21 Şubat 2009 Cumartesi

Takas Dönemi

Nba'te takas dönemi perşembe akşamı saat 22 itibariyle sona erdi. Takip ettik gelişmeleri ama bloga yazacak fırsat olmadı. Şimdi fazla detaya girmeden bi bakalım neler olmuş neler bitmiş.

  • Öncelikle hafta başında ilk büyük sürpriz gerçekleşti ve taslağı Joe Smith-Chris Wilcox for T.Chandler olan takas paketi bomba gibi düştü piyasaya. Hornets'in başta bu hamlesine anlam veremedim. Tamam ekonomik kriz falan var elbet ancak şampiyonluk yarışındaki bir takımın cap boşaltma adına yaptığı bu hamleye anlam veremedim.
Ardından 2 gün sonra çıkan haberde Thunder yönetminin takası veto ettiği yazıyordu. Haydaa !! Bakmışlar ki kontrollerde Chandler defolu çıkmış takası iptal etmişler. Oyuncular da git-gel yaptılar boşu boşuna. Hayır adamların psikolojileri de bozulur. Chandler kendisini gönderen Hornets'e 2 günde geri döndü ve bakalım nasıl katkı verecek? Oynayacak mı ? Oynamaz ise sakatlık durumu bunda ne kadar etken? Göreceğiz. Thunder cephesi de Wilcox'u takasın son günü Knicks'e postaladı zaten ona da değinecez.

  • Ardından yavaş yavaş fırtına öncesi sessizlik kıvamında gerçekleşen bir iki takas oldu. Sam Cassell Kings yolunu tutarken Celtics 2.tur draft hakkı aldı. Bunun dışında Detroit rotasyonuna fazla şans bulamayan Alex Acker, Clippers'a yine 2.tur draft hakkı karşılığı yollandı.
  • Çarşamba günü ortalıkta dolaşan bir çok dedikoduya rağmen takas göremedik ancak Perşembe günü bombalar patlamaya başladı. Öncelikle Bulls-Kings takasına bir göz atalım. Brad Miller - John Salmons for Drew Gooden - Andres Nocioni - Michael Ruffin takası ile günün ilk bombası patladı. Ardından Kings bir takasa daha imza atarak Ruffin'i Portland'a Ike Diıogu karşılığı yolladı.
Kings açısından bakarsak bana pek olumlu bir hamle gibi gelmedi açıkçası. Brad Miller ve John Salmons. Miller'ın kontratı yüksek gözükse de 2010 yılında bittiği için bir çok takımın ağzını sulandırmaktaydı. Salmons ise son dönemde sergilediği performansla bir çok takımın dikkatini çekmiş ve birçok dedikodu da beraberinde gelmişti. Kings nerdeyse en iyi takas malzemelerini kol gibi kontrata sahip bir Nocioni ve sene sonu serbest kalacak bir Gooden'a karşı kullandı. Kings kimilerine göre bu takastan karlı çıkmış gibi gözükse de ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Ha Bulls karlı mı bu takastan ? Ona da evet diyemem. Salmons belkide gidebileceği en son takımlardan birine gitti. Takım şu dönemde iyi de giderken kimya bozmak yanlıştı. Brad Miler bakalım atletik Bulls pota altında uyum sorunu yaşayacak mı ? İki takım içinde gereksiz bir takastı.

  • Bu takastan sonra yine biraz vitesi küçültelim. Lakers, Chris Mihm'i Memphis'e 2014 yılı 2.tur draft hakkı karşılığı Memphis'e gönderdi. Eheh serbest bırakmaktan iyidir öyle değil mi ? Celtics ise son dakikada üçlü bir takasa imza attı. Takasın son günü gerçekleştiridği 4 takas ile en hareketli takım olan Kings ve Raptors'un katıldığı takasta yakından tanıdığımız Will ''King'' Solomon, Kings'e takas oldu. Toronto bunun karşılığında Boston'dan Patrick O'Braynt'ı kadrosuna katarken Celtics ise 2.tur draft hakkı aldı. Şu takasın önemi olmayabilir ama play-off dönemi öncesi Celtics'in 2 Lakers'ın ise 1 boş koltuğu var. Free-Agent piyasasında neler dönecek merak ediyorum. Unutmadan bahsedeyim Shelden Williams'ta Wolves yolunu tuttu son gece.
  • Gelelim takas döneminin bomba olmayan ama son günün bomba takaslarına. Kinicks iki takasa imza atarak kadrosunu güçlendirdi. Öncelikle Hughes'u aldıkları haberi geldi. Hughes karşılığı Tim Thomas, Jerome James ve Anthony Roberson Bulls kadrosuna katıldı. Bulls yüklü kontrata sahip Hughes'u göndererek yaz için olası hamlelere göz kırptı. Knicks ise Hughes'ın kontatını aldı almasına ancak 2010'da biteceğini unutmayalım.
  • Kinkcs adına günün bir diğer takası Malik Rose for Chris Wilcox takasıydı. Chandler takası yatınca Wilcox'un da takas değeri iyice düşmüş olacak ki Mailk Rose karşılığı takımdan gönderilebildi ancak. Biten 7 milyonluk bir kontrata sahip Wilcox ve daha iyi bir pakete gönderilebilirdi. Gerçi Malik Rose'da şu anda Oklahoma'da en çok kazanan oyuncu durumunda gözükmekte. Sene sonu onunda kontratı biteceğinden güzel bir boşluk yaratacaklar yine. Oklahoma ayrıca Seaatle zamanlarında büyük umutlarla draft ettikleri Sene'yi de serbest bırakmış.

  • Günün son bombası ise Magic cepheinden geldi. Memphis-Rockets ve Magic arasında gerçekleşen üçlü takas sonucu Rafer Alston Magic yolunu tutarken Rockets ise karşılığında Brian Cook ve Lowry'e sahip oldu. Memphis sie Magic'in ilk tur draft hakkını aldı. Magic açısından bakıldığında gayet mantıklı takas. Nelson'un sakatlığında takım hiçte fena gitmezken guard'sız oynamak adama koyardı. Bu sezon belli bir hedefleri varsa guard olmadan yapamazlar. Beklenen de birşeydi hamle yapmaladı ve tercihleri Alston'dan yana oldu. Hiçte fena değil. İlk karşılaşmasında da gayet temiz bir basketbol oynamış. Houston'da Cook önemli bir dış şutör olabilir sürpriz isim olarak. Lowry ise ilk maçına çıktı dün gece ama fazla süre almadı. Alston yerine de potansiyeli olan bir Lowry fena değil.
Evet işte böyle geldi-geçti takas dönemi. Bir çok dedikodu çıktı özellikle Richard Jefferson ile ilgili yada Celtics-Cavs ikilisinin bench'i güçlendireceği ile ilgili. Olmadı. Özellikle son gün çıkan bir takas haberi vardı ki aman aman. Shaq ve Cavs.. Düşünmesi bile ürkütücü. Neyse bakalım kadrosundan oyuncu eksilten -özellikle Celtics ve Lakers- bakalım bu haklarını nasıl kullanacaklar ?

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...