2 Kasım 2008 Pazar

İnenler-Çıkanlar

Her hafta pazar günleri Nba'de haftanın inenler-çıkanlar'nı incelemek istiyorum. Bazı haftalar sarkabilir tabi duruma göre. Bu haftadan başlayalım hemen..

Houston Rockets: Artest'in takıma katılması ile daha bir toparlanmış gözüken Rox ilk üç maçından galip ayrılarak Günerybatı'nın zirvesine çıktı. Özellikle takım sağlıklı kalacağı takdirde çok can yakacağını gösterdi ki Yao ve T-Mac'in yanında işin savunma kısmını yapan ve Rox'un savunmasına bir derinlik katan Artest'te bulunuyor.

Los Angeles Lakers: Sezona Portland galibiyeti ile fırtına gibi girdikten sonra yazın en çok konuşulan takımı olan Clippers'ı da devirmeyi başardılar. Son olarak geçen yıl play-off ilk turunda süpürdükleri Denver'ı geçmeyi başararak 3-0 ile sezona giriş yaptılar. Benim ve birçoklarının şampiyonluk adayı Lakers bu sezona oldukça iyi başladı. Birde hemen ekleyeyim Farmar'da üç maçlık dönemde öne çıkan önemli bir isimdi.

New Orleans Hornets: Fikstürleri oldukça zordu. Warriors ve Suns deplasmanının ardından gelen Cleveland maçı. Ama Chris Paul ve ekibi bu zorlu fikstürü kayıpsız atlatmayı başardı üstelik Chandler gibi bir silahının bu maçları benchten seyretmesine karşın. Posey'de bu takımda iş yapabileceğini gösterdi. Gerek Suns gerekse Cavs maçlarında önemli katkılar yaptı..

Danny Granger: Pacers'ta O'Neal takası ve Dunleavy'nin kenarda oturması ile sezon başında da öngörüldüğü gibi Pacers'ı sırtlayan isim olmaya çalışıyor Granger. Detroit karşısında 33 sayı bulmasına rağmen takımı yenilirken dün gece de Celtics karşısında oynadığı iyi oyun ve bulduğu 20 sayı ile takımına galibiyeti getiren isim oldu. Şutunu da geliştirdiği açık..

Toronto Raptors: Az kalsın Raptorlardan bahsetmeyi unutuyordum. Sezona çok iyi bir giriş yaptılar. Özellikle O'Neal'ın takıma katılımıyla daha da sertleşen pota altında Chris Bosh geçen sezonlara oranla daha çok boş olan bulabiliyor ve iyi de bir giriş yaptı. Bunun dışında takımda guard pozisyonunu alan Calderon'da takımı çok iyi yönetiyor.



Derrick Rose: Draftın 1 numaralı ismi Rose'da çıkışta olan oyunculardan. Bulls adına ilk beş çıkan ve oynadığı 3 maçta beğeni kazanan Rose ilk beş çıkmaya devam eder ve bu performansını sürdürürse çok yakında süperyıldız seviyesine ulaşacaktır. İki gece önce Boston'da takımı dökülmesine rağmn ayakta kalan tek isim olan Rose dün gece de Memphis karşısında 26 sayı bularak galibiyeti getiren isim oldu.


Greg Oden: Düşenlerede bakmak lazım. Greg Oden henüz bir maç hatta 12 dakika oynamasına karşın benim listemde düşüşte. Hazırlık maçlarında oldukça iyi performanslar sergileyen Oden bir türlü resmi olarak şu ligde oynayamadı. Sezonun ilk maçında 12 dakika kaldıktan sonra sakatlandı ve 2 hafta oynayamayacağı belirtildi. İzlemek istiyorum şu adamı..

Los Angeles Clippers: Sezona yaptığı hamleler ile büyük umutlarla giren Clippers bir türlü galibiyetle tanışamadı bu sezon. Kopuk bir görüntüleri de var.. Baron Davis'in sakatlığı ciddi mi bilemiyorum ama onun da kendine çeki düzen vermesi gerek. Kötü başladılar sezona.

San Antonio Spurs: Zaman Spurs'un lehine işliyor. Ginobili'nin sakatlığı ile sezon başında sarsılan Spurs'te şu ana kadar galibiyetle tanışamadı. Batı'da ciddi rakiplerinden önce Suns'a sonrada Blazers'a kaybeden Spurs Parker ve Duncan'ın iyi oyunlarına rağmen kazanamıyor. Önlerinde bir Dallas maçı var bakalım o nasıl sonuçlanacak?

İnactive List: Koçlarda bu sezon buraya bol bol başvuruyor. Öncelikle D'Antoni Marbury ve Curry'yi kadroya almadı ve bu sezon istediği randımana ulaşamaması durumunda bu ikiliyi gözden çıkarabileceğini belli etti. Bunun dışında pre-season'da da formsuzluğu ile dikkat çeken ve ligin ilk maçında dökülen Sean May'de Larry Brown tarafından İnactive List'e yollanmış..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...