10 Ocak 2009 Cumartesi

Darius Miles


Son dönemde Miles Nba'in yeni meşgalesi oldu. Öyle ki Miles'ın forma giyeceği herhangi 2 maç ligin geleceğini etkileyecek bir duruma yol açmış olacak.

Darius Miles'ın sezon başında 10 maçlık bir cezası vardı Nba yönetimi tarafından verilen. Fajat buna karşın yazın anlaşma imzaladığı Boston ile 6 preseason maçına çıkmıştı. Boston'un serbest bırakması ve GM Ainge'nin ''Miles sağlıklı'' şeklinde açıklamalar yapması Miles'a biraz piyasa sağladı. Memphis'te ilerleyen dönemlerde Milicic'in sakatlığı yaşanınca ve kadroda bir derinlik arayışına girilince Chris Wallace Miles'a yöneldi ve 10 günlük kontrata imza attı. Bugüne kadar herşey normal değil mi ?
Mühim olan nokta Memphis'te 2 maç sahaya çıktıktan sonra garanti kontrat yapmamak için bir kez daha serbest bırakılan Miles bugün bir kez daha Memphis ile 10 günlük kontrata imza atmış. Ve bu 10 gün içinde forma giyip süre alacağı iki maç olursa Portland'ın canı fena yanacak.

Biraz önceye dönelim. İki yıl önce Miles Portland forması altında bir sakatlık geçirmişti. Daha sonra Nba tarafından atanan bir doktor Miles'a ''kariyer bitirici sakatlık'' teşhisi koydu. Bu teşhisle beraber Miles'ın kalan kontratı sigorta şirketi tarafından ödenecek ve Portland cap'inde gözükmeyecekti. Ancak bir sezon içinde çıkacağı 10 maç Miles'ın doktorların koyduğu bu teşhisi çürütmesi anlamına geliyor. Miles önümüzdeki günlerde iki maça daha çıkar ise 18 milyon dolarlık kontratını sigortadan almaya devam edecek lakin para bu defa Portland cap'inde yer alacak.

İşte bu durum Portland'ın canını fazlasıyla sıkmakta. Öyle ki herkesin ağzını sulandıran 2010'da free-agent olacak oyunculardan birini kapmak isteyen Portland'a büyük bir darbe oldu bu olay. Portland zaten şu an çekirdek kadrosu ile önümüzdeki üç-beş yıl içinde nice yerlere gelecek bir takım. Üstüne bir de 2010'da takıma eli yüzü düzgün birini katsalardı büyük yol kat edeceklerdi. Chris Wallace'tan ilk defa akıllıca bir hamle gördüm. Belki Miles 10 gün sonunda bir daha kontrat bulamaz ama bu olay zaten şu an korkutucu bir kadroya sahip olan Portland'ın daha da güçlenmesini önler. Belden aşağı mı vurdu Chris amca ne.. :)

3 yorum:

Sheed dedi ki...

kaan, pritchard'ın bütün 'gm'lere gönderdiği tehdit 'mail'ından hiç bahsetmemişsin, bence asıl belden aşağı vuran o ;)

Kaan Mert dedi ki...

Eheh bilyiorum da girmedim oralara :P
Sendeki resmide görmüştüm acayip iyiydi.
Portland çeksin cezasını abi. Miles'ı o yaşında emekli olmaya ikna etmeleri ve bir daha oynamayacak olmasını düşünmeleri mantıksızdı zaten.

Mehmet Dinler dedi ki...

Portland'ın zaten elindeki Roy'un süperstar potansiyelini görmeden 2010 planı yapmaya başlayarak hata yapmıştı. Miles olayı birşeyler öğretecektir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...