11 Mayıs 2009 Pazartesi

Lakers vs Rockets: Game 4


Yao sakatlanınca acaba Rockets'i fazla mı hafife aldık yoksa Lakers'ı mı abarttık bilemiyorum. Dün gece maçı isteyen oynayan taraf olan Houston bir çok eksiğine rağmen Lakers'ı evinde devirmeyi başardı.

Yao'nun olmayışı boyalı alanda Lakers'ın üstün olacağını düşündürmüştü maç öncesinde bana. Ancak görünen o olmadı. Maça ilk beş başlayan Chuck Hayes skor anlamında yeterli katkıyı vermese de mücadele ettiği süre boyunca oldukça azimli oynadı. Bunun dışında pota altında Odom'u silen Scola 4 numaranın tek hakmi oldu maç boyunca. Scola'nın bir molada verdiği röpörtaj ekrana yansımıştı. ''Yao'nun olmayışı beni korkutmuyor. Yeter ki mücadelemizi edelim.'' diyordu. Houston o mücadeleyi fazlasıyla gösterdi.

Lakers'lı oyuncular Yao'nun olmayışını belkide maçı ve seriyi aldık artık şeklinde yordular. Aslında hemen hemen herkes bu düşüncedeydi. Lakers'a piyango gibi gelecekti Yao'nun olmayışı ancak Battier'in Brooks'un Scola'nın azimli ve istekli oyunu buna engel oldu. Özellikle play-off'lar öncesinde Rockets'in en zayıf noktası olarak tanımladığım guard bölgesindeki oyun dün gece cidden iyiydi. Aslında play-off'lar boyunca Brooks beni şaşırtan performanslara imza attı. Dün gece de ekstra bir oyun oynayarak maçı kazandırdı takımına.

Lakers'lı oyuncuların silik görüntüsünün yanında Rox'un mücadelesine ayak uyduramamaları sonunu hazırladı takımın. Kobe ilk devre idare etmeye çalışsa da skor 30'lara dayanmış ve geriye dönüş için inanç dahi kalmamıştı. Gasol sertliği görünce yine içine kapandı. Ortaya çıkması beklenen Bynum ise Rockets pota altında escortL'uk yapmaktan öteye gidemedi. Yao'nun olmayışını Lakers açısından çok iyimser değerlendirmişiz maç öncesinde bunu anladım. Lakers pota altı şu görüntüsüyle Houston'dan kat be kat kötü.

Bu iki takım adına da çok ekstra bir maç oldu. Houston'un her attığı girdi neredeyse maç boyunca. Lakers'ın maçı 12 sayı ile bitirmesi kimseyi aldatmasın resmen tecavüz etti Rockets. Ha gelecek maçlarda böyle olur mu işler Rockets adına ? Zor.. Lakers'tan ilk maçı çalmışlarda La'de ancak bu eksik kadroları onları Batı Finaline kadar götürmez diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...