6 Eylül 2009 Pazar

Eurobasket '09


Eurobasket 09 yarın oynanacak maçlarla başlıyor. Milli takımımız da ilk maçını Litvanya ile oynayacak. Gruplara kısaca bakacak olursak...

A Grubu: Hırvatistan-Yunanistan-Makedonya-İsrail... Hırvatistan bu gruptan elbet ki çıkacak ancak kalan üç takım için net bir şey söylemek zor zira denk güçler olarak karşılaşacaklar. Belki Yunanistan eksiklerine rağmen geçmişten gelen tecrübeleri ile diğer iki takıma karşı bir avantaj yakalayabilir.

B Grubu: Fransa-Rusya-Almanya-Letonya... Rusya her ne kadar son şampiyon olsa da bu turnuva da o başarısını tekrarlayacağını sanmıyorum. Gruptan çıkacak güçleri var. Fransa elemelerde mücadele ettiğinden formda ve uyum sorununu atlatmış kadrosuyla burada olacak. Hazır bir takım olarak can yakabilir. Almanya ise Ankara'da izlediğimiz kadarıyla formda değildi ancak yine de geriden gelip Letonya'yı yenmeyi bildiler. Grubun da görüntüsü böyle olacaktır ve Letonya dışarda kalacaktır.

C Grubu: Sırbistan-İspanya-Slovenya-Büyük Britanya... İspanya'da Gasol'un kırık parmağı ile tam verimli oynayamayacağı aşikar ancak yine de başlangıç olarak zorlu bir grupta değiller. Sırbistan ile grupta çekişirler. Slovenya'da kadro yapısı ve tecrübe bazında Britanya'ya üstünlük sağlıyor. Tecrübe konusunda daha çok yol kat etmesi gerek Britanya'nın.

D Grubu: Litvanya-Türkiye-Polonya-Bulgaristan... İlk maçın Litvanya ile olması bir dez avantaj.Zorlu bir fikstürle grup maçlarına çıkacağız. Litvanya'da eksikler mevcut ancak her ne olursa olsun Litvanya Litvanya'dır. Türkiye'nin de formunu henüz yakalamadığını düşünürsek zorlu olacaktır.

Turnuva'da ilk üç gün için yayınları da paylaşalım..

NTV
7 Eylül Pzt Polonya-Bulgaristan 19.15-Canlı
7 Eylül Pzt Türkiye-Litvanya 22.15-Canlı
8 Eylül Salı Litvanya-Polonya 19.15-Canlı
8 Eylül Salı Bulgaristan-Türkiye 22.15-Canlı
9 Eylül Çar Türkiye-Polonya 19.15-Canlı
9 Eylül Çar Litvanya-Bulgaristan 22.15-Canlı

NTV Spor
7 Eylül Pzt Makedonya-Yunanistan 17.30-Canlı
8 Eylül Salı Sırbistan-İspanya 00.30-Bant
8 Eylül Salı Almanya-Rusya 17.30-Canlı
8 Eylül Salı Yunanistan-Hırvatistan 20.15-Canlı
9 Eylül Çar Rusya-Fransa 17.30-Canlı
10 Eylül Per İspanya-Slovenya 00.30-Bant

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...