2 Temmuz 2009 Perşembe

Son Dakika !!

Akşam saatlerinde Detroit'e gelen ve kontrat görüşmelerinde bulunan Ben Gordon ve Charlie Villanueva sonunda istedikleri kontratı alarak yeni takımlarına imza attılar. Ben Gordon 5 yıllık 55 milyon dolara imza atarken Villanueva'da 5 yıl 35 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Detroit'e iki yeni oyuncu hayırlı olsun. Bu hamlelerin ardından gördük ki artık Hedo ile bir bağları kalmadı. Zaten Hedo konusunda da ilginç gelişmeler yaşandı bu gece. Öncelikle takımda Rip Hamilton gibi bir isim zaten varken Ben Gordon'la anlaşmak yeni hamlelerin de habercisidir. Özellikle Rip merkezli bir takas beklemekteyim artık Pistons'tan. Daha önce de Rip takası gündeme gelmiş Gordon dedikodularında Dumars'ta 'Kimse dokunulmaz değildir' diyerek mesajı vermişti. Kısa rotasyonunu ardından uzun rotasyonu da Villanueva'nın uzun vadeli kontratı ile ilginç bir hal aldı. Sheed'in durumunu merakla bekliyorum artık. Bakalım bir türlü verim alamadıkları Prince'de takas paketlerinden birine dahil olur mu ? Hey gidi Pistons.. Toronto Raptors'ta Villanueva'nın tercihini yapması ile beraber Kleiza ismi ön plana çıkmaya başlamış. Cavs'ta da Villanueva'nın ardından Artest sesleri yükseliyor. Shaq-LeBron-Artest.. Enteresan olacaktır..


Hedo konusuunda da gece boyu önemli gelişmeler yaşandı. Portland koçu McMillan'ın Orlando'ya kadar gidip Hidayet'le buluşması aslında Portland'ın bu işi ne kadar ciddiye aldığının göstergesi. Öyle ki Hedo ve Portland arasında prüz de kalmamıştı. Hedo istediği 5 yıl için 50 milyonluk kontratı alacaktı Portland'dan. Ancak ilerleyen saatlerde Toronto'dan gelen bir haber ortalığı karıştırdı. Toronto açık çekle Hidayete 5 yıl için 60 milyon öneriyordu. Her fırsatta 'Geleceğimi düşünmeliyim ve en iyi kontratı öneren takıma gideceğim' diyen Hedo'nun ne yapacağı merak konusu. NtvSpor'da Wade'in Hedo ile görüştüğü haberi de çıkıyorsa Heat'de boş yere ilgilenmiyor Hedo ile. Belki onlarda bir teklifle çıkabilirler. Ancak ortaya Hedo için açık arttırma çıkarsa neler olacağını düşünemiyorum bile. Hedo şu an sadece beni gururlandırıyor. Ancak ben mantığını kullanıp Portland'a gitmesinden yanayım. Toronto'da kariyeri daha iyi noktaya gitmez ancak Portland ile bu şans daha fazla ki belkide yeni koçu olacak McMillan'ın Orlando ziyareti de Blazers'ın bu konuda ne kadar istekli olduğunun göstergesi. Ancak Hedo konusunda o kadar da istekli olmayan bir isim var Blazers cephesinde. Rudy Fernandez.. Rudy Hedo'nun olası kontratına ses çıkartmış ve isyan etmiş. Belki de kendi kontratı ile karşılaştırdı ve takımdaki dengelerin bozulabileceğinden bahsetmiş. Hadi bakalım göreceğiz neler olacak Hedo konusunda.

Gecenin en taze haberi de draftta ilk iki sırada seçim yapan iki ekipten geldi. Clippers ve Memphis'in girdiği takas sonucu Q.Rich Clippers'a, Z.Randolph ise Memphis'e takas olmuş. Draft gecesi Milicic karşılığı Richardson'u kadrosuna katan Memphis şimdi de aynı oyuncuyu takas ederek Zach'i kadrosuna kattı. Yani aslında mantıklı Milicic yerine Randolph gibi bir ismin bulunması. Hoş onun gibi isimler yalnızca kontrat senelerinde oynar ya neyse.. Şimdi Hasheem Thabeet, Marc Gasol ve Zach Randolph üçlüsü ellerinde. Thabeet feda edilmez ama Memphis'in takasa halen açık bir takım olduğu da açık. Clippers ise dış alanına önemli bir ismi katmış oldu. Richardson, Knicks gibi dağınık bir organizasyonda verimli olmayı başarmıştı. D'Antoni etkisi de bunda faktördür muhakkak ancak Clippers'ta da başarılı olabileceğini öngörüyorum ben.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ron artest---ariza takası hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim

Consigliere dedi ki...

Hamilton=A.Miller

Miller=Webster+Blake

Sixers karar aşamasında sign & trade olacak büyük ihtimal Miller..

Kaan Mert dedi ki...

Yazlıkta olduğum için nete girme şansım yok. Ama Artest olayı hakkında söyleyebileceğim; zaten yüzük istiyorum diye açıklamalar yapan bir isimdi ve Lakers'a da 3 yıl 18 md bedavadır. Hani huzuru bozmaz oyununa bakarsa faydalı olur. Houston ise şu saatten sonra kimden fayda umacağını şaşırdı. Yao yok T-Mac belirsiz.. Ariza fena bir seçim değil, bir çok ekip kadrosunda görmek ister ancak hani takımın artık birşeyler yapmak için mecali kalmadı.

Adsız dedi ki...

Tesekkkur ederim iyi tatiller donusunuzu bekliyorum heycanla :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...