20 Kasım 2008 Perşembe

Heat 95-101 Raptors

Nba Tv bu yıl ilk kez Miami Heat maçı yayınlandı bende haliyle kaçırmadım. Hoş geçen pazar NtvSpor'un yayınladığı yine Heat-Raptors maçında son çeyrek yaşadığım hayal kırıklığını yaşamak istemiyordum ama ne yazık ki dün gece de galibiyete ulaşamadık Raptors önünde.

Maç hemen hemen kopyası gibi oldu yine o günkü maçın. Tek ve en önemli farkı da Calderon'du zaten. Solomon pazar akşamı ilk beş başlamış ve sezonun kendi adına patlamasını yapmıştı. Dün gece ise iki maç aranın ardından bize karşı sahaya çıktı. Solomon'un oyunda olduğu dönemde Heat savunması rahattı maçta ama Caldeorn öyle değil.

Solomon çok tedirgin. Fenerbahçe'de oynadığı zaman şutuna güvenen bir oyuncuyken burada kendini ispat etmeye çalışan biri olarak şut atmakta bolca tereddüt yaşayan, hücumda yanlış seçimler yapan bir guard konumunda. Toparlanmaya bşaladı şu dönem ama Calderon'un takımda oluşu bir kere güvenini getiriyor Raptors'un. 32 dakika baz alındığında Calderon aman aman bir katkı vermiş mi.. Hayır.. Ama işte dediğim gibi getirdiği güven oynattığı oyun hücum varyasyonları Caldeorn ile beraber başka bir görüntüde oluyor Raptors'ta. Maça en büyük etkisi ise bitime bir dakika kala çaldığı top sonrası sol eliyle ustalıkla bıraktığı turnikeydi.. Maçı bitiren hareketti belkide.

İki maçtır O'neal pota altında çok aktif. Ee neden olmasın ki. Bu takımın uzunu Haslem. Seçenek yok zaten Blount gözden çıkarılmış, Magloire sakat elde avuçta kalan yegane isim Haslem. Zaten son maçlarda Joel Anthony'ye fazlaca süre vermeye başladı. Dün skor açısından katkısı olmasa da savunmadaki azmiyle beğendim yine onu. Haslem demişken ilk maç kadar olmasa da dün akşam çok kötü bir gece geçirdi. Hücum performansı rezalet bunun yanında 10 ribauntu var ama beğendiğimi söyleyemem onu dünkü maçta.


Heat'in varyasyonlarını bozan durumlardan biri de Beasley'in çok erken faul problemine girmesi ve ilk çeyrek ondan feragat etmemizdi. Zaten oyuna hiç alışamayan Beasley Heat'in geri dönüş sinyallerini verdiği ve Wade önderliğinde iyi bir ivme yakaladığı anlarda önemli bir silah olarak oyunda olacak iken benchte maçı izlemekteydi.

Wade'e ne söylenebilir bilemiyorum. 40 sayı 11 asist 5 blok 3 ribaunt 1 top çalma..
İstatistik kağıdında boş yer bırakmadı yine Wade. Maçın gitti dendiği anda hücumda topu eline alıp kontrol merkezine geçmesi ile yine takımını oyunda tuttu. Onun ateşlediği takımda gerek Marion gerekse Cook belli bölümlerde oldukça iyiydi.

Wade'in ateşlediği takım Raptors'a ne zaman yaklaşsa ve tamam şimdi öne geçecek derken sahneye sürekli A.Parker çıktı. Maça hücum alanında kötü başlamasına rağmen özellikle ikinci yarıda kaydettiği kritik üçlükler ile oyunu Raptors lehine çeviren oyuncuydu. Parker'ın yanında maçın son anlarında Bosh'ta özellikle Wade'e cevap verme konusunda geride kalmadı. Parker ne kadar ikinci yarı oynadıysa Bargnani'de ilk yarı o kadar oynadı. 19 sayı ile tamamladı yanılmıyorsam Bargnani maçın ilk yarısını.. Sezonun en iyi karşılaşmasını oynadı. Pazar akşamki maçtada skor yönünden bu kadar verimli olmasa da diğer alanlarla beraber oldukça verimliydi. Tabi karşısında Daequan Cook olunca bu performanslarını görmek sürpriz olmuyor.

Heat iki yenilgi aldı Raptors'tan üst üste. Arada gelen bri Wizards galibiyeti vardı en azından o işi biraz düzeltti galibiyet-yenilgi yüzdesi adına. Wade'in eline fazlasıyla bakan bir takım anca bu kadar olabiliyor zaten. Şu an %50 seviyedeyiz. Wade her ne kadar tam anlamıyla dönmüş olsa ve performansı üst düzeyde olsa da ona bu kadar bağlı kalmamak gerek takım adına..

Bu arada Heat aldığı 6 galibiyette rakiplerini 100 sayının altında tutarken aldığı 6 yenilgide de rakipleri 100 sayı üzerine çıktı. Heat'in rakipleri için kritik sayı 100..

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
of course Toronto plays different when Calderon is in the squad, it is a better team.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...