5 Kasım 2008 Çarşamba

İnternet Nesli


Facebook olayı iyi güzel ama bazen bu grupların yada Fan Page'lerin haddi hesabı kaçıyor. Bir de üstüne her gün gelen bir ton davet. İnsana bir zaman sonra bıkkınlık yaratıyor bu durum. Lordlar Kamarası adlı blogda sedürt adlı biladerim bu konu hakkında ''İnternet Nesli'' başlığında cidden çok güzel bir yazı yazmış. Kendisinin izniyle burada da yayınlıyorum.. Buyrun;

Çok garip bir nesil yetişiyor dostlarım. İnternet gibi uçsuz bucaksız bir bilgi kaynağı her gencin elinin altında artık. Bilgiye ulaşmak falan müthiş. Lakin garip bir şekilde insanların bilgilenip entellektüel birikimlerinin artması gerekirken, aksine bilgiden uzaklaşan ve de inanılmaz bir hızla yozlaşan garip bir nesil yetişiyor. Okumayan, dinlemeyen, öğrenmeyen, internette birilerinin güdümünde sürüklenen garip bir nesil.

Beni bu yazıyı yazmaya iten en önemli sebepten bahsedeyim sizlere. Facebook denen bir oluşum var hepinizin bildiği. Ben de içindeyim bayadır bu oluşumun. İşte dün gene girdim facebooka. Anasayfada Ali şunu yaptı, Fatma bunu yaptı tadında bir şey çıkıyor hani. İşte orada görüğüm bir cümle beni çok derin düşüncelere sevk etti. "Ayşe became a fan of Atatürk".

Ne kadar garip olmuşuz artık. Atatürk, arkadaşlara hava atmak için internet üzerinden "fan"ı olunan birisi olmuş. Herkes de kabullenmiş bu durumu. Yani insanlara garip gelmiyor. Ayşe'nin de kafası rahat çünkü Atatürk fan club'a üye olarak siyasi duruşunu belli etti, çünkü cumhuriyet değerlerine sahip çıktı. Ayşe'nin kafası rahat çünkü hoşlandığı erkeğe, bak ben de Atatürk seviyorum, böyle modern böyle inanılmaz bir cumhuriyet kızıyım mesajı verdi. Ayşe muhtemelen ilerleyen günlerde çocuk pornosunu msn iletisinin başına çocuk simgesi koyarak protesto edecek. Ayşe muhtemelen kişisel iletisini "ampülü söndürmenin vakti geldi" diye değiştirecek seçimler yaklaştığında. Belki de bir iki sözlük sitesi gezip oradan daha afilli bir tepki cümlesi bulacak kelime esprili falan. Etkileyecek arkadaşlarını. Hoşlandığı erkeğe hem espriliyim gündemi de takip ediyorum, tepkimi de çok pis koyarım mesajı verecek. Vicdanı hep rahat olacak Ayşe'nin. Ayşe muhtemelen hiç gazete okumayacak, Ayşe muhtemelen hiç kitap okumayacak. Arkadaşlarının kişisel iletilerinden ve de forward maillerden takip edecek gündemi. Fanı olduğu Atatürk'ü wall'a yazılanlardan öğrenecek. Belki bir yazı da o yazacak oraya "Atam sen rahat uyu biz yeniden kalkındıracağız bu ülkeyi" diyecek.

Dün cumhuriyetmizin 85. yılını kutladık. Ayşe 85. yılda Atatürk'e fan olarak daha katmerli bir şekilde hissetti bu coşkuyu içinde. Ayşe umutlu ülkeyi kurtaracaklarından. Ben mi? Umudumu kesmek üzereyim.

Diyecek söz yok hakikaten. Bu güzel yazı için tekrar teşekkürler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Lordlar Kamarasi imis yalniz isim. Yazi güzel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...