14 Ekim 2010 Perşembe

Sixers İçin Yeni Dönem


Sixers geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaşatan takımlardan biri olmuştu ve Doğu'yu 13.sırada bitirmişlerdi. Play-off yapan bir takımın ertesi sene bu kadar gerilemesi normal değildi. Ancak bu kötü gidiş aynı zamanda Sixers'a draft piyangosu şansını doğurdu. Ve Wizards'ın ardından 2.sırayı elde ettiler. Aslında Sixers adına koca bir yaz draft muhabbeti ile geçti. Yaz başında komik bir takasa imza attılar ve yeni koçlarıyla sözleşme imzaladılar, ondan sonrası Evan Turner haberleri ile geçti Sixers yazı.

Komik bir takas dedim. Evet. Drafttan önce Sixers taraftarınca da artık istenmeyen adam ilan edilen Dalembert takasın başrolünde oynyan oyuncuydu. Aslında onu takımdan göndermek için bir hayli aceleci davrandılar. Kontrat sezonunda olan birini pekala Şubat-Mart civarı daha iyi bir piyasa ile elden çıkartabilirlerdi. Dalembert gibi Sixers'ın bir numaralı eksiği olan ribaunt konusunda başarılı bir pivotu göndererek yerine yeni yetme bir Hawes ve Nocioni'yi almak pek akıl karı olmasa gerek. Ama şut konusunda problem yaşayan bir takımda da Nocioni gibi birinin olması önemli bir nokta.

Sixers'ın gelecek sezon adına yaptığı bir önemli hamle de koç değişikliği oldu. En son 2003'te Wizards koçluğunu yapan Doug Collins 7 yıllık tv yorumculuğunun ardından Sixers'ın başına geçti. Aslında Collins gibi otoriter birinin takımın başında bulunması oldukça iyi ancak bir çok eksiği olan şu kadro ile geçtiğimiz sezondan maksimum 15 galibiyet ileri gidebilirler. Collins'in sisteminde Elton Brand'in de oldukça önemli bir yeri var ve Clippers dönemindeki gibi yerine göre dominant oyunlarını oynaması ve kontratını hak etmesi gerekecek. Ama Collins adına tek sorun 7 yıldır bu görevde olmuyor oluşu.


Gelelim Evan Turner konusuna. Zaten draftta Wall ve Turner'ın ilk iki sıradan seçileceği çok açıktı. Bir ara Sixers&Favors söylentileri çıktı ama son olarak Nocioni ve Hawes eklemeleri ile uzun rotasyonu genişleyen bir takımda Turner daha bi gidecekti. Ki beklenildiği gibi Turner'ı seçti Sixers. Turner'ın başlıca hedefi ligde kalıcı olmaya çalışmak olmalı ve bunu zaten başarabilecek güçte. Ama geliştirmesi gereken özelliklerinin başında şutu geliyor. Turner sene boyunca menzilini biraz olsun geliştirebilse onun için ve Sixers için önemli bir avantaj olacaktır. Skorer guard olmasına rağmen pre-season'da gösterdi ki ribauntlara da inanılmaz derecede katkı sağlıyor Turner. Şutunun eksik olması kötü ama geliştirilebilinecek bir yön ama ribaunt sezgisinin bu derece iyi olması ve katkı vermesi takım adına çok çok önemli. Turner'ı kadrosuna katan Sixers'ta sezon boyu yaşanacak önemli tartışmalardan biri de Iguodala ile olan çekişmesi olur. Iguodala ile aynı pozisyonda yer alan Turner'ın sezon boyunca ismini bu şekilde de çokça duyacağız.

Pg - J.Holiday / L.Williams / C.Quinn
Sg - E.Turner / J.Meeks
Sf - A.Iguodala / A.Nocioni / J.Kapono
Pf - T.Young / T.Battie / D.Songalia
C - E.Brand / S.Hawes / M.Speights

Sixers aslında kalabalık kadrosuyla dikkat çekiyor ki iş burada form durumlarına göre 12 kişilik kadroyu kurmakta Collins'e düşüyor. Elton Brand'i 4 numara da oynatır diye bekliyordum ama hazırlık maçlarının genelinde beş numarada izledik onu. Bu Young açısından iyi oldu. Artık bu sene olumlu şeyler bekliyorum onun adına. Iguodala'da 3 numara da oynuyor 2 numara da Turner ile beraber. Ama yine de sezon içerisinde bu ikiliyi karşılaştıran bir çok haber ve yorum yapılacaktır. Guard rotasyonunda ise geçtiğimiz yıl başarılı bir çıkışa imza atan ve bu yıl önemli işler yapacağına inandığım Jrue Holiday var.

Sixers yeni sg'si Turner ile beraber Brand'in de sağlam bir sezon geçirmesi halinde ligin tehlikeli takımlarından olacaklardır. Ancak yine de play-off yapacaklarını sanmıyorum geçtiğimiz sezondan maksimum 15 galibiyet fazla alırlar. Aslında 40 galibiyet barajına ulaşabilirseler belki doğuda play-off için bir aday olabilirler ama güçlenen doğuda artık bu da zor bir ihtimal olabilir. Yine de Holiday ve Turner ikilisiyle geleceği parlak bir takım Sixers.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...