14 Şubat 2010 Pazar

All-Star 2010 Saturday Night-Canlı Anlatm

Haier Shooting Stars

All-Star'da cumartesi organizasyonları içinde bence en gereksiz olan, yerine hemen yeni bir yarışma gelse hiç yadırgamayacağım bir organizasyon olan takım şut yarışmasıyla şu an itibariyle başladı. Atlanta ilk turda rezildi ve muhtemelen 1.47 ile elendiler. LA takımı da 1.00'lık derece elde etti. Sacramento iyi başlasa da şut performanslarına orta sahada çok oyalandılar ve 1.46 ile son anda Atlanta'yı elediler. Ancak Texas takımı 1.28 yaparak finale adını yazdıran 2.ekip oldu.

İlk turdaki rezil derecelerin ardından favori Texas üzerindeki pası attı ve 34 saniyede etabı bitirdiler. Ardından gelen LA takımı ise bir önceki derecenin getirdiği etkiyle aceleci ve hızlı oynmaya çalışsa da 55 saniyede bitirebildi parkuru.

Haier Shooting Stars'ın şampiyonu Dirk Nowitzki, Becky Hammon ve Kenny Smith'ten oluşan Texas ekibi kazandı.
  • Texas kazandı da şu yarışmanın sonunu gördük. Pastanın asıl dilimleri şimdi geliyor.

Taco Bell Skills Challenge

Derrick Rose'un yerine katılan Westbrooke ilk turda 44.1 saniyelik derece elde etti. Ancak Nash ve Deron gibi isimlerin bulunduğu ortamda işi zor olacak gibi. Ardından gelen Brandon Jennings ise iyi başlamasına rağmen 35.7 saniyede parkuru tamamladı.
Nash ise ilk turda kendini fazla yormadı ve 35 saniye ile yürüye yürüye finale kaldı diyebilirim. Deron Williams ise beklentileri karşılarcasına 34 saniye ile finale adını yazdırdı.

Skills Challange'in önceki iki şampiyonu finalde karşı karşıya geliyor.. Heyecanlı olacak..

Steve Nash final performansında 29.9 saniyelik derece elde etti. Bu sefer ilk tura nazaran daha tempoluydu. Deron Williams ise ilk turda Jennings'in takıldığı uzun pasta takılarak süresini harcadı. Nash böylelikle Skills Challange'da ikinci kez şampiyonluğu elde etti Wade'in ardından.

  • Üçlük yarışması öncesinde şunu söylemekiyim ki Saturday Night'da Miami Heat'in tek temsilcisi, son şampiyon Deaquan Cook favorim. Her ne kadar favorilerim bir bir elense de bunu burada söylemekten gurur duyuyorum =)

Foot Locket 3-Pt ShootOut

Yarışmada zayıf halka olarak görülen Paul Pierce ilk turda 17 puan yaparak beni şaşırttı açıkçası. Son iki istasyonda ritmini buldu ve önemli olan Money toplarını kaçırmadı.
Ardından favori Billups geldi ve harika bir performans sergiledi. Nuggets'in en güzel formasını giyen Billups'ta 17 puan yaptı. Pierce'a Garnett ve Billups'a da Carmelo'nun destekleri de sürmekte...

Warriors'un çaylağı Curry'de ilk tura çok iyi başladı. Ritmini hiç bozmadan devam etti ve 18 puanla final için önemli bir skor elde etti. İlk üç yarışmacıya göre çıta yükseldi. Minimum 17 yapmak zorunda Gallinari, Cook ve Frye..

Gallinari belki de omzundaki sakatlığında etkisiyle 15 puan yaparak elendi. 15 puan bir iki sene öncesne kadar gayet yeterli bir puandı. Çıta cidden yükseldi bu yarışmadan. Bu sene üçlükleriyle rakiplerine karşı önemli bir silah olan Frye'da 15 puan aldı. Çizgiye basmasa renkli topunda 17 ile bitirecekti.

Son şampiyon Deaquan Cook ise ritim bulmakta zorlandı başlarda. Ancak Cook'ta 15 puan ile parkuru tamamladı. Üst seviyede bir yarışma oldu ve finali daha çok ilgi çekecek gibi...

Final turuna Paul Pierce başladı ve 20 puan yaparak rakiplerine göz dağı verdi. 5 adet money ball isabeti buldu ve gayet önemli bir puan elde etti. Curry ve Billups'ın işi zor ve baskı üzerlerinde olacak. Ve Billups finalde ötü bir performans sergiledi. 14 puan yaptı ama bir final performansı için çok kötüydü. Sahneye son çıkan isim Curry ve o da 17 puan topladı ve Pierce şampiyon oldu.

Üç sayı şampiyonu sürpriz bir isim olarak yarışmada olan Paul Pierce oldu. Garnett herhalde buna en çok sevinen isim olmuştur.
  • Ve gecenin en çok merak edilen organizasyonu için her şey hazır. Cips-Kola ve Shannon Brown...
  • Flash Tv'de yayınlanan Amerikan Güreşlerinde 'Are You Ready' diye haykıran adam smaç yarışması öncesinde de sahne almalı..

Sprite Slam Dunk Contest

Ve evet.. Beklenen yarışma başlıyor.. Hızlı hücumlarda bulduğu boş alanlarda yaptığı smaçlarla G-Wall, bu sene yaptığı enfes smaçlarla bizi büyüleyen S.Brown, gençliğimi Nate'in smaç yarışmalarıyla tükettiğim ve yine onu izlemek için gecenin bi vakti ayakta olduğum Nate ve iyi şeyler beklediğimiz DeRozan..

İlk olarak sahneye DeRozan çıktı. Ve havada bacak arası yaparak çift el ters smaç vurdu. Düne göre bir hayli ilerleme var gerçekten. Tekrarları izleyince smaç daha etkileyici geliyor ve 42 puan aldı. Shanon Brown ilk smacıyla beklenilenin çok altında kaldı. İlk denemesi başarısız olunca smacını değiştirdi ve etkisiz bir smaçla ilk hakkını doğruyu söylemek gerekirse mahvetti. Sonuç olarak 37 puan alarak şansını zora soktu.

Sırada G-Wall var... Wallace'da sıradan bir smaca imza attı ve Brown'un bir puan üstünde 38 puan aldı.. Şu an için en büyük favori son şampiyon Nate Robinson.. Kısa boyunun avantajıyla yine etkileyici bir görüntü oluşturdu ilk smacında.. Üçüncü denemesinde yapmasına karşın 44 puan ile ilk sıraya yerleşti.



İlk turun ardından Nate finali garantiledi gibi. Shannon büyük hayal kırıklığı. G-Wall bu vasat görüntüsünü sürdürürse zaten finale kalamayacak. All-Star havasını soluyaamış daha...
  • İkinci tur daha eğlenceli geçecektir yardımcı oyuncularla beraber...
Kobe'nin smaç yarışmasında yardımcı oyuncu olarak boy gstermesi bile ayrı bir heyecan yaratıyor. Büyük beklentiler içine girmiş gibi hissettim kendimi. Brown beklentilerin çok altındaydı. Kobe ile ortaklığı da sıradan bir alley-oup üzerine gidemedi ve ikinci hakkında 41 puan alarak elendi.

G-Wall & F.Murray ortaklığı var. Yine G-Wall ters smaçla nokta koydu. Topu alıp çember altından geçerek güzel bir smaca imza attı ama etkileyici bir görünümü yoktu. 40 puan alarak geceyi noktaladı.

Weems, DeRozan'a asist yapacak. Ve harika bir smaç... 50 tam puanı cebine koydu. Potanın kenarından gelen topu havada çevirerek muhteşem bir smaca imza attı ve salona gereken enerjiyi getirdi. Sürpriz olmazsa Nate ve DeRozan finalde...

Nate'in finale kalması için sıradan bir smaç bile yetecek. Gallinari asisti yapan oyuncu. Ancak denemeler başarısız sonuçlanıyor. DeRozan'ın ardından gölgede kalmasına rağmen güzel smaç oldu. Yine üçüncü denemede başarılı oldu Nate... 45 puan alarak finale kalan isim oldu.
  • DeRozan şu anda taraftarı da arkasına çekmiş durumda. Nate'in yine belli cinlikler yapması lazaım kazanma için. Yoksa yeni bir denemesi yoksa ilk turdan öteye gidemezse işi zor. Ama finalde 50'lik smaçlar görmek istiyoruz artık !!

Nate finalde ilk sahne alan isim. İki kez pota arksından smaç denemesine rağmen başarılı olamadı. Üçüncü olarak klasik Nate smacını gerçekleştirdi. Bu smacı her sene mi yapıyor yoksa bana mı öyle geliyor. Bir esprisi kalmadı artık. Seyirci oylamasında çok sempatik bir şeyler yapamazsa geride kalacak gibi.

DeRozan ise etkileyici smaçlarına devam edecek gibi. S.Weems'in üzerinden geçerek panyadan gelen topu yakaladı ve smacı vurdu. DeRozan şu ana kadar kazanmayı hak eden bir performans sergiliyor.

Nate Robinson ikinci hakkında gerçekten çok etkileyici bir smaca imza attı. Topu panyaya attı ve ters smaçla bitirerek güzel bir smaç izletti bize. Robinson'un smaçları arasında en iyisiydi bu gece için. Smaç sonrasında pon pon'ları alarak seyirciye oynamayı da ihmal etmedi.

DeRozan son smacı öncesi sahanın sonuna kadar gerildi. İlk denemesinde başarılı olamadı ama ikincisinde sıradan bir smaca imza attı. Faul çizgisinin bir adım önünden sıçrayarak havada topu çevirdi ve smaçladı.
  • Sonuç olarak kötü bir smaç yarışmasıydı. Nedense ben zevk alamadım bu geceki organizasyonlardan. Bakalım oylama sonucunda kim şampiyon olacak? Nate bir kez daha bu sevinci mi yaşayacak yoksa çaylak DeRozan mı??

Ve kazanan oyların %51'ini alan Nate Robinson oldu. Nate böylelikle üçüncü kez smaç şampiyonu oldu. Bu da demek oluyor ki seneye bir kez daha Nate'i izleyeceğiz. Hani eğlenceli falan ama kaybetsin de yeni isimleri izleyelim şu arenada =)
Sonuç olarak vasat bir geceydi hatta keyif alamadım. Son yıllarda da izlediğim en kötü smaç yarışmasıydı. Yarın akşamki maç umarım daha iyi olur...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...