5 Eylül 2009 Cumartesi

Bruce Bowen


Daha önceleri bu yaz emekli olabileceğini sçyleyen Bruce Bowen 38 yaşında emeklilik kararını aldığını açıkladı.

Bruce Bowen çalışma ahlakına sonuna kadar sahip, adam gibi adam niteliğinde bir oyuncuydu. Rakibin en önemli skorerini maç boyunca kilitlemek gibi zor bir görevin altından hemen hemen her maç kalkan Bowen kariyeriyle de göz dolduran bir oyuncu. Savunmadaki agresifliğinin yanı sıra hücumdaki yumuşaklığı da izlenmeye değerdi. Dip çizgiden boş şutları affetmeyen Bowen dış çizgiden takımı adına önemli bir silahtı. Zaman zaman yaptığı savunmalar tartışmalara yol açsa da o geçtiğimiz 7-8 yılda bire bir savunmanın tek başına kitabını yazdı.

Ancak savunma yönü özellikleri fazla iyi olmasına karşın yaşlanmaya karşı direnemedi. Kariyerinin son iyi yılını 2007'de geçiren ve final serisinde Cavs'a karşı tek başına şampiyonluğu getiren Bowen'ın kariyeri o yıldan itibaren düşüşe geçti. Yaşlılığın etkisiyle zayıflayan ve eski savunmasını izlettiremeyen Bowen'ın önce süreleri azaldı ardından da ilk beşteki yerini kaybetti. Son olarak Spurs onu Jefferson karşılığı Bucks'a takas etmiş ardından da 2 milyonluk kontratını Bucks satın alarak oyuncuyu serbest bırakmıştı.

Esprili kişiliğini hiç unutamayacağım Bowen zamanında İstanbul'a geldiği dönemde Beyaz Show'a da konuk olmuş ve esprileri ile güzel anlar yaşatmıştı. Yolun açık olsun Bowen, yakında tv yorumcusu olarak karşımıza çıkar muhtemelen.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...