3 Ekim 2010 Pazar

Devrim Çocukları

3 yıl önce Durant draft edildiğinde Seattle Supersonics için gelecek parlak gözüküyordu. Oklahoma'ya taşındılar, bir şehri basketboldan uzak bırakırken basketbola aç bir şehri arkalarına aldılar. Durant'ın ardından Westbrook ve sonrasında da Harden'in takıma eklenmesi ile korkutucu bir jenerasyon oluşmaya başladı.

Her sezon üstüne biraz daha koyan ve tecrübelenerek ligde önemli işler yapmaya başlayan Oklahoma City geçtiğimiz yılın şampiyonu Lakers'a karşı play-off ilk turunda oynadığı basketbolla takdir toplamış ve ilerisi için umut vermişti. Draft gecesini hareketli geçiren Thunder bir takasa imza attı ve yine başarılı oyuncu seçimleriyle geleceğe yatırımını sürdürdü.

Draft gecesi yaptığı takasa bakacak olursak 32.sıra draft hakkını Heat'e veren Thunder hem 14 sıra öne fırlayarak 18.sıranın sahibi oluyor hem de All-Star 3 sayı yarışması şampiyonu apoleti bulunan ve Westbrook'un arkasında oynayabilecek şutlarıyla etkili olabilecek Daequan Cook'u kadrolarına katıyorlardı. Draft başlamadan karlı bir takasa imza atan Thunder draft süresince de hareketli takım oluyor ve Hornets'in 11.sıra seçimi Cole Aldrich'i takasla kadrosuna katıyordu.


Cole Aldrich pivot pozisyonu için Thunder'a oldukça ideal bir oyuncu. Belki ilk sene Kristic ve Aldrich dönüşümlü oynayacaklar ancak bir iki sene içinde Aldrich'in gelişimi ile ilk beşi alacağına garanti verebilirim. Draftta hareketli takımdı dedik Thunder için ki beş yeni oyuncu ile imzaladılar. Şu an ideal kadroyu nasıl kuracaklar bilmem ama ellerinde 18 kişilik bir kadro var. Belki bu sene bir iki çaylak gelişim ligine gidebilir ama bir kaç sene içinde Durant-Westbrook-Harden-Green dörtlüsüne arkadan gelecek gençlerin de katkıları ile çok tehlikeli takım olacaklar.

Pg - Westbrook / Maynor
Sg - Harden / Sefolosha / Cook
Sf - Durant / Petterson
Pf - Green / Collinson / Ibaka
C - Kristic / Aldrich

Daha şu potansiyel kadro dışında 6 tane daha isim var takım kadrolarında. Gerçi şu takımla bile bu sezon tehlikeli işler yapabilirler. Gençlerin yanında Kristic gibi Mo-Pete gibi iki tecrübeli ismin bulunması da artı avantaj olacaktır. Geçtiğimiz sezonu sayı kralı olarak tamamlayan Durant ise kendince mükemmel bir yaz geçirerek ligde artık iyice korkulması gereken bir oyuncu olduğunu gösterdi ve artık iyi den iyiye takım oldular. Özellikle bu yaz ona verilen maksimum kontratta takımın ona ne kadar güveniyor bunun bir göstergesi oldu. Thunder gelecek sezon, play-off'ta bir üst turu görmek isteyecektir. Son üç sezonda hep bir önceki sezonun üzerine koyarak gittiler ve şimdi geçtiğimiz yıldan tecrübeli bir takım olarak başarı çıtasını yukarı taşımayı hedefliyorlar. Bunu da başaracaklardır...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...