28 Kasım 2009 Cumartesi

0-16


NBA Stüdyo'da başlayıp bir sürü NBA forumunda/blogunda dönmeye başlayan "Nets'in ilk galibiyeti anketleri"nde Nets'in yakın zamanda bir takımı yenecekse o takımın Kings olacağını gösteriyordu. Yine olmadı. Tyreke Evans o şansı yerle bir etti ARCO Arena'da. Nets 0-16 oldu. Frank'de giderayak takıma rekor kırdıracak galiba. Neye bağırdığını çözemedik henüz.

27 Kasım 2009 Cuma

Warriors Alternatif Forma

Iverson Veda Mektubu


"NBA’den emekliliğimi açıklıyorum. Hayatım boyunca basketboldan ancak takımıma alıştığım şekilde yardım edemeyeceğim zaman emekli olacağımı düşünürdüm. Ancak durum böyle olmadı.

Hâlâ basketbolu çok seviyorum, oynama isteğim var ve çok iyi de oynayabilirim. En üst seviyede oynayabileceğimden eminim.

Emekliliğim sayesinde eşim ve çocuklarımla daha çok vakit geçirme şansım olacak. Bu parkede kazandığım her şeyden daha da büyük bir ödül. Hep bugün için dua etmiştim ve bu anı hayatımın en büyük hediyesi olarak görüyorum.

Reebok çalışanlarına iniş çıkışlara dolu kariyerimin her döneminde beni destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. NBA’de 13 harika sezon geçirdim ve buna minnettarım.

Dünyanın her yerindeki taraftarlarıma, tüm kariyerim boyunca benimle oldukları için teşekkür ediyorum. Siz olmasaydınız ben de olmazdım. Bana verdiğiniz desteği kalbimin derinliklerinde hissettiğimi bilmeniz gerekiyor. Teşekkür ederim.

Michael Jordan, Magic Johnson, Isiah Thomas, Charles Barkley ve Larry Bird... Sizler bana vizyon ve sonsuza dek kalbimde yer alacak basketbol sevgisini kazandırdınız.

Her gün basketbol oynamam için beni cesaretlendiren ve bana ilham veren annem, tüm ailem ve en başından bu yana yanımda olan arkadaşlarım. Teşekkür ederim.

Lisedeki antrenörüm Michael Bailey, Georgetown Üniversitesi’ndeki antrenörüm John Thompson, Larry Brown ve diğer antrenörlerim, takım arkadaşlarım, yöneticilerim, patronlarım ve kariyerimin bir parçası olan tüm çalışanlar. Sizlere de teşekkür ederim.

Memphis halkına da özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Grizzlies’teyken iç sahada hiç maç yapamadım, ancak muhteşem takım sahibiniz Michael Heisley’nin bana verdiği fırsatı ve şehrin desteğini unutmam mümkün değil. Memphis Grizzlies organizasyonuna başarılar diliyorum.

Ve son olarak Philadelphia şehri... Sixers formasıyla harika anılarım var. Tüm Philly taraftarları, sizlere teşekkür ediyorum. Sesiniz kulağımda bir müzik gibi yankılanacak...

Tanrı hepinizi korusun;

ALLEN IVERSON"

26 Kasım 2009 Perşembe

Iverson Bıraktı


Onun en iyi dönemleriyle başladım Nba izlemeye. İlk izlediğim final serisi ve maçı onun harikalar yarattığı ve Lue'nun üzerinden harika bir basket atarak maçı kazandırdığı maçtı. Çevremdeki çocuklar onun adını söyler, basket maçlarında onun gibi oynadım, ona benziyorum gibi söylemlerde bulunurlardı. Tabii müdavimi olduğu kol bantlarından aflan bahsetmiyorum bile... Kimden bahsettiğim açık zaten. Allen Iverson..

Sixers forması altında sayısız başarılara imza atan 4 kez sayı krallığında ligi zirvede tamamlayan Iverson'un tek eksiği bir yüzüktü ve Sixers kötü gidişe dur demek ve yeni bir kimlik belirlemek adına Iverson'u Nuggets'a takas etmişti bundan 3 yıl önce. İşte belkide Iverson'un kariyerinin sekteye uğrayacağı nokta burasıydı. Belki Melo ile beraber ilk dönemi atlattılar ancak bu ikilinin beraber gitmeyeceği açıktı ve tercih yine Iverson'un takasından yanaydı. Bu kez Pistons'a takas oldu. Belki Pistons'un kararlı yapısı onu da hale yola sokar ve skorerliği sayesind takımı eski günlerine döndürebilirdi. Yine olmadı.. Pistons'un yükselen guardı Stuckey ile ilk beş yarışına girdi ve benchte kalmayı sorun etti. Sonunda Pistons tarafından kadro dışı bırakıldı. Sezon başında sürpriz bir şekilde Memphis'e gitmişti Iverson. Ancak orda da tanıdık sorunlar baş gösterdi ve egolarını kenara bırakamayan Iverson takımdan uzaklaştırıldı.

Belkide herşey onun bu çok yüksek olan egosundan kaynaklandı. Susup basketbolunu oynasa şu an çok farklı bir noktada efsane sayılabilecek oyuncular arasında olabilirdi. Ancak bu akşam fark ettim ki emekli olma haberine sadece bakıp geçtim, farklı bir tepkim olmadı. Böyle olmamalıydı bu.. Yapısı gereği belki böyle asi oldu ama bu da başına çok dert açtı. Egosunun yeteneklerinin önüne koydu ve yarattığı küçük dağların üstünden dünyaya bakmaya başladı. Halbuki şu haliyle bile şampiyonluk yarışı içindeki bir çok takımın benchinde olabilecek kapasiteye sahip. Keşke onu daha fazla izleme şansımız olsaydı şu dönemde. En azından bir yüzükle veda etmesini çok isterdim.

Sonuç olarak Allen 'The Answer' Iverson 34 yaşında 27.0 sayı 6.2 asist ortalamalarıyla kariyerini tamamladı.

Brown - Slam Dunk??


Lakers'ın atletik guardı Shannon Brown bu sene maç içinde bir çok spektaküler harekete imza atarak bizlere ekran başına keyifli anlar yaşattı. Shanon Brown bu sezon Dallas'ta yapılacak All-Star hafta sonunda smaç yarışmasına katılabileceğini açıklamış. Eee hakkıdır da yani.. Bu sezonki performansı da ayrı bir övgü konusu Brown'ın. Gerçi Fisher'ın arkasından sırıtmak yerine ilaç gibi geliyor ya.. Birde geçtiğimiz sezondan LeBron'un katılma durumları vardı bakalım o netlik kazanacak mı ?

Shannon Brown'un bu sezon Mavericks'e ve pre-season'da Warriors'a karşı yaptığıposterlik smaçlarla postu kapatalım.. Hakıdır yani.. Katılsın bu çocuk..

25 Kasım 2009 Çarşamba

Frank Topun Ağzında


Sezona 0-13 ile başlayan ve şu ana kadar ligde maç kazanamayan tek takım olan Nets'de koç Lawrence Frank'in topun ağzında olduğu söylentileri iyiden iyiye yayılmaya başladı.

Önünde zorlu 4 maçlık bir Batı serisi olan Frank bu karşılaşmalardan da galibiyet çıkaramazsa kovulacağı söyleniyor. Frank'te konuyla ilgili olarak ''Kazanmak zorundayız ve şu anki tabloda sorumluluk benimdir.'' diyerek eleştrileri göğüsledi. Hoş saha kenarında böyle bir koçun varken oyuncuda nasıl bir istek arzu olsun ki maç kazanma adına...

24 Kasım 2009 Salı

Ersan Isınmaya Başladı


Nba'de Hidayet ve Mehmet'in ardından bir diğer Türk temsilcimiz Ersan'da bizi gururlandırmaya devam ediyor. Jeninngs'in şu sıralar el üstünde tutulduğu Bucks'ta dikkat çeken bir isim daha var. Ersan İlyasova..

Dün gece Spurs karşısında Ersan bu sezonki en iyi oyunlarından birini oynadı. Takımının en skoreri olan Ersan 20 sayı 4 ribaunt 4 top çalma ile başarılı bir performans sergiledi ancak buna rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Sezon başında alacağı süreler tartışılan, takımda kaçıncı oyuncu olarak görev yapacağı konuşulan Ersan son 4 maçtır ilk beşe yerleşti ve böyle devam etmesi halinde yerini de kolay kolay kaptırmayacak. Uzun forvetlere karşı Nba'de mücadele etmek zor iş ama Ersan dün gece Duncan ve Jefferson'a karşı bu mücadeleyi verdiyse sezonun geri kalanında da bu performansını sürdürür. Kim bilir belki bu performansı ile All-Star hafta sonunda Sophmore formasıyla onu izleriz.

Ben Wallace


Ben Wallace yazın neredeyse emeklilik kararı alacağını ancak Pistons'tan gelen teklif ile bu kararından vazgeçtiğini söylemiş. Yazın Shaq takası ile kontratı Suns'a geçen ve serbest bırakılan Wallace Pistons ile sözleşme imzalamıştı.

Wallace'ın belkide en iyi basketbolunu oynadığı takım Pistons.. Bulls ve Cavs formaları altında beklenenin kat kat altındak kaldı ve geçen 3 yıl onun için maddi açıdan olmasa da büyük kayıp oldu. Şimdi tekrar kariyerinin parladığı Pistons'a döndü ve ortalama 30 dakika süre alarak 8.9 ribaunt ortalaması ile takımının başarısı için önemli katkılarda bulunuyor.

Brandon Jennings #2


Nba'de Brandon Jennings fırtınası esiyor. Golden State'e karşı attığı 55 sayıdan sonra tüm gözler onun üstündeydi ve kısa Nba Live görüntülerinden de olsa Jeninngs'in yaptıklarını izlemek oldukça heyecan vericiydi. Amerika'da buna kayıtsız kalamamış ve Espn cuma gecesi yayın akışında değişikliğe gitmiş. Suns-Wolves maçı yerine Thunder-Bucks maçını programa dahil etmişler. Jennings-Durant kapışmasını tüm Amerika canlı olarak izleyebilecek. Bunun yanı sıra Nba Store'da Jeninngs formalarında seri üretime geçmiş. Bu çocuk yeni lakabını sonuna kadar hak ediyor. ''Young Money''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...