9 Ağustos 2008 Cumartesi

Diziler Hakkında...


Kanal D ekranlarında yaz başında yayınlanmaya başlayan Hepimiz Birimiz İçin adlı dizi çok geçmeden finalini yapıp ekranlara veda etti. Aslında diziyi takip ettiğimden değil ancak Türkiye'de özellikle yaz döneminde çokça dizi yayına giriyor ve ne olup ne bittiğini akvrayamadan final bölümleri çekiliveriyor.

Aslında yaz dizilerinin ömrü kısa olur içlerinden parmakla sayılabilecek kadar dizi çıkar ve uzun soluklu olarak devam eder. Tabi ki devamlılık beklemek zor ancak iki-üç hafta ile sınırlı kalınacaksa da diziye hiç başlanmasın. Yada bi 10 bölmlük kontrat yaparsın miumum bu süre içinde yayınlarsın planlı programlı olur bu tip şeylerde.

Yaz dönemi olduğundan ve çoluk-çocuk kesiminin evlerde tv başında olduğu tahmin edilip bir çok sihir-olağanüstü şeyler barındıran diziler ekrana gelmeyi sürdürüyor. Kanal 1 iki yeni diziyle bu kategoride adını yeni duyuran kanal. Tabi bir yıldır süre gelen bir Fox iğrençliği var ki anlatamam. Kanalın iğrenç -evet başka türlü tarifi yok- bir dizisi var Bez Bebek adında ve 24 saat kanalda yayın yapıyor neredeyse. Bu tip diziler yapılacağına daha kaliteli ve gerçeğe yakın birşeyler yapılsın da izleyen minikler dizileri gerçekle karıştırmasın ve gelişimlerini bozmasın.

Şu yaz döneminde adam akıllı izlediğim iki dizi var. Biri sırf tanıtımını beğenerek izlemeye başladığım sonra eğlenceli hoş bir dizi olarak devam ettiğim Cesaretin Var mı Aşka ve Kanal D'nin bir diğer dizisi Düğün Şarkıcısı.

Yayına giren diğer dizilerinde içinden uzun soluklu diziler çıkar elbet ama benim en çok dikkatimi çeken bu iki yapım oldu. Ha birde Küçük Kadınlar var ama onun da ilk 3-4 bölümünü kaçırdığım için bazen konuyu yakalamakta zorlanıyorum..

Neyse bakalım yeni sezon için ekrandaki 100 küsür dizinin kaçı ile devam edilecek kaçı finalini yapıp veda edecek.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...