26 Kasım 2009 Perşembe

Iverson Bıraktı


Onun en iyi dönemleriyle başladım Nba izlemeye. İlk izlediğim final serisi ve maçı onun harikalar yarattığı ve Lue'nun üzerinden harika bir basket atarak maçı kazandırdığı maçtı. Çevremdeki çocuklar onun adını söyler, basket maçlarında onun gibi oynadım, ona benziyorum gibi söylemlerde bulunurlardı. Tabii müdavimi olduğu kol bantlarından aflan bahsetmiyorum bile... Kimden bahsettiğim açık zaten. Allen Iverson..

Sixers forması altında sayısız başarılara imza atan 4 kez sayı krallığında ligi zirvede tamamlayan Iverson'un tek eksiği bir yüzüktü ve Sixers kötü gidişe dur demek ve yeni bir kimlik belirlemek adına Iverson'u Nuggets'a takas etmişti bundan 3 yıl önce. İşte belkide Iverson'un kariyerinin sekteye uğrayacağı nokta burasıydı. Belki Melo ile beraber ilk dönemi atlattılar ancak bu ikilinin beraber gitmeyeceği açıktı ve tercih yine Iverson'un takasından yanaydı. Bu kez Pistons'a takas oldu. Belki Pistons'un kararlı yapısı onu da hale yola sokar ve skorerliği sayesind takımı eski günlerine döndürebilirdi. Yine olmadı.. Pistons'un yükselen guardı Stuckey ile ilk beş yarışına girdi ve benchte kalmayı sorun etti. Sonunda Pistons tarafından kadro dışı bırakıldı. Sezon başında sürpriz bir şekilde Memphis'e gitmişti Iverson. Ancak orda da tanıdık sorunlar baş gösterdi ve egolarını kenara bırakamayan Iverson takımdan uzaklaştırıldı.

Belkide herşey onun bu çok yüksek olan egosundan kaynaklandı. Susup basketbolunu oynasa şu an çok farklı bir noktada efsane sayılabilecek oyuncular arasında olabilirdi. Ancak bu akşam fark ettim ki emekli olma haberine sadece bakıp geçtim, farklı bir tepkim olmadı. Böyle olmamalıydı bu.. Yapısı gereği belki böyle asi oldu ama bu da başına çok dert açtı. Egosunun yeteneklerinin önüne koydu ve yarattığı küçük dağların üstünden dünyaya bakmaya başladı. Halbuki şu haliyle bile şampiyonluk yarışı içindeki bir çok takımın benchinde olabilecek kapasiteye sahip. Keşke onu daha fazla izleme şansımız olsaydı şu dönemde. En azından bir yüzükle veda etmesini çok isterdim.

Sonuç olarak Allen 'The Answer' Iverson 34 yaşında 27.0 sayı 6.2 asist ortalamalarıyla kariyerini tamamladı.

4 yorum:

twilost dedi ki...

Niye benchte otursun? niye yani? bu adam 10 kez allstar 4kez sayı kralı 1 lig mvpsi 2allstar mvpsi( hiçbiri de lebron gibi kasarak değil). bu adam shaqtan sonra parkelerdeki en büyük isim yaptıklarıyla.. hızı mı azaldı?şutları mı girmemeye başladı? hayır 2si de değildi denverla geçen sene başında. şimdi noldu da adamı herkes benchte görmek istiyor. bu adam halen bi takımı yanında tamamlayıcı parçalarla taşıyabilecek kadar iyiyken niye onu, aslen ondan daha iyi olmayan bi sürü ıvır zıvır yıldızın takımında ekstra parça olarak oynatmak istiyor herkes. bu kadar aşağılanmayı hiç haketmedi..

ben de 2000le beraber izlemeye başladım ama bana basketbolu nbayi sevdiren bu adam.

Mehmet Dinler dedi ki...

Bu adama Pistons'ın bir sezonunu mahvettiği için kızıyorlar. Pistons'ın mahvettiği şey Iverson'ın şimdiye kadar yüzük dışında herşeyi biriktirdiği kariyeri oldu. Anti Pistons'ım şu adama yaptıklarından sonra...

Kaan Mert dedi ki...

Bench sevdası Pistons ile başladı. Stuckey'in sivrilmesi ile beraber kötü gidişi durdurmak adına bir öneriydi ve gayette mantıklıydı bana göre. Benchten gelerekte 40 dakika yerine 30 dakika oynar ama aynı orantıda katkısını sürdürürdü. Şu an bile oynayacak kapasitesi var onu kimse inkar edemez ama kimsenin çıkıpta ona takım emanet edecek cesareti yok olamazda böyle bir ortamda. Şu an kendisi içinde en hayırlı olan şey kurulu olan bir düzene katılıp yüzük kovalamak olur. bu şekilde kariyerini bitirmesi acı..

twilost dedi ki...

Pistons'a gitmesi baştan hataydı. Ne oraya uyabilecek yapısı vardı ne o takımın Iverson'a kendini uyduracak. 3 yıl geçmesine rağmen ona gerçek anlamda ihtiyacı olan ve halen ona göre olan takım da sixers. hala lider takımı çekip çeviren oyuncu eksikliğiyle-iguodala çabalıyor ama onun yapabileceği kadar basit değil- ligde önemsiz ortalıklarda dolaşan bi takım olarak kalsınlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...