10 Aralık 2009 Perşembe

ROY Olacak Çocuk


20 Maç
36 Dakika
20 Sayı
5 Ribaunt
5 Asist
1.5 Top Çalma

Sezonun dörtte birini geride bıraktığımızda ROY için iki aday ön plana çıktı. Draftın en potansiyelli ismi ve bir numarası Blake Griffin'ini daha parkede izleyememiş olsak da bazıları oynamaya başlayacağı gibi ligin tozunu atıp, yılın çaylağı olacağını düşünüyorlar. Geri kalan basketbol izleyicilerine göreyse şu ana kadar sivrilen ve sezon sonunda ROY ödülünü alabileceği düşünülen 2 oyuncu var. Brandon Jennigs ve Tyreke Evans.

Brandon Jennigs sezona müthiş şekilde girmiş, ilk maçlarında parkede bir çaylaktan daha fazlası gibi görünmüştü. İlk maçında Sixers'a karşı 17-9-9 ile oynayan Evans, 15 Kasım sabahında 55 sayı üreterek takımı GSW'ye karşı galibiyete taşıdı. Bu sezon 50 sayı barajını geçen ilk oyuncu olan Jennigs bir anda dikkatleri üstüne çekti. Elbette daha sonra bu performansı tekrarlayamadı ama bir çaylak için gayet istatistikler elde etmeye ve Bucks'ın skoreri olmaya devam etti. Kasım ayının son maçlarında performansı düşse de buna kredisi vardı.

Aralık ayındaysa tam anlamıyla çaylak duvarına çarpan bir Jennigs izledik şimdiye kadar. Daha sezonun yarısı bile olmamışken performansının sezonun başına göre çok aşağılara düşmesi gerçekten kötü bir durum. Sezona girdiği hızla çaylak duvarına çarptı sanki. Şu anda hiç şut seçmez durumda. Bu ayki 5 maçta 37/96 şut yüzdesi tutturdu. Elbette düzelecektir ama her şutu atmaya devam edecekse o zaman durum fena. Pas verebilecek durumda Garnett'le bire bir oynayıp pota altına yöneliyorsa kısa bir oyuncu, gerçekten de o işte bir sorun vardır.

Brandon Jennigs'in çaylak duvarına toslamasıyla şu anda ortalıkta ROY adayı olarak bir tek Evans kalmış gibi görünüyor. Elbetete o duvara bir gün Evans da çarpacak ama etkisinin Jennigs'teki kadar ağır olmayacağını sanıyorum. Çok hızlı bir şekilde girmedi sezona, pilini hemen tüketmeyecektir. Onun sıkıntısı Martin'in gelişiyle başlayacak. 6. adam haline getirilmesi veya 1 numara oynaması performansını etkileyecektir elbette. Son maçlarda gitgide daha kötü hale gelen şut yüzdesine rağmen takımda skorerlik sorumluluğunu paylaşacak çok kimse olmaması bunu anlaşılabilir kılıyor. Özellikle Hawes-Thopmson ikilisinin biraz daha efektif olması onun şut yüzdesinin bu kadar düşmesini önleyecektir.

Griffin'in de katılmasıyla bu yıl çaylaklar arasındaki mücadele daha eğlenceli hale gelecektir. O zamana kadar da diğer çaylakları izlemeye devam.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...