27 Mayıs 2009 Çarşamba

Orlando Adım Adım Finale


2. maçtaki o mucize şut olmasa şu gün belkide 8-0 ile Doğu Finali'ne gelen Cleveland'ın süpürülmesini konuşuyor olacaktık. Seriye inanılmaz moralli başlıyordu Cavs 8-0'lık girişinin ardından. Üstüne bir de bir hafta kadar tatil yaptılar. Orlando ise zorlu bir Celtics serisi atlattı. 7. maçta Celtics'i deplasmanda yenebilmek kolay bie iş değil. Ancak Magic'in yolunun uzaması onları yormaktan çok takıma özgüven kazandırdı. Kafalarında ''Yapabiliriz..'' düşüncesi belirdi. Nitekim ilk maçtan sürprizi yaptılar Cavs'a.

İlk maçın ardından Mo Williams'tan muzip bir açıklama geldi. ''Magic'in bizden 4 maç alması imkansız.'' diyordu Mo. Magic şu an evindeki iki maçı da kazanarak seride durumu 3-1'e getirdi. Şimdi sorulması gereken soru ''Cleveland bu Magic'ten üst üste 3 maç alabilecek mi?''

Cavs serinin en iyi oyununu oynadı hücum bazında. İlk maçlarda James'e yardımcı olacak oyuncu yok ondan böyledirler diyordum ama öyle olmadığını bende anlamış bulunmaktayım şu maç ile beraber. Cavs'ta James'e gelebilecek maksimum katkı bu maç geldi belki ama takım savunma yapmayınca, eşleşmelerde zayıf kalınca sounç ortada. Magic biraz da yüzdeli oynayınca özellikle dış şutlarda Cavs'ın işi zorlaştı bu en iyi oynadıkları maçta dahi.

Orlando'nun zorlandığı hücumda tıkandığı dönemler oldu elbet. Ancak bu onların o ara kötü oynadıklarını işaret etmiyor. Aksine her zaman oğru pasları verdiler, boş adamı buldular. Üst üste bri kaç hücum kaçırınca Cavs öne fırlar gibi oldu ancak her hücumda bu pozisyonları bulan Magic bir müddet sonra kaçırmayı bıraktı. Özellikle Alston ve Pietrus'un şut performansları etkileyiciydi.

Hidayet Magic'in en önemli ismiydi yine. Hücumda yine topu eline alan Hedo her zaman doğru tercihleri yaptı, takımın zorlandığı anlarda elini taşın altına koyan isim yine kendisiydi. Takımı toparlayan isim Hedo.. Şu an Denver'da Billups ne ise Magic'te de karşılığı Hedo'dan başkası olamaz. O kadar soğuk kanlı ve rahat ki bu tip bir maçta bile yüzünde en ufak bir gerginlik sezemiyorsunuz. Aynısı takım arkadaşı Lewis'te var. 4.çeyrek sonunda attığı o üçlük herkesin o anda atabileceği bir üçlük değildi. Eli titremeden basketi buldu Lewis.

Howard'a gelince maça mükemmel başladı dün gece. İlk çeyrek pota altında karşısında duran olmadı Cavs'ta. Ancak yine sahneye Varejao çıkıt ve Howard'la eşleşmeye onu sinirlendirip sindirmeye çalıştı. Bir pozisyonda da istediğini aldı ve Howard'a teknik faul çaldırdı. Bu çalınan faul o kadar gereksiz ve saçmayı ki insan o çalınan faulü görünce ''Bir gece önce Jr Smith'in yaptığı neydi? Onun o zaman oyundan atılması falan lazımdı.'' diyesi geliyor. Yine de Howard uzatma periyodunda yine topu istedi ve Varejao'yu duman etti. Maç sonunda, kritik anlarda sorumluluk almıyor diye eleştirdiğimiz Howard'ın şu performansına hayran kaldığımı söyleyebilirim.

Cavs'ta James hakkında konuşacağım bu maç yine elinden geleni yaptı. Pietrus'un müthiş savunmasına rağmen adam çıktı yine 40+ skor üretti. Ee üretsin bir zahmet ancak son çeyrek o kadar yorgun ve bitkin düştü ki uzatma periyoduan şut atacak takati yoktu adamın. Üst üste top kayıplarına imza attı oyunun son dönemlerinde James. Ancak o bitkinliğine rağmen yine uzatmanın sonunda çok zor bir şutta isabet buldu ve az kalsın bir mucize şutla seriyi eşitleyecek basketi de bulacaktı.

Hakemlere gelince konuşmak istemiyorum ama ben ilk kez bir takımın bu kadar kollandığına şahit oluyorum. Hele ki James'in 4. çeyrek sonunda tökezleyip düşmesinin ardından faul çalınmasına diyecek lafım bile yok. Hakemler bir türlü dikiş tutturamadı şu play-off'larda. Bir Heat-Hawks maçı vardı sanırım 3. maçtı. Ne güzel hakemler vardı orada öyle. Sertliğe sonuna kadar izin veren düdüğün sesini çok az duyduğumuz kıran kırana bir maç olmuştu. Bütün maçları gelse de o hakem üçlüsü yönetse keşke..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...