15 Kasım 2008 Cumartesi

Nba - 14.11.08

Detroit Iverson'lu ilk maçında Nets'e kaybettikten sonra çok çabuk toparlanarak üst üste 3. galibiyetini aldı. Özellikle yenilgisiz Lakers'a karşı alınan galibiyetin anlamı büyük elbette. Yarın akşam Suns'u da devirirlerse Pasifik turunu kayıpsız geçmiş olacaklar.

Lakers'ta Kobe'nin 30 şutu düşündürücü cidden. Zaten Lakers'ın çokta iyi olmadığı bu maçta zorlamalardan kaçınsa ve topu biraz daha paylaşsa yararlı olabilirdi. Detroit oldukça iyi günündeydi ve geri dönmek bir hayli zor olurdu ama bir direnç göremedim Lakers cephesinde. Fisher'da bulduğunu atmış yani..
Lakers öncelikle namağlup ünvanını kaybederken ilk kez bu sezon 100+ sayı gördü potasında. Hücum'dan çok savunmanında kötü olduğunu gösteren bir kanıt.


Dallas cidden çok kötü. Dün gece Orlando Magic tam anlamıyla bir takım görüntüsünde değild ibence ama çıkıp deplasmanda Dallas'ı yenmeyi başardılar. Üst üste gelen beşinci yenilgileri ve bir an önce toparlanmaları gerek. Bu bir toparlanma maçı olabilirdi onlar için ama ne yazık ki kaybettiler. Önlerindeki fikstürde Rockets maçı dışında pek zor gözükmüyor şu an için..

Dallas maça iyi başladı. Dirk ile özellikle Magic'i baya bi zorladı. Buna kaşın Magic rezalet hücumlar üretiyordu. Hücum bile denemez ya topu getirip şut atıyorlardı. Farkta açıldı bir hayli ama buna rağmen geri dönp kazanmayı bildiler. Dallas dün deBulls karşısında öne geçmesine rağmen kaybetmişti bu gece de hemen hemen aynısı oldu.
Bir de Magic adına Hedo 6 faulle oyundan çıktığında maç kritik bir noktadaydı ancak Orlando buna rağmen hücumlarda sekteye uğramadı. Hedo olmadan Pietrus'un kritik katkıları ile ayakta kaldılar ve maçı kazandılar.


Portland-Hornets maçına bakacak olursak NbaTv dün gece yine iyi bir seçim yapmış. İyi bir maç izledik. Cidden iyi maçtı ama. Portland'ın son dönemdeki formu ile Hornets gibi ibr takımın karşısına çıkınca maç tadından yenmiyor.

Paul yine olağan üstü bir maç çıkarttı ama maçın kahramnı şüphesiz Posey oldu. Kritik anların adamı olduğunu gösteren Posey son çeyrekte el yakan dakikalarda Portland potasına iki üçlük göndererek maçın kazanılmasında büyük payı vardı. Chandler kötü bir gece geçirdi ama o da savunmada gösterdiği çaba ile takımını ayakta tuttu.
Son günlerin formda ismi Roy Blazers cephesinde yine son topları kullanan isimdi. İki üçlükte yolladı ama yetmedi. Özellikle bir tercihi vardı ki maçı direk Hornets'e getirdi. 3 sayı gerideyken zorlama bir şut ile West'in üzerinden üçlük denedi. Yapılacak iş değildi maç sonunda. Portland'da Oden kariyerinin en iyi maçını oynayarak ilk double-double'ını gerçekleştirdi. Şükürler olsun sonunda onu izleyebiliyoruz ama izlerken de her an sakatlanacakmış hissi uyandırıyor bende.


Suns-Kings maçına bakacak olursak ..Amare nasıl bir maç sonu oynamış öyle. Önce yaklaşık bir 5 saniye kala orta mesafeden basketi gönderiyor. Ardından savunmada Hawes'i bloklayarak maçı takımına getiriyor.
Hill'de oldukça verimli olmuş yine onnuda son dakikalarda kritik bir şutu vardı. Shaq büyüksün

Pacers'ta dün gece kötü bir yenilgi aldı. Bir ara 34-8 ile öne geçtiler ancak oradan Phila'nın geri dönüşüne izin verdiler. Elton Brand Miller vs maça felaket başlamıştı ama Sixers'ın geri dönüşü ile onlarda ritimlerini buldu ve Sixers sonu heyecan içinde geçen maçı geriden gelerek kazanmasını bildi.
Miami'de evinde Wizards'ı geçmeyi bildi. Şu kısa center konusuna değinmek istiyorum. Sezon başında böyle bir tercih ile oynayacağımızı duyduğumda pek onaylamadım ama şu güne kadar gördüm ki Haslem hücum alanında oldukça verimli ve savunmada da hiçte fena değil. Magloire'ın yokluğunda uzun rotasyonunda mutlaka olması gereken iki isim Blount ve Anthony ise maçın sonunda anca oynayabiliyorlar. Radikal bi seçim Spoelstra'dan ama şu güne kadar oldukça iyi işledi.

Savunmamızın kötü olduğu anlarda Cook'tan bulduğumuz dış sayılrla rakibin dengesini bozduk ve farkın kapanmasını engelledik. Özellikle Chalmers-Quinn ikilisinin aldığı dakikaların oranı oldukça iyi. Ben Quinn'in daha verimli olduğuna inansam da Chalmers'ın ilk beş bşalaması onun gelişimi için oldukça faydalı bir durum.
Wade yine oyun sıkıştığında sahne aldı ve maçı kopardı. Bunun dışında Beasley'de ilk periyottan itibaren oldukça verimli oynadı. Zaman zaman benche gelse ve süresinin bir kısmı Cook ve Quinn arasında paylaşılsa da oda en büyük silahlarımızdan biri.Yine Marion 12 sayı 12 reb gibi istatistikler tutturdu ama maça katkısı bu istatistiklerden fazlaydı. Oda oldukça iyi bir maç çıkarttı ve rahat bir galibiyet elde ettik.

Şu an hiçte fena bir konumda değiliz. 5-4 gibi bir galibiyet/mağlubiyet'imiz var. Doğu'da play-off yapabilmek için %50 'lik galibiyet yüzdesi yeterli hemen hemen. Şu an kısmen iyi gittiğimizi söyleyebilirim. Almamamız gereken yenilgiler aldık ama kaybettiğimiz maçların da içindeydik. Son ana kadar kovaladık ama sonuç üretemedik. Genç bir takımız zamanla oturacak bir taım şeyler..

Knicks dün gece iyi bir hücum performansı sergileyerek Thunder'ı geçti. Zach bir iki maç daha şöyle oynasa da iyi bir pakete gönderseler. Talibi de çok yazın bir hayli dedikodu vardı hatta bu sene bile baya dedikodu çıkıyor. Knicks zaten maçı baştan sona önde götürdü. Özellikle Nate'in şut ritmi de gayet yerindeydi dün gece.

Billups maçın başındao ldukça etkiliydi. Özellikle hücum da iyi katkılar verdi. Maçın sonlarına doğru da ipi koparan isimlerin başındaydı takımda. Melo ile birlikte oldukça iyi gözüktüler şu ana kadar.Denver gerçekten ciddi bir takım olmuş.
Boston'da geri dönüşünü yaptı ve maça ortak oldu yanılmıyorsam 80'li bir skorda dengedeydi maç ama o dakikadan sonra skordan da anlaşılacağı üzere Boston hiç verimli olamamış.

Rockets-Spurs'e karşı maçı nasıl verdi anlamak zor. 5 dakika kala 75-65 önde olan Rox maçı 77-75 kaybeden yine Rox. İzlemedim amçı ama çok kötü bir finish yaşadıkları açık. Hele ki son ştu Artest ile kullanmaları hepten götürmüş maçı.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...