25 Ocak 2009 Pazar

Nba - 24.01.09


NbaTv'de Cumartesi geceleri "Doubleheader" geceleri eh bunun üstüne birde Ntv'nin maçı eklenince 6 maçın üçünü izlemiş olduk. İzlemek fazla kaçsa bile göz atmış olduk zap yaparak diyelim. Geceye direk Heat maçıyla başladım;

İlk çeyrek kaçıracak isim yok gibiydi sahada. Chalmers'ın 13 sayısı Heat adına önemliydi. Wade dışında birilerinin skor ürettiğini sorumluluk aldığını görmek her zaman iyidir bu takımda. Heat'in zorlandığı tek bölge boyalı alan oldu. Howard savunmada olsun hücumda olsun Magloire veya Blount'a karşı çok üstündü. Ama gereksiz yere aldığı ve kendisine çalınan fauller ile maça olan etkisi yavaş yavaş azaldı.

Heat'te Wade arada bir gözükerek müthiş istatistiklere imza attı. Gerçi onun için bu istatistikler notmal sezon itatistikleri ancak maçta sadece gerekeni yaparak gerekli yerlerde sahne alarak bunları yapması büyüleyici gerçekten. Beasley yine savunmada aksattı takımı. Onun sahada olduğu dönemlerde Spoelstra'nın savunma zihniyetinden ödün veriyor takım. Belkide bu yüzden onu son çeyreklerde kenarda tutmayı tercih etmekte Spoelstra.

Magic adına maçta parmağından sakatlanan Lewis o ana kadar oldukça iyi şut yüzdesiyle oynarken ondan sonra ritmini bozdu. Hidayet etkiliydi zaman zaman ki istatistikleri de fena değil ancak son anlarda sahne almasına alışık olduğumdan garipsedim o anlarda etkisiz kalasını. Nelson maça kötü başladı ki iyi denecek bir seviyeye de ulaşamadı maç boyunca zira..

Heat'te Quinn'in önemli katkıları vardı benchten gelerek. Son çeyreğe 15 sayı önde girsede Heat bir anda maç ortaya geldi 11-2'lik Magic serisiyle. Orlando savunmada Haslem'i riske etti ancak Heat bunun üzerine giderek Haslem üzerinden üst üste hücumlarda skor üretti. Son çeyrek Wade-Haslem ikilisi maçı kazandıran isimdi Heat adına. Heat böylece 2006 Şubat'ından bu yana ilk Magic galibiyetini aldı.
Molalarda baktım maça. Ne zaman göz atsam Knicks'in en az bir üçlüğüne tanık oldum. Paso sallıyor adamlar. Hücum organizasyonu da yok haybeye eline gelen topu fırlatıyor herkes. Hızlı hücumlar ile birşeyler üretme çabasındalar ama nafile. Yani bu maçın sürekli içinde olmalarının durumu yalnızca %50'nin üzerindeki isabet oranları.

Sixers derli topluydu bu gece. Arada baktığım kadarıyla gerek savunma da gerekse hücumda takım olarak oturmuşlar. Brand bu maç döndü. Geçen hafta Spurs maçından sonra Brand dönünce ne olacak demiştim. Bunun cevabını da önümüzdeki hafta içinde alacağız muhtemelen. Bu maçı ölçü alamayız kısıtlı sürede oyunda kaldı Brand.

Iguodala yine gemisini kurtaran isim oldu. Maç boyunca oynayan takımını oynatan oyuncu olan Iguodala son çeyrekte de gerekli anlarda sahne alarak önemli katkılar verdi. Miller'ında son günlerdeki iyi performansları devam etmekte.

Şu sıralar Portland-Wizards maçının son dakikaları var. Üçüncü çeyrek sonunda bıraktım maçı belli oldu zaten sonucu. Maçı da izledim sayılmaz. Oden'ı seyrettim ekrana baktığım zamanlarda. Hani yavaş yavaş Oden oturuyor takıma. Geçtiğimiz hafta performansını arttırdı. Artık onun üzerinden gelişen hücumlar izliyoruz. Halen fazla top kullanmasa da belli bir direnç getirdiğini belirtmeden olmaz. Özellikle hücum ribauntlarında bu gece çok iyiydi. Mücadeleci yapısını gösterdi Oden. Hani derler ya yağ un şeker var.. Helva kıvamına gelmesini bekliyoruz Oden'ın ki daha çaylak senesi.

1 yorum:

Mesut Ulukök dedi ki...

"Sokan her zaman haklıdır"

Selçuk Ormancı'ya selam olsun.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...