10 Ekim 2010 Pazar

Keltlerin Tek Hedefi: Şampiyonluk


Lakers karşısında seri 7.maça taşınmıştı ve kazanan şampiyonluğu alacaktı. Tek maçtı. Kimse oraya kadar geldikten sonra kaybetmek istemez elbette ki ama Celtics kaybeden taraftı bu sezon. 7.maçta belki de son periyotta şampiyonluğu ezeli rakiplerine vermişlerdi. Yaz başlangıcında önlerinde iki seçenek vardı ya kadroyu dağıtıp yapılanmaya girmek ya da mevcut kadro ile şanslarını tekrar denemek...

İkinci seçenek herkes için en doğrusu gibi görünüyordu ancak uzun rotasyonun da Sheed'in emekliliğini açıklamasının ardından akıllarda acaba yapılanma olur mu sorusu doğdu. Zaten Rivers'ın emekli olabileceği tartışılırken Pierce'da piyasasını ölçmek için 21 milyonluk kontratından vazgeçti ve serbest oyuncu statüsüne geçti. Üstüne Ray Allen'ın da biten kontratı eklenince Boston'un son yıllarda yakaladğı başarılı dönemin kapanacağını düşünüyorduk.

Ancak Doc Rivers ve Paul Pierce ile yeniden anlaşan keltler Allen'a da 2 yıllık bir kontrat verince en az 2 yıl daha buralarda olacaklarının sinyalini verdi. Allen'ın kontratı normal olsa da Pierce'ın kontratının son senesi belki canlarını yakabilir. Ancak bu imzalanan kontratlarla bile takım düzene girmemişti. Perkins'in ocak ayına kadar sürecek olan sakatlığı ve Sheed'in emekliliği ile uzun rotasyonu büyük yara almıştı. İlk olarak Jermaine O'Neal hamlesi geldi Celtics cephesinden. O'Neal'ı ihtiyçtan aldıkları bir gerçek ki muhtemelen verdikleri kontratta o yüzden olacaktır. Geçtiğimiz sezonki performansına göre bir hayli yüksek kontrata imza atmıştı zira.

Celtics yönetimi belki de şampiyonluk için duygusal yola da başvurmayı ihmal etmedi bu yaz. Kobe'nin uluslararası tv önünde Shaq'a seslenerek şampiyonluk sayısının ondan fazla olduğunu söylüyordu. Celtics yönetimi bu açıklamadan yola çıkarak hem Lakers ile efsaneleşen bir oyuncuyu kadrolarına katarken hem de Shaq gibi birinin tekrar şampiyonluk yüreği ile oynayacağını düşünüyordu. Evet bir kumar ama işe yarayabilir. Yüksek bir meblağa da gelmedi sonuçta Shaq.

Celtics yönetimi yaz boyu akılcı yöntemler ile kadrolarını koruyup takviyeler yaptılar. Bunun bir diğer örneği de Nate Robinson'a verilen 2 yıllık kontrat. Tıpkı Allen'a verilen kontrat gibi bu da 2012'de sona eriyor ve bu isimlere Garnett'te eklenince 2012 Celtics için boş bir cap ve piyasada yapılanma için önemli bir fırsat anlamına geliyor. Ayrıca Celtics şampiyonluk için bir diğer guard Marquis Daniels ile de bir yıllık bir kontrata imza attı. Ray Allen'ın arkasında da sağlam olarak duracak biri lazımdı ki bunu keltlerde görerek eski oyuncularından West ile tekrardan anlaştılar. Yani her şey yeni bir şampiyonluk için hazır konuma gelmiş durumda.


Pg - R.Rondo / N.Robinson / V.Wafer
Sg - R.Allen / D.West
Sf - P.Pierce / M.Daniels
Pf - K.Garnett / G.Davis / L.Harangody
C - Shaq / J.O'Neal / Perkins /Semih

Kadroyu yukarıda iyi-kötü değerlendirdik ve şampiyonluk için bir kurşun daha atacaklarını belirttik. Şimdi de Nba'deki yeni temsilcimiz Semih açısından kadroyu değerlendirelim. Şu sıralar pre-season maçları oynanıyor ve gayet makul süreler alıyor ancak lig başlayınca o süreleri zor bulacak bu kesin. Perkins rotasyonda önünde ancak ocak ayına kadar takımda yer alamayacağı için Semih'in bu dönemi çok iyi değerlendirmesi ve ligin ilk üç ayında verebileceği maksimum katkıyı vermesi lazım oyunda olduğu anlarda.

Evet Celtics tekrar şampiyonluk için kadrosunu kurdu ve kenetlendi. Önlerinde Miami gibi bir ekip olmasa şu uzun rotasyonu ile direk Doğu'dan Final adayı olarak gösterirdim. Ki halen de finalin önemli bir adayı konumundalar doğuda. Allen'ın performansları günlük oyunlardan ziyade performansını genele yayabilirse Celtics adına önemli olacaktır. Allen'ın performansı bence çok önemli olacak onlar için bu sezon ve tabi ki kadronun sağlam kalabilmesi...

2 yorum:

baldur dedi ki...

en kötü konferans finali oynarlar diyorum. jermaine o'neal pivot oynar mı? bana garnett'i yedekleyecek gibi geliyor?

Kaan Mert dedi ki...

zaten garnett'i yedekleyecek de uzun rotasyonu bol olduğu için yazdım pivot pozisyonuna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...