1 Temmuz 2009 Çarşamba

Gündemdekiler

Yine kısa bir süreliğine netteyim. Şöyle bir gelişmelere baktım da fena gitmiyoruz aslında. Dedikodular falan derken yaz ayı boş geçmiyor Nba'de.. Hoş bundan 1-2 hafta sonrasını da görmek isterim ya..

Gündeme bakacak olursak ilk gözüme çarpan haber Yao'nun sakatlığı oldu. Sol ayağında kırık olan Yao Ming ilk tespitlere göre yalnızca 2-4 ay arasında basketbol oynayamayacaktı. Ancak doktorundan gelen açıklama öncelikle Rockets'i fazlasıyla üzdü. Yao'nun gelecek sezon basketbol oynayamayacağı hatta ve hatta kariyerinin bile tehlikede olduğu belirtilmiş. Houston için büyük kayıp olur cidden gelecek sezon ki zaten T-Mac'in durumu da belirsizliğini korumaktayken..

Kariyerinin bitme ihtimali bana göre uzak bir ihtimal ancak gelecek sezonun tamamını yada büyük bir bölümünü kaçıracağı kesin. Eh geçtiğimiz sene Rockets Mutombo'yu da sakatlıklara kurban verince uzun oyuncu alma işi kesinleşti. Piyasada uzunlar mevcut aslında ancak onlar öncelikli olarak takas için Wolves'in kapısını çalmışlar ve Rubio'yu istemişler. Bu da ilginç bir tercih tabi..

Houston'un bir ayağı şu konumda zaten çukurdayken Artest için de, Yao'nun takımda olmayışından dolayı gelecek sezon için fikrini değiştireceği yönünde dedikodular çıkmaya başladı. Neyse ki en son menajeri Artest'in Rox'ta kalmak istediğini söylemiş. Rockets'te şu sıra Orlando'da bu sezon Howrad'a iyi birer bench olan Gortat ile ilgilenmeye başlamış. Orlando takıma Carter'ı da katarak salary konusunda ciddi bir seviyeye ulaştı. Orlando Gm'si Otis Smith'te sınırlı serbest kalacak Gortat için de 5 milyon doların üzerindeki teklifleri karşılayamayacaklarını belirtmiş. Eh Houston'da biraz kasayı açarsa Gortat fena seçim olmaz onlar için.

Houston ve Yao Ming konusunu bir kenara bırakırsak gündemdeki diğer bir konu ise Ricky Rubio.. Draftta 5. sıraya kadar düşen ve Wolves tarafından draft edilen Rubio burada oynamak istemediğini belirtmiş. Rubio'yu ağzı açık olarak bekleyen bir takım ise pusuda. New York Knicks.. Houston'un Rubio'ya teklif yaptığından bahsettik. Wolves GM'si Kahn Rockets'in Brooks+Battier teklifini reddetmiş ve amaçlarının Rubio'yu takımda tutmak olduğundan, takasa şu an için yönelmeyeceklerinden bahsetmiş. Rubio'nun bu sezon büyük ihtimal oynamayacak Nba'de ama haklarının Wovles'te bulunması takım adına olumlu olabilir. Ellerinde drafttan seçtikleri ve yine gayet iyi birer isim olması beklenen Johny Flynn'de mevcut. Draft gecesi üst üste iki guard seçmelerine şaşırmıştım ancak şuan görülüyor ki Rubio burada oynamaya niyetli değil ve Wolves haklarını elinde bulundurduğu Rubio'yu en doğru paketle pazarlama amacında. Bu arada geçenlerde NtvSpor'da Rubio'nun menajerinin Türkiye'den bir takımdan teklif aldık açıklamalarının olduğu söylendi. Ne kadarı doğru bilemiyorum ama ortalığın karışacağı kesin bu yaz Rubio konusunda.

Gelelim bizim vatandaşlara.. Memo opsiyonunu kullanıp bir yıl daha takımda kalma kararı almış. Aslında şöyle bir çıkıp piyasasını kontrol etse fena olmazdı ama seneye onun da son büyük kontrat senesi olacak. Bunun yanında Mehmet ile beraber Boozer'da opsiyonunu kullanıp takımda kalan bir diğer isim olmuş. Hal böyle olunca da Millsap'ın durumu da merak konusu olmaya başladı. Talipleri de artmakta Millsap'ın bakalım Utah o konuda ne yapacak ?

Carter'ın Magic yolunu tutması ile beraber Hidayet'in takımdan ayrılacağı kesinleşmişti zaten. Otis Smith'te bunu biliyor olacak ki kurulu bir düzeni Carter'la bozmazdı. - Carter'da şampiyonluk hedefinde olan bir takıma geldiği için çok mutlu olduğunu söylemiş gerçi ama bakalım bir sürpriz yaratıp hayatta olduunu kanıtlar mı bize? -Nba'de 29 takımında kadrosunda görmek isteyeceği bir isim Hidayet. Zaten bu sezonki oyunu ile de bir çok takımın ağzını sulandırdı. Onunla en baştan beri ciddi ciddi ilgilenen iki kulüp var. Portland ve Detroit. Özellikle Portland draft gecesi Rodriguez'i Kings'e göndererek cap'te biraz daha boşluk yarattı ve Hedo'nun menajeri ile ciddi anlamda temasa geçen ilk ekipte onlarmış. Şu sıra Hedo'nun da istediği bir kontrat önerirlerse Hedo'yu takıma katacaklarına şüphe yok. Henüz resmi bir gelişme yada teklif olmasa da kulislerde Kings, Raptors ve Heat'in de Hedo'nun peşinde olduğu söyleniyor. Ancak Pitchard, Hedo konusunda çok istekli ve muhtemelen Portland yolunu tutacaktır Hedo. Detroit ise ikiye bölünmüş durumda. Kimilerine göre Ben Gordon kimilerine göre Hedo off-seasonda ön plana çıkıyor ve bu belirsizlik muhtemelen Portland'ın işine gelecek.

Detroit bir yandan Hedo'yu takıma katma çabası içindeyken dün gece gelen bir haber artık yeni bir koç arayışı içinde olacaklarını da söylemekte. Detroit'te Michael Curry kovulmuş. Beklenen ve olması gereken bir hamleydi. Gerçi sene boyu tamamiyle yanlış bir hamle olan Iverson yüzünden büyük sıkıntı çekti ama böyle bir takımın başında olması gereken bir isim değildi Curry. Gündemdeki isimler Bill Laimber, Avery Johnson ve Doug Collins imiş. Ancak bu isimler içinden Collins'in yeni Pistons koçu olmak için şansı daha yüksek.

Bucks'ta C.Villanueva serbest kalmış. Şimdiden Cavs'ın ilgilendiği söyleniyor Charlie ile.. Bunun dışında serbest kalan bir diğer isim de David Lee oldu. David Lee için şu an iki kulüp kapıda. Oklahoma ve Memphis. Bunun dışında Portland'dan Frye'da serbest statüsüne geçen isimlerden. Frye fena bir isim değil özellikle uzun piyasasını yoklayan takımlar için.

Evet son dedikodular bu şekilde. Bakalım birdaha ne zaman nete girebileceğim meçhul. O zamana kadar önemli bir gelişme olursa burda oluruz..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...