23 Kasım 2008 Pazar

Knicks Trade / Lac-Gsw


İki gündür yazamıyorum blog'a evde fazla duramadım ve güncelleyemedim. Evde duramadık ama gelişmeleri de takip etmekten eksik kalmadık. Cuma sabahı fırından sıcak sıcak çıkan dedikoduların kokusu etrafı sarmıştı. Al Harrington takas edilmek isteğini zaten bir-iki hafta önce dile getirmişti. Harrington ama bugün ama yarın takas edilecekti.


Knicks adına günün ilk takas haberi geldi. Crawford karşılığında Harrington'u aldı Knicks. Tabi ertesinde hemen bir Zach takası çıktı ki bu iki takası tek tek değerlendirirsek olmaz Knicks adına.
Şimdi öncelikle Crawford bu sene D'Antoni sisteminde hafif hafif sivrildi. Potansiyeli yüksek bir oyuncu. Guard mevkilerinde sorunsuz oynayabilecek bir isim. Şutör olarak guard olarak farketmez. Şimdi bu tip özelliklere sahip biri için karşılığında gelen isim Harrington.

Harrington'u bir haftadır pazarlamaya uğraşıyor Warriors. Harrington'un kariyeri de öyle düzlükte değil hani düşüşe geçmiş bir isim. Crawford gibi bir skorer ile bire bir takasını yapmak Warriors adına bir başarıdır. Şimdi öncelikle Harrington karşılığında takıma bir uzun yada saf bir guard kazandırılmak istenebilir ama Crawford'da fena değil. Zaten Don Nelson'un kafasındaki yapıda bizler gibi işlemiyor. O bu takıma Crawford'u kazandırır. Monta'nın dönüşü ile beraber ön alanda oldukça verimli guard ikilisi de olacaklardır.



Takasın gerçekleşmesinin hemen ardından Knciks adına bir ikinci takas haberi duyuldu. Bu sefer takımdan gönderilen isim Zach Randolph olmuştu.. Zach'in yanına eklenen Mardy ile beraber karşılığında geçmişte bir Nyk geçmişi olan Thomas ve Mobley alındı.

Crawford'un ardından Knicks en önemli bir diğer skorerini kaybetti. Craford dışta Zach ise boyalı alanda bu sene Knicks'in en önemli silahlarıydı. Ortlamaları da bunu göstermekte zaten. Knicks için Zach teklifleri yazdan beri sürmekte. İsteyen çok hatta bu takas aşamasına kadar Dallas'ta ısrarla istemişti. Şimdi Zach teklifleri bu şekilde artarken buna paralel olarak Zach'in performansı, ortalamaları da artmışsa daha iyi bir takas yapman gerekirdi.
Zach'in yerini doldurmak için sadece bir biten kontrat ve Crawford'dan açılan guard boşluğu içinse Mobley.. Suratım ekşidi be..

Takımlar adına takaslara bakacak olursak;

New York Knicks

Öncelikle hedeflerinin 2010 yazı olduğunu açık bir şekilde belli etti New York. İnsan düşünmüyor değil New York Clippers'tan veyahut Golden'dan gönderdiği isimler karşılığında yetenekli bir genç alamaz mıydı? Alırdı..

2010 yazı hedef olduğundan kontratlarda buna göre ayarlanmış. Tamam kontrat için yapılmış bir takas ancak 2010 sonrası kadro kurmak adına alınanlar Mobley-Thomas ve Harrington ile sınırlı kalmamalıydı.

2010'u aşan kontratlar sadece 4 tane Knciks'te. Curry ve jeffries muhakkak takımdan gönderilmeli. Hatta talibi varken Curry hemen postalanmalı ki sonra başları çok ağrıyabilir. Diğer kontratlar ise Chandler ve Gallinari. Gallinari'nin performansı önemli elbet ama Chandler'ı tutacaklardır takımda.

Crawford'un gidişi ile takımda guard boşluğu var. Mobley getirildi tkaıma Clippers'tan iyi kötü dolduracak yerini. Asıl önemli nokta guard rotasyonun da Duhon'un sorumluluğunun artması ve onunda bu bilince varmış olması.

Uzun rotasyonu açısından da tekrardan söyleyeyim, Knciks bu sezonki en formda oyuncusunu kaybetti. Elde kalan Curry'den zaten bir halt olmaz. Lee ise sezona çok iyi başlayamadı. Nyk artık Lee'nin iyiye gitmesini bekleyecek -hatta ona da takas yolu gözükebilir- ve Wilson Chandler'In gelişimini sürdürmesini..

Los Angeles Clippers

Zach'in takıma katılması ile beraber gündem de belirlenmiş oldu. Chris Kaman. Kaman'ın olimpiyatlardan bu yana süren bir formsuzluğu var. Clippers bu takasın ardından Kaman'ı taımdan göndermek istediğini duyurmuş oldu adeta henüz değerinden düşmemişken.

Zach onlara faydalı olacaktır. Öncelikle bu sezonki istatistikleri göz alıcı ve Davis gibi bir guard ile bu oyununu sürdürecektir. Şimdi öncelikli hedef Kaman'ı yollayıp bir skorer guard almak olacaktır muhtemelen.

Golden State Warriors

Golden State hakkında söyleyeceklerimi yukarıda söyledim zaten..
Crawford Nelson'un sistemime oldukça uyan bir guard oluşu ve Monta'nın dönüşü ile beraber oldukça verimli bir guard ikilisi oluşturabilirler.

Bunun dışında Harrington'un son dönemdeki düşüşünden yararlanarak belkide en iyi takas paketi ile yolladılar Harrington'u. Crawford'un takıma katkısı oldukça fazla olacaktır.

Golden State zaten oyunun savunma kısmına fazla yüklenmezdi. Crawford'un gelişi ile şimdi iyice elden gidecek oyunun savunma yöne. Elbette takımda savunma ve hücum ne kadar zıt isebaşarının gelmesi de bir o kadar zorlaşır. Golden State en azından her zaman olduğu gibi bizler için eğlenceli basketbol oynayacak..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...