13 Ekim 2010 Çarşamba

Roketleri Ateşliyoruz




Evet sıradaki değerlendirmemiz birçok otoritere göre NBA'in son yıllarda görmüş olduğu en şanssız takım Rockets. 3 yıl ardından bu yıl ilk kez play-off a kalamadılar aslında sezon başlarken birçok kişi tarafından ligin dibine aday gösteriliyordu ki buna bende dahildim. Müzmin sakat yıldızlar Yao Ming ve Tracy McGrady yine sakatlardı üstelik Yao Ming sezonu kapattığı duyurulmuştu. Bu da taraftarın daha başlamadan kurdukları hayalleri yıkmaktı binevi. McGrady geçirdiği mikro-kırık ameliyatından sonra bir daha eskisi gibi olmayacağı birçok kişi tarafından biliniyordu zaten nitekim koç Rick Adelman ile arası limoniydi. İyileştiği zaman bile doğru düzgün süre bulamadı ve Şubat ayında 3 lü takasla New York'a takas edildi. Takım o takasla Carl Landry gibi taraftarın sevgilisi yürekli bir oyuncuyu kaybetsede 2009 draftında potansiyelli uzunlar arasında gösterilen Jordan Hill ve son yıllarda sakatlıklarla başı belada olan ama sağlıklı olduğu zaman bu ligin elit skorerlerinden Kevin Martin'i kadroya kattı. Kontratlar dengelensin diye Jeffries ve Hilton Amstrong geldi ama onları pek değerlendirmeye gerek duymuyorum açıkcası. Amstrong kontratı bitince gönderildi ki muhtemelen bu yıl Jeffries'te aynı şekilde gönderilecektir. Geçen yıl takımın durumu karışıktı bu yıl belli olacak birçok şey hep beraber göreceğiz. Takas demişken Houston dahil 4 takımın içinde bulunduğu büyük bir takas olduğu geçtiğimiz aylarda, geçen yılın başarılı oyuncusu Trevor Ariza, Courtney Lee karşılığında gönderildi. Ariza'nın takasının sebebi ise Aaron Brooks ile arasının bozuk olması ve sürekli kavga etmeleri gösterildi. Yine de geçen böyle bir çıkış yapan oyuncunun sadece Lee karşılığında gönderilmesi pek iyi olmasada Lee'nin hazırlık maçlarındaki performansı umut veriyor.



Bu yaz yapılan hamlelerden söz etmişken Scolayla 5 yıl için 47 milyon dolar karşılığı anlaşıldı. Gerek sezon içi sergilediği oyun gerekse ülkemizde düzenlenen Dünya Şampiyonasında oynadığı oyunla bu kontratı hakettiğini düşünüyorum. Bir başka kontrat uzatan oyuncu Kyle Lowry oda sınırlı serbestti bu yıl Cleveland 4 yıl için 24 milyon dolarlık bir teklifte bulundu ve Houston 1 hafta içerisinde karşıladı bu teklifi. Lowry'nin aldığı miktar biraz fazla gözüksede Brooks ile iyi bir ikili oluyorlar takımı yönetme konusunda ve pas trafiğini sağlamakta takıma fayda sağlıyor. Bırakmak pek akıllıca olmazdı açıkcası. Bir diğer hamle ise Brad Miller oldu. Yıllardır Yao'nun bir yedeği olmaması onu çok zorda bırakıyordu buda onu fiziksel olarak fazlasıyla yıpratıyordu bilidğimiz gibi bu yıl oldukça dinleneceği için Miller transferi fena olmadı. Geçen yıl pek iyi sinyaller vermesede Yao'nun arkasında bir yedek uzunun bulunması iyi olacaktır. Ancak ben şu an serbest oyuncu durumunda olan Damiper'in takıma katılmasından yanayım. Fiziği ve blok tehditiyle ortayı kapatacak ve 20-25 dk gibi ciddi süreleri kaldıracak bir oyuncu. Millerdan daha iyi alternatif olacağı düşüncesindeyim.

Takım

Brooks/Lowry
Martin/Lee/Taylor
Battier/Budinger
Scola/Hill/Patterson/Jeffries
Yao/Miller/Hayes

Kağıt üzerinde iyi bir 5 e sahipler ama bu takım için yıllardır aynı şeyler söylendi. O yüzden önemli olan kağıt üzerindekiler değil sahadakiler olacak. Kevin Martin'in hazırlık maçlarındaki saldırganlığı eskisi gibi potaya kararlıca gitmesi ve sağlıklı kalabilmesi Yao ile birlikte belirleyici olacaktır. Jordan Hill ve Budinger gibi gençlerin bu yıl kabuğunu kırması bekleniyor.



Gelecek Sezon

Yukarıda da belirttiğim gibi iyi bir kadroya sahipler sağlıklı kaldıkları sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum uyum sorunu olmayacaktır zaten kemik kadro yıllardır birlikte oynuyor. Batıda ilk 5 için favori konumda Texas ekibi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...