26 Nisan 2009 Pazar

Hawks vs Heat: Game 3


Atlanta'da ki 2. maçın üzerinden 3 gün geçti ancak iki takım adına da değişen bir şey yok görüldüğü üzere. Heat yine afresif oyunu ve dış şutlarındaki başarılı grafiği ile Hawks'ı bir kez daha geçmeyi bildi. Hawks farklı olarak bu sefer Joe Johnson ve Josh Smith'in isteksiz oyunlarıyla yenilgiye davetiye çıkardı.

Maça o kadar kötü başladı ki Atlanta bir an hiç basket atamayacaklar gibi geldi bana. Bibby ve Murray'ın bir iki basketi ile toparlanır gibi olan Hawks'ın karşısında eli sıcak bir Chalmers ve pota altında yine sert oynamaya çalışan ve rakiplerini yıldırmaya uğraşan bir O'Neal vardı. İkinci çeyrek Hawks farkı indirir gibi oldu ancak devreye Wade'in girmesiyle ibre tamamiyle Florida ekibine döndü. Wade tıpkı 2. maçtaki gibi bu maçında aynı dakikalarında eli ısındı ve Hawks'ın canını yakan isim oldu.

Üçüncü çeyrek Hawks'ın geri dönüş çabaları vardı. Ki başarılı da oldular bu noktada farkı 11'e kadar çektiler ancak ard arda gelen Heat basketlerine engel olamayınca takım yine kaybetmeye mahkum olarak oynadı. Hawks dördüncü çeyrek berbat bir yüzle ile mücadele edince olayı kurtarma çabası da kalmadı.

Aslında farktan dolayı maç erkenden koptu gitti. Maçın asıl konuşulacak noktası Heat'in erkenden maçı koparması değil hakemlerin maç içindeki tutumları. Wade bazı pozisyonlarda dayak yemişte olsa hiç bir pozisyonda kimsenin gözünün yaşına bakmadı hakemler. Düdükler nadiren çalındı ve kemik seslerinin duyulduğu sert bir mücadele oldu.

Heat'te ilk maçın aksine bench katkısı üst düzeyde değil ancak bu maçta üst düzey oynayan bir başka isim var. Jermaine O'Neal.. Cidden buralarda tecrübesi ile brçok şey kattı O'Neal. Onun olgunluğu sayesinde buralardayız. Bunun dışında maç boyu eli titremeden şutlarını bir bir gönderen bir isim vardı ki oda kritik anlarda attığı basketlerle seri adına önemli istatistikler geldi.

Hawks'ta Joe Johnson son yılların en kötü play-off maçını çıkarttı. Bunun üstüne Heat'te kendisine cevap olmayan Josh Smith bütün gün evde yattıysa helal olsun diyorum. Zaza ikinci maçtan farklı olarak ribauntlardaki aktifliğini dile getirdik.

Seriyi 2-1'e getirdik. Önemli bir maç ve önemli bir galibiyetti bizim için kazanmamız sevindirici. Takımında Wade gibi bir oyuncun varsa kafan rahat olsun o maç bir şekilde istenirse alınır.. :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...