat'in başarısı için ter dökecek. Miami piyasadan bulabileceği en iyi pivotu buldu belki de.. Ilgauskas'ın dış şut avantajı sayesinde rakip pota altı zaman zaman boş olabilir ki bu takımda Wade&James gibi isimler varken bu büyük avantaj. Hücum varyasyonları açısından oldukça verimli olacaktır ama aldığı bir iki fazladan ribaunt dışında savunma da nasıl bir katkı verecek BigZ merak ediyorum..

13 Temmuz 2010 Salı

Raptors-Suns Takası


İki gün önce kaynakların verdiği bilgiye göre Hidayet Suns'a takas olmuştu ancak takas henüz net değildi. Aradan 2 gün geçmesine rağmen hala net bir karara bağlanamadı takas olayı. Ancak öyle yada böyle Hidayet önümüzdeki sezon Suns forması ile mücadele edecek.

Şimdi öncelikle Barbosa-Hedo üzerinden odaklı bir takas konuşuluyordu ancak olaya daha sonradan Charlott Bobcats dahil oldu ve üçlü takas gerçekleşti. Takasa göre Suns'a Hedo gelirken Raptors'a Barbosa-Diaw ve Chandler üçlüsü geliyordu. Bobcats ise kadrosuna Calderon ve Evans'ı katıyordu. Ancak Michael Jordan takası veto ederek Bobcats'i takastan çekmiş. Hal böyle olunca takas yine Barbosa-Hedo odaklı bir takasa döndü. Muhtemelen yan parçalar da eklenecektir ama ana hatlarıyla Hedo Suns'ta Barbosa Raptors'ta şimdilik.

Hidayet açısından olaya bakacak olursak bence Suns sistemi onun eski istaistiklerini yakalamasını sağlayacaktır. Gentry ile de iyi anlaşacağını düşünüyorum ben ve önemli performanslar gösterecektir. Zaten hangi oyuncuya kötü bir yan etki yapmış ki Nash ? Kariyeri açısından önemli bir takıma geldi ve iyi bir rol oyuncusu olacaktır. Play-Off'larda da kalitesini daha d ortaya koyacaktır.

Q.Rich Magic ile Anlaştı


Geçtiğimiz yaz 3 takım değiştiren ve son olarak Miami Heat'e takas olarak sezonu orada geçiren Q.Rich'in Magic ile anlaştığı haberi geldi. Kontrat detayları henüz belli olmasa da bu haber Reddick'in kontratının karşılanmayacağının da habercisi olabilir. Richardson ceza şutlarında Magic'te fazlasıyla can yakabilir. Oynayacağı sistem de kendi yetenekleriyle uyuşuyor ve bunun sonucunda bu sezon ondan önemli performanslar bekleyebiliriz. Ancak Reddick'in yerine alınacak olması da soru işareti taşıyor. Q.Rich mi Reddick mi deseler benim tercihim Reddick olurdu.

Haslem Miami'yi Tercih Etti


Bu yaz serbest kalan ve nereye gideceği merak konusu olan Udonis Haslem, Dallas ve Denver'dan kendisine gelen teklifleri geri çevirerek belki de daha düşük bir kontratla olsa da Heat'te kalmayı tercih etti. Bu adam Miami ruhunu yansıtıyor cidden. 2006'da sakat sakat Dirk'i savunmada almasını asla unutamam ya da ilerleyen yıllarda Wade harici bir tek onun takımda bir çaba içinde olmasını. Kesinlikle takımda tutulması gerekiyordu ki o da parayı bir kenara iterek bağlı olduğu kulüpte kalmayı seçmiş. Bravo Haslem...

Nba'den Kısa Kısa


* Lakers ile bu sezon kontratı biten ve kendine takım arayan Farmar bu yaz bol bol kontrat dağıtan Nets ile anlaştı. Farmar 3 yıl 12 milyon dolarlık bir kontrat ile Nets kadrosuna katıldı. Harris'i yedekleyecek iyi birini bulan Nets'te şimdi sorulacak soru şu. Acaba Farmar koç Avery Johnson ile geçinebilecek mi ?

* Lakers'ın bir diğer guardı Derek Fisher'ın geçtiğimiz cuma 'Heat Welcome Party' de görülmesi ve Riley ile görüşemesinin ardından Heat'e gideceği konuşuluyordu ancak o tekrardan Lakers ile anlaşmaya varmış. Kontratı ile ilgili henüz bir bilgi yok. Ancak Lakers'ın Fisher'ı elinde tutması önemli bir olay, özellikle play-off'larda sergilediği üst düzey performans ile maksimum katkıyı verebilecek bir isim Fisher.

* Bu sezon özellikle play-off'larda yaptığı savunma ile ön plana çıkan Tony Allen 3 yıl 10 milyonluk bir kontrat ile Grizzlies ile anlaşmaya varmış. Açıkçası Celtics'in onu elden bırakacağını düşünmüyordum son sergilediği performanslardan sonra ama benim için de sürpriz oldu. Grizzlies'in da elindeki malzeme iyi olmaya başladı hafiften.

* New Orleans Hornets geçtiğimiz kış takas ettiği Aaron Gray'i kadrosunda tuttu. 2 yıllık bir kontrat ile Gray takımda tutuldu.

Wallace Takımda Kaldı


Dört sene önce Detroit Pistons'tan Bulls'a giden ve istenmeyen adam olarak ilan edilen Ben Wallace geçtiğimiz yıl takıma geri dönmüştü. Bu sezon kontratı biten ve özellikle Heat tarafından takip edilen oyuncu bu sefer takımına yan çizmeyerek 2 yıl 3.8 milyonluk bir kontrata imza attı. Ben Wallace kariyerine 2 yıl sonra Pistons'ta nokta koyacağını da belirtti. Pistons adına olumlu bir hamle olmuş. Bu adam bir tek burada kendini buldu kariyeri boyunca. Öldü denilen geçen sezonda bile verimli maçlar çıkardığı olmuştu. Son sezonlarını da bu takımda geçirmesi önemli.

Felton Knicks'te


Knicks organizasyonu büyük planlarla girdiği off-season'da belki en büyük hedefi olan LeBron'u kadrosuna katamadı ancak emin adımlarla nokta atışı yapmaya devam ediyor. Raymond Felton ile 2 yıl 15.8 milyonluk bir annlaşma imzalanmış. Felton şu dönemde bulunabilecek en iyi oyun kuruculardan biri. Takıma da Bobcats'ta sağladığı katkıdan daha fazlasını verebilir sistem gereği. Şimdiden bazı kaynaklarda Felton'un önümüzdeki sene Paul yada Melo için takas malzemesi olacağı görşünde birleşiliyor. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek ama Felton gayet makul bir oyun kurucu Knicks için.

11 Temmuz 2010 Pazar

Big 3'ün Kontrat Detayları


LeBron James - Chris Bısh ve Dwyane Wade aynı kadoda toplandı toplanmasına ama bunun kontrat detayladı da merak edilyordu. Wade'in takımında kaldığı için 6 yıllık bir kontrata imza atacağı kesindi ancak James ve Bosh için net bir şey söylenmiyordu.

Bugün yapılan açıklamalara göre James ve Bosh'ta 6şar yıllık kontrata imza attılar. Yani önce kendi takımlarıyla anlaşıp takas yolu ile Heat'e geldiler. Bosh ve James 6 yıl 110 milyonluk kontrata imza atarken Wade 6 yıl 107 milyonluk kontrata evet dedi. Evet burada bir gariplik var değil mi. Söylenildiği gibi bu üç oyuncu da maksimum kontrat almayarak takıma takviye yapılması için ön ayak olmuşlar. Hatta takımın bunca yıldır emektarı olan Wade yeni gelenlere göre daha bile fazla fedakarlıkta bulunmuş. Tekrar belirtmekte yarar var. Para için gelmedi bir araya bu oyuncular, başarı için geldiler.

Heat yönetimi Toronto'ya Bosh karşılığı iki 1.tur draft hakkı, Cleveland'a ise iki 1.tur ve iki 2.tur draft hakkı yolladı.

Nba'den Kısa Kısa


Nba'de takımlar hareketli off-season dönemi geçirirken, kadrolarını güçlendirmek adına da bir çok hamleye imza atıyorlar. Şimdi son iki günde yaşananlara bir göz atalım.

* Chicago Bulls, Magic'in şutör yıldızı Reddick'e 3 yıl 19 milyon dolarlık bir teklif yaptı. Dış şut tehtidi olarak yararlı bir isim olabilir-di Bulls'a. Olabilirdi çünkü Otis Smith bu kontratı bir hafta içinde karşılama hakkına sahip ki Reddick'i elden bırakmak istemediklerini biliyoruz. Reddick kontratını kaptı ama takımında kalacaktır. Ancak lüks vergisi gereği Magic bu kontratı üstlenmeyebilirde. Bulls ayrıca Ömer Aşık ile de resmi olarak anlaştı.

* Offer Shet'lerden konuya girmişken öyle de devam edelim. Geçtiğimiz sezon Utah'ın sürpriz bir şekilde kadrosunda bulunan ve başarılı performanslar ortaya koyan Wesley Matthews'a Portland sürpriz bir şekilde 5 yıl 34 milyon dolarlık bir kontrat önerdi. Geçtiğimiz sene Millsap ile yaptıkları olayı bu sene de Matthews ile yapabilirler. Utah bu kontratı karşılar mı bilinmez ama çok ortada bir durum.

* LeBron James için tüm planlarını kuran ve bırak LeBron'u takıma yıldız oyuncu çekemeyen Nets cap'inde oluşan boşlukları doldurmak için ona buna saçma spaan kontratlar vermeye başladı. En canlı örneği Petro'ya verilen 10 milyonluk kontrat. Bunun yanı sıra 2 sene önce müthiş bir skor patlaması ile adını duyuran ve isabetli şutuyla ön plana çıkan Morrow'a 3 yıl 12 milyonluk bir kontrat önerildi. Warriors'un bunu bir hafta içinde karşılama olasılığı mevcut ancak onlar da bu hamle üzerine takıma Dorrel Wright'ı 3 yıl 11 milyonluk bir kontratla katarak, Morrow'un kontratını karşılamayacaklarını beyan etmiş oldular. Bunun yanı sıra Nets cap'inde oluşan boşluğu Scola ile doldurmak istiyor. Scola sınırlı serbest ve Houston'un teklifi karşılama hakkı olacak. Acaba Nets Scola'ya yüksek bir meblağ önerecek mi ?

* Spurs benchinde önemli katkıları olan ve zaman zaman da pota altına sertlik getiren Matt Bonner ile Spurs yönetimi 4 yıl 14 milyon dolarlık bir teklifle anlaşmış.

* Ölü sezonun en sessiz takımlarından Hornets takıma 2 yıl 2.3 milyon dolar karşılığı Luther Head'i aldı.

* Geçtiğimiz sezonu Kings'te tamamlayan Domnic McGuire tekrar GüneyDoğu grubuna geridöndü ve Bobcats ile anlaşma sağladı.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...