17 Ocak 2009 Cumartesi

Sixers 109-97 Spurs


Sixers üst üste beş maçtır kaybetmiyor ve Brand'in yokluğunda Iggy'nin ritim bulması ve Miller'ın sessiz sedasız harika performanslar çıkarması ile şu an konumları fena değil. Son olarak dün gece evlerinde Spurs'u duman ettiler. Batı ikincisi olan Spurs'u kastediyorum.

Sixers cidden şu sırlar çok iyi oynuyor. Özellikle Iguodala-Miller ikilisi Brand'in yokluğunda taşın altına ellerini sokup bu takımı düzlüğe çıkarttılar. Pota altında Dalembert ruhsuz rahatsız edici bir basketbol oynasa da çaylak Speights onun açıklarını da kapattı bu dönemde. Mera kedilen soru şu artık..

Brand dönünce ne olacak ?

Kaan Kural maç sırasında şunu dedi. ''Takım ritmini buldu. Brand artık takımın sistemine uymalı.'' Yani Elton Brand bu takımın el freni mi yoksa gerçekten takımın ihtiyacı olan biri mi kestiremedim. Ama şu gerçek ki o yokken Sixers en azından geçen yılki kimliğini buldu.

Maça çok istekli başladılar. Spurs Iguodala'ya karşı önlemler almıştı. Biraz hızlarını kesti ilk çeyrek bu olay ancak maça ısınınca bu sorunu da aştı Iggy. Sixers'ın 9 sayı ile geriye düştüğü bir dönemde Young'un üst üste bulduğu basketler ve takıma kazandırdığı hava ritmin Sixers lehine geçmesini sağladı. İkinci periyotla beraber devreye giren Ivey ve Speights farkın açılmasında katkısı olan isimlerdi. Özellikle Speights, Miller ile bir hayli iyi anlaştı.

Sixers maçı istediği gibi çok rahat götürdü. Spurs'ten rahatsız edici bir seri gelmedi. Ribauntlarda da üstündüler. Genelde Sixers yaşlı ve yavaş ayaklı Spurs'e karşı fast-break yöntemine başurdu. Topun ellerinde olduğu her an rakip potaya fırladılar ve sürekli fast-break kovaladıar. Bunun da meyvesini yediler zaten özellikle Iguodala ile.. Az önce ruhsuzluğundan yakındığım Dalembert'te faul problemine girip az oyunda kalmasına rağmen iyi ibr maç çıkarttı.

Spurs'te Duncan dışında maça doğrudan etkili lan bir isim yoktu. İlk çeyrek Bonner ve Mason katkı sağladı takıma ancak kısıtlıydılar. Parker biraz olsun ateşlemeye uğraştı ama sonuç çıkmadı. Manu'da benchten gerekli katkıyı sağlayamayınca Spurs adına acı bir yenilgi oldu. Maça da erken havlu attı aslında Spurs. Son çeyreğe 15 sayı farkla geride girmelerine rağmen sahaya çıkan beş şu şekildeydi..

Oberto-Finley-Bowen-Hill-Thomas..

Yani Spurs adına kötü bir geceydi. Sixers çıkışını sürdürdü ama onlar için asıl sınav Brand'in dönüşünden sonra olacak bu kesin. Igguodala şimdilik iyi oynuyor, Miller'da sorun yok ancak Brand geldikten sonra sorunlar oluşmaya başlarsa ciddi şekilde düşünülmesi gerekir bunun.

Profilime Kim Baktı?


Facebook'ta son dönemde moda oldu herhalde şu ''Facebook kapanıyor, profiline kim baktı, resmini kim çaldı, bla bla..''

Artık sıkıldım bu işten. Her gün binlerce kez davet geliyor bu tip gruplara karşı. Zaten milletin profilinde de bu gruplardan sürüsüne bereket var. Profilime kim baktı yok efendim kim resmimi çaldı. Hikaye hepsi yahu..

Facebook gibi bir portalda insan nasıl düşünebilir profiline bakanların yazılı bir listesinin önüne geleceğini. Yalan o eklentilerin,grupların söylediği sözler. Ben günde binbir çeşit insanın profilini inceliyorum. Facebook bir illet oldu artık açtım mı kapatmaz hale geliyorum. Şimdi neden isteyeyim böyle bir şey olmasını da karşımdakinin profiline baktığımı bilmesini. Bunu yapan adamlar da neden istesin böyle bir eklentiyi. Eğer böyle basit bir işlemle bilinecek olsa profiline bakanlar Facebook'taki trafik bir hayli düşer. Yok öyle birşey kanmayın boşuna..

16 Ocak 2009 Cuma

Martin Luther King


TARİH

SAAT

MAÇ

YAYIN

19 Ocak

21.00

Houston - Denver

NTV SPOR

CANLI

20 Ocak

00.30

Memphis - Detroit

NTV

CANLI

20 Ocak

03.00

Boston - Phoenix

NTV SPOR

CANLI

20 Ocak

05.30

LA Lakers - Cleveland

NTV SPOR

CANLI


Ntv Martin Luther King dolayısıyla yine bize 4 maçlık bir paket sunmuş. Üstüne haftanın iki maçı da eklenince üç gecede izlenecek birbirinden kaliteli 6 maç ortaya çıkıyor. Pizza'nın 6 dilimini de büyük bir iştahla yeriz eyvallah..

Haftasonundaki iki maçta Cumartesi gecesi 02.00'da Sixers-Spurs ve Pazar akşamı 23.30'da Raptors-Suns..

Pazartesi-Salı geceleri cidden çok iyi olacak. Özellikle gecenin sonundaki Kobe-James kapışması. İzlediğim maçlar hakkındaki yorumlar burda olacaktır. Keyifli seyirler.

15 Ocak 2009 Perşembe

Aşk

Tarifi var mıdır aşkın ? Kelimelerle anlatılabilir mi ? Hiç sanmıyorum ya..

Garip duygu aşk yaşamadığın zaman anlamsız gelirken içinde aşkı hissettiğin anda gözün başka birşey görmez. Herkesin aşkı kendine güzeldir. Dünyada aşk hakkında o kadar çok tanım yapılmaya çalışılmış ki genel bir kanya varmak çok zor bu konuda. Anlamsızdır aşk anlamı yoktur.. Sadece yaşarsın. Güzellikleriyle içinde hissedersin onu, sımsıkı tutarsın kaybetmeme umuduyla..

Karşındakinin mutlu olmasını istemek, onun mutsuz yorgun görmeye dayanamamak... Garip hisler belirdi içimde.. Anlamlandıramıyorm.. Aşk lan işte..
Bizde kapıldık bu illete.. Hadi hayırlısı..

13 Ocak 2009 Salı

Mehmet Okur


Mehmet Okur Pacers'a karşı oynadıkları maçta 43 sayı bularak akriyer rekorunu kırmış. Maçı NbaTv verdi izleyemedik sabah. . Tekrarını kaçırmayız bu özel maçın.
Mehmet Okur vs Ind 13/19 Fg 3/4 3Pt 14/15 Ft 43 Pts 9 Reb 3 Ass 1 Stl

Mehmet maçtan sonra ''Takım arkadşalarım bana pozisyon yarattı bende isabet kaydettim. Maç içinde bir ara kaçırmayacağımı düşünmüştüm.'' demiş. Mütevazi bir adam Memo.

Millsap bu maçta oynamamış sakatlığı dolayısıyla ee Boozer'da zaten yok elde olan alternatif pota altında Mmeo olunca bol bol top kullanma imkanı bulmuş haliyle bu maç. Boozer'ın bu sakatlığından daha çok ekmek yer Memo hele ki bu kontrat sezonunda.

11 Ocak 2009 Pazar

Minnesota T.Wolves


Aralık ayı kabus gibiydi Minnesota için. Zaten son bir kaç sezondur böyleler. Aralık ayında 13 maçlık bir seri yakaladılar. 13 maç kazanamadılar. Kevin McHale'in koçluk görevine gelmesi de bir şey değiştirmişe benzemiyordu. Taa ki bugüne kadar.

Yeni yıl ise Wolves'a fazlasıyla yaradı. 2009'da oynadıkları maçlarda şu ana kadar yenilgileri yok. Minnesota son 9 maçında yanlızca 2 yenilgi aldı. Aldıkları yenilgilerde Orlando ve Dallas gibi kalbur üstü takımlar. Son beş maçından da galibiyetle ayrılarak uzun zamandır görmediğimiz bir seriye imza attı Wolves. Gerçi kazandıkları maçlara baktığımızda bunun tamamen bir fikstür şansı olduğunu düşünebiliriz (Nyk-Mem x2 - Okc- Gsw- Chi - Mil)ama takım doğru basketbolu oynamaya başladı gibi.

Son olarak dün gece Bucks'u devirmeyi bildi Wolves 106-104 ile.. Özellikle bu dönemde takımda Al Jefferson'un dışında parlayan bir isim var. Randy Foye. Uzun rotasyonunda Jefferson gibi bir ismi barındıran Wolves'in kısa rotasyonunun da Foye gibi bir isimle rayına oturmuş olması cidden güzel. Telfair'in de bu ara performansı üst düzeye çıktı. Ryan Gomes'u da atlamamak gerek elbette. Şu seride öne çıkmayan bir isim var oda Mike Miller ki ben onun varlığını bile unutmuşum. Vay anasını McHale demekten başka birşey gelmiyor içimden. Sıradaki maçta bize karşı. Bakalım Wade ve Beasley'e karşı neler yapacaklar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...