25 Mayıs 2009 Pazartesi

Avrupa Cavaliers'a Bela Oldu


İlk iki maç sonuçları hariç birbirinin aynısıydı am bu kez öyle olması beklenmiyordu. Bir sürpriz olmadı, Cleveland'ın farkı ciddi bir rakama çıkardığını hiç görmedik. İlk çeyrekte Orlando'nun üstünlüğü vardı. Ama ikinci yarıda (Özellikle son dakikalarda) Cleveland'ın baskısı ilk yarının yine yakın bitmesine neden oldu.

Üçüncü çeyrekte Cleveland zaman zaman bastırsa da orlando yine de üstündü. Son çeyrekse Hidayet'in takımı oynatması, Dwight Howard'ın LeBron'dan daha iyi serbest atış kullanmasıyla maç Orlando'ya geldi.

Mickael Pietrus gecenin kahramınıydı. Hem de hepsi o çok sevdiği dip çizgiden olan 4 üçlük kaçırmasına rağmen. Üçüncü çeyrekte hücum tıkanmışken kararlı adımlarla potaya yürüyüşü ve basket faulü çıkarması mükemmeldi. Savunmada -yine- takımın en iyisiydi. LeBron'ın karşısında bu ligde en iyi duran oyuncu olduğunu söyleyebiliriz artık.

Dwight Howard kariyerinin en garip maçını çıkardı belki de. Zorlandığı serbest atışları -hem de son çeyrekte- tıkır sokan Dwight Orlando'nun geri dönüşe izin vermemesindeki en büyük etmenlerden biriydi. Sadece 5 saha içi isabeti varken 14 serbest atış isabeti olması (hem de 19 atışta) maçın garipliğini anlatıyor. Ama aldığı teknik faul ona pahalıya patladı. Varejao onunla uğraşıp durdu daha da pahalıya patlaması için ama yapmadı. kendini koruyabildi. Özellikle fark 8 sayıyken LeBron'ın son bir umut için attığı üçlüğe muazzam bir blok vurduğunda (Play-Off'un en iyi hareketlerinden biriydi) ona çıkan faul sınırını zorladı iyice. Bir kaç kez etrafında döndükten sonra sakinleşmeyi başarıp benche oturan Dwight kendini bu kadar tutmasıyla da övgüyü hak etti.

Hidayet bu maçın kahramanı olamadı hatta olmaya çok uzaktı. Şutların bir problem vardı. içeri girse olmadı, dışardan oynasa yine olmadı. Bu kadar soğukken dahi son dakikalarda top kullanma isteği diğer alanlara yaptığı katkıyı gölgeliyor diyebiliriz. West'in savunmasını yine sonuna kadar kullanan Hidayet asistleriyle maç boyunca Cleveland savunmasını bozdu. Faulleri tıkır tıkır attı ve saha içindeki felaket oranını (1/11) kısmen bu şekilde dengeledi.

Gortat, Howard faul problemine girmişken üzerine kalan pota altı sorumluluğunu yeterli şekilde yerine getirdi. İstatistiklere 2 blok 5 ribaunt şeklinde geçse de içeriyi güzel kapattı. Bence Howard'ın oturduğu zamanlarda bu kadar iyi katkı yapan bir oyuncunun Avrupa'ya gitmesine izin vermemeli orlando.

LeBron James için istatistikler aynı ilerlese de bu maç farklıydı. Dışardan atmayan bir LeBron izledik bu gün. içeriye girdikçe sorun çıkardı ama dışardan şut kullanmakta ısrar etti bir dönem. Son çeyrekteki serbest atış başarısılığı da Cleveland'ın bir türlü dönüş yapamamasında büyük bir etkendi.

Big Z istatistiklerde kötü bir maç çıkarmış olsa da LeBron'a en fazla yarım etmek isteyen isimdi. Kritik zamanlarda üçlüğün bir adım içerisinden attığı basketler Cleveland için çok önemliydi. Ama son çeyrek dışında elinde kötü toplar patladı hep. Hep dipden atış kullanmak zorunda kaldı. Saha içi isabet yüzdesi bu yüzden düştü. Ama skor üretebilmek uğruna içeri penetre etmesi takdire şayandı. Savunmadaysa her zamanki gibi etkili olamadı. Zaten onun yaşındaki herhangi birinin Dwight Howard'ı savunurken etkili olmasını bekleyemezsiniz.

Delonte West, diğer maçların aksine gayet etkindi bu maçta. Savunmada Hidayet'in karşısında sürekli hareketli kalmaya çalıştı. Bu ona faul problemine patlasa da Hidayet'in de dengesini bozduğu gerçeği görmezden gelinemez. Hücumdaysa diğer maçlara nazaran daha etkiliydi.

Anderson Varejao, serinin ilk iki maçında da olduğu gibi çirkeflik şov sergiledi. Howard'ın sabrını iyice zorladı. Başka birşey var mıydı? Son çeyrekte hücum ribauntuı alıp basket attığı var aklımda sadece. Gerisi yalnızca yaptığı çirkeflikler...

Mo Williams, kaşının ve gözünün altının açıldığı bir gecede yine diğer maçlardaki gibi oynadı. Son çeyrekte diğerlerine nazaran daha etkiliydi.

Orlando Magic daha baskı altında çıktığı maçta Cleveland'ı yenerek gelecek maç için kocaman bir yükü rakibinin omuzlarına yükledi. Gelecek maçta kaybedeceği şey daha küçük olan Orlando'nun daha atak oynamasını seyredeceğiz gibi. Cleveland'sa daha sakin kalmaya çalışmalı. Mike Brown şu iki gün boyunca -seri başından beri yapamadığını yapmalı- ve takımına sakin kalmayı öğretmeli mutlaka. Yoksa Cleveland'ın final hedefi mucizelere kalabilir.

1 yorum:

Cenky dedi ki...

Dwight ne faul soktu ama hakkaten :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...