4 Ekim 2010 Pazartesi

Sarı Lacivert Geceler


Indıana Danny Granger'ın varlığı ile Doğu'da play-off kovalayan ancak hiç bir zaman istediğini elde edemeyen bir ekip görünümündeydi. Uzun rotasyonu genç ve dinamik olan bunun yanında Murphy gibi bir ismi de barındıran Pacers'ta guard eksikliğinden dolayı arzulanan hedeflenen sonlar gerçekleşmiyordu.

Bu yaz gördük ki Pacers'ta değişim resman başladı. Draftta seçtikleri üç isim uzun rotasyonu için olunca Murphy için kapılara aralanmıştı. Ve aranan takas 4 takımın gidiği bir takas sonucunda bulundu. Murphy'yi Nets'e gönderen Pacers karşılığında Hornets'ten Collinson ve Posey'i alıyordu.

Şimdi Collinson'u şu kadroya katmak başarıdır. Collinson ile Pacers 3-4 yıla hatta belki de daha kısa bir zaman diliminde üst sıraları hedefleyen ciddi bir takım görünümüne bürünebilir. Zira Collinson geçen yıl Paul'un sakatlığında gösterdi ki en az Paul kadar yetenekli ve saha görüşü iyi olan bir guard. Onun kendini geliştirip kimliğini bulmasıyla Pacers'ın önü daha da açılacaktır. Yanında gelen Posey'de her güzelde bir kusur var sözünü doğruluyor. Collinson ile on numara hamle yapmış olan Pacers bu yenileme çabaları arasında Posey'in son sene kontratı ile uğraşacak. Belki kontrat senesidir oynar umuduyla izleyeceklerdir.

Pg - Collinson / Tj Ford
Sg - Rush / Jones / Lance
Sf - Granger / Dunleavy / George
Pf - Hansbrough / McRoberts / Posey
C - Hilbert / Foster / Rolle

Eh kimse şu kadrodan zaten önemli başarılar beklemiyor. Ancak beraber oynayıp bir-iki sene şöyle pişmeleri halinde can yakacak seviyeye ulaşabilirler. Zaten Hansbrough ve Hilbert gibi iki önemli potansiyeli olan genç uzunları varken Granger ve Collinson gibi guard-forvet ikilisine sahip olmakta oldukça önemli. Bunun yanında Granger'ın arkasından Dunleavy gibi biri gelecek ve skor açısından sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum. Posey'de gerek hücumda katkıları gerekse yaşlanamsına rağmen savunmadaki sezgileri ile artı puanlar getirecektir takıma.

Bu sezon draft edilen Magnum Rolle ve Paul George'dan ayrıca ümitliyim Pacers adına. George zaten sırasına göre gelişim göstermesi beklenen bir oyuncu ama Rolle steal bir sçeim olmuş olabilir. Pacers'ın bu seneki hedefi alabileceği kadar galibiyet almak, takımın birbirine uyum sürecini çabuk atlatması, doğru ve düzgün basketbolu sahaya yansıtmaya çalışmak olmalı. Küçük bütçeli isen ayağını yorganına göre uzatıp hedeflerini de ona göre belirleyeceksin. Pacers bir iki sene şu kadro kemiğini bozmadan giderse bazı şeyler canlanabilir şehirde.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...