2 Temmuz 2010 Cuma

Gündemden Kısa Kısa


Nba'de Free-Agent pazarı açıldı piyasada da hareketlilik başladı. Ancak bir çok takım 2010 yazına cap'lerini boşaltarak girmelerine rağmen saçma sapan bir şekilde paralarını savurarak ilginç hamleler yaptılar. Bir çok isme gereğinden fazla para verilirken pazarın asıl isimlerinin gideceği takımlar ise henüz netleşmedi.

* Öncelikle sınırlı free-agent olan Rudy Gay'e Memphis yönetimi 5 yıl için yaklaşık 82 milyon dolar veriyor. Gay maksimum kontratı hak edecek biri mi muamma ama Mepmhis organizasyonunda ise bu parayı alması çok büyük şaşkınlık yaratmamalı. Şu devirde kimsenin bu adama çıkıp bu maksimum kontratı vereceğini sanmıyordum. Memphis yönetimi oyuncuya yapılan kontratı karşılasa daha karlı çıkardı. Hayırlı olsun diyelim Gay'e..

* Darko Milicic. Minnesota ile 4 yıl 20 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atmış. Bu da büyük ihtimalle Al Jefferson takasına ön ayak olacak bir hamledir Minnesota adına. İleride daha hareketli günler olabilir pota altı rotasyonunda kurtlarda.

* Bucks ise guard rotasyonunda oyuncusu Salmons ile prensip olarak anlaşmaya vardı. Henüz resmi açıklama gelmese de kaynakların verdiği bilgilere göre 4 yıl 40 milyon dolar civarı bir para ile anlaşılmış durumda Salmons ile. Bucks ise en sürpriz hamlesini Drew Gooden'e kontrat vererek yaptı. 29 yaşında ve veteranlığa yüz tutmuş Gooden'a 5 yıl 32 milyon dolar vermek biraz fazla müsrifliğe kaçmış durumda. İlginç bir hamle Bucks adına.

* Chris Bosh'un büyük ihtimalle seneye olmayacak olması Toronto'da elleri ayakları birbirine dolandırmış gibi. Amir Johnson'a 5 yıllık 34 milyon dolar bir anlaşma sağlamışlar. Geçen sezon 6 sayı 5 ribaunt ortalamaları ile mücadele eden biri için fazlasıyla iyimser bir kontrat olmuş.

* Cleveland Cavaliers'ta Byron Scott resmi olarak açıklandı. Takımın yeni koçu Scott olacak. Belki bir sene daha boş gezse Lakers'ın koltuğuna oturabilirdi. Bakalım LeBron takımda olursa şampiyonluk için iddialı bir ekip olabilirler ama LeBron olmazsa eldekilerden ne yapacak merak konusu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...