15 Temmuz 2009 Çarşamba

Gündemden Kısa Kısa


Malum yazlıktayız, gündemden de pek uzak değiliz ama buraya yazmaya ne vaktimiz var ne de yazlıkta bir pc'miz.. Bizde cafeden girip bir vakit yarattık. Eee haydi başlayalım.

  • En son Hedo'yu Portland ile anlaşma yolunda bırakmıştık ancak ters bir hamle ile Toronto'nun teklifine evet demiş kendisi. Türkiye'ye de geldi kararını da açıkladı etti. Toronto'yu cidden istediği için tercih etmiş. Bize de yeni takımı altında nice başarılara imza atmasını dilemek düşer. Geçen NtvSpor'a konukken Milli Takım için şimdiden heyecanlı olması da profosyonelliğinin başka bir kanıtı herhalde.
  • Artest-Ariza olayı da olmuştu. O zamandan beri nete giremiyorum be vay canına.. Neyse şöyle ki Ariza Houston ile 5 yıllığına anlaşırken Artest'de Lakers ile 3 yıllık imzalamış. Gayet önemli bir hamle Lakers için. Artest sorun çıkarmazsa faydalı olur. T-Mac'te forma numarasını değiştirip 3 yapmış. Ee hayırlısı..
  • McDyess 2 yıllığına Spurs çatısı altına girmiş. Spurs bu yaz olumlu hamleler yapmaya devam ediyor. Yine şampiyonluğun ciddi adayları arasındalar.
  • Mehmet takımı Utah ile 2 yıllık kontrat uzatmış. Onun için fena hamle değil. Belki seneye Hedo gibi son kez yüksek bir kontrat kovalayabilirdi ama Utah ona en uygun gelen bir takım. Hani Sheed bile bu yaşta önemli bir yer ediniyorsa Memo'nun da kontrat bitiminde yine bir çok talibi olacaktır.
  • Türklerden devam edelim. Ersan İlyasova Barcelona'nın teklifini geri çevirip Bucks ile anlaşmış. Nba'e dönmesinde kendisine ilk 5 garantisi verilmesi de önemli olmuştur. Hayırlısı olsun onun adına. Bu sene zevkli olacak Nba 3 Türk isimle ancak bakalım biz yeterince takip edebilecek miyiz Öss belası yüzünden...
  • Gortat Magic için bu yazın Hedo'dan sonra ikinci önemlki konusuydu. İsteyen de bir çok takım vardı. Mavs 5 yıl 34 md'lk bir teklif yapmıştı ancak teklifi karşılayacakları konuşuluyor. Bu durumda Bass hamlesi ile Gortat ve Howard ile zaten fena işlemeyen pota altı daha da güçlendirilmiş oldu.
  • Millsap Portland'ın 4 yıllık teklifini kabul etmiş. Ancak Jazz'ın kontratı karşılama ihtimali bulunuyor. Bakalım Boozer'a müşteri arayan ve salary konusunda sıkıntıları olan Jazz kontratı karşılayıp oyuncusunu takımda tutabilecek mi?


  • Boston Sheed ile anlaştı bildiğiniz gibi. 2 yıllık anlaşma ile Celtics Sheed'i kadrosuna kattı. Şansını bir kez daha deneyecek Celtics zira eldeki kadro şampiyonluğa yürüyebilecek bir kadro. Bu kadroya böyle bir takviye cidden önemli.
  • Shawn Marion Dallas ile anlaştı. Yazın belkide büyük hamlelerinden biri olacak bu bana göre. Nash ile kariyerinin en iyi dönemlerini geçiren ve son 2 yıldır istediği seviyelerde oynamayan -belki de asıl seviyesi budur !!- Marion şimdi Kidd'in yanında tekrar eski ritmine kavuşabilir. Dallas adına önmeli bir hamle oldu.
  • Son günlerde gündemi meşgul eden bir diğer konu da Odom mevzusu. Talipleri birer birer hamlelerini yapınca Lakers'a yönelen Odom kendisine önerilen yeni kontrata evet diyebilir. Ancak Dallas'ın ve Portland'ın da onun peşinde olduğu bir gerçek. Odom konusu ne olacak bende merak ediyorum..
  • Mike Bibby Hawks ile 3 yıllığına anlaşmış. Yıllık 6md alacakmış. Sixers tarafından da isteniyordu ancak takımında kalmayı tercih etmiş. Kontrat uzatanlar arasında bir de Toronto'dan Bargnani var. O da kontrat bitiminden itibaren 5 yıl 50md'lık bir anlaşmaya daha evet demiş.
  • Suns'ta da hareketli günler oldu. Grabt Hill takımda tutulurken Nash'de kontratını 3 yıl iyileştirdi. Bunun dışında Frye gayet cüzi bir miktara takıma katıldı. Nash ile beraber olmak bakalım onun kariyerine nasıl etki edecek. Ben Wallace ise serbest bırakılmış.
  • Bu sene şampiyonluk isteyen ve Shaq>'ı kadrolarına katan Cavs şimdi de Raptors'tan A.Parker ile 2 yıllık bir anlaşmaya varmış ve bench adına gayet önemli bir hamle yapmış oldu.
  • Kontrat uzatanlara bakacak olursak Zaza 4 yıl daha Hawks'ta.. S.Brown Lakers ile kontrat yapmış.. C.Andersen 5 yıl daha Nuggets forması altında mücadele edecek.. Varejao Cavs'ta 6 yıllığına devam edecek.. Kidd'de Mavs ile 3 yıl 25 md'a devam dedi..
  • Eveeet.. Hamleler ve piyasa bu şekilde.. Ben yine neredeyse bir hafta buralarda yokum.. Yeni gelişmeler haberler elbette olacak. Onlarada gelince bakarız. Haydi kendinize iyi bakın..

14 Temmuz 2009 Salı

Efes Pilsen Nachbar'ı Kadrosuna Kattı


Cep telefonuma mesaj geldi bu haber "Oha n'oluyoruz" dedim. 8 yıl boyunca NBA'de oynamış, geçen yıl Avrupa'ya dönmüş Nachbar'ın alınması Efes Pilsen adına çok iyi bir haber. 3-4 oynayabilen, yumuşak bir bileğe sahip olan (O bileği NBA Live 2007'de arkadaşlarımı yenmekte çok kullanmış biri olarak benden iyi kimse övemez) Nacbar Efes için "cuk" oturmuş diyebileceğimiz bir isim.

Bench'in Arkası
'nda okuduğuma göre; Nachbar geçtiğimiz yılı Rus ekibi Dynamo Moskova'da geçirmişti. Rusya Liginde 24 maçta forma giyen Sloven yıldız; 16.2 sayı, 4.5 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları tutturmuştu. Euro Cup'ta ise 16 maçta forma giyen Nachbar, bu kupada ise; 16.1 sayı, 4.8 ribaund ve 2.2 asist ortalamaları ile mücadele etmişti. Hiç de fena değil daha yeni NBA'den dönen biri için. İyi oldu bu transfer, iyi.

Not: Arkadaşımla bu konu üzerinde konuşurken Giricek'i hatırlattı bana. Allah korusun, aman!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...