20 Aralık 2008 Cumartesi

Heat 89-87 Lakers


Şu maç için ne söylenebilir bilemiyorum. Bir gece önceki Suns-Blazers yada sezon başındaki Hawks-Celtics gibi öyle aman aman bir maç olmadı, iki takımda fazlasıyla top kayıpları yaptı ve dengesiz hücum setleri oynadı ancak Kobe ve Wade kapışmasını izlemek gerçekten çok iyi geldi.

Zaten maçın başında Kobe vs Wade gibi bir olay olacağı maçta belliydi. Son dönemde oynanan Lakers-Heat maçlarını hatırlıyorum çoğunu da izlemişimdir. Cidden şahane maçlara sahne olmuştu hem Staples Center hem de AA.Arena.. Dün gece de öyle oldu..

Maça hem Wade hem de Kobe hücumda ipleri eline alarak başladı ve daha ilk dakikalardan bu iki ismin düellosunun başladığını açıkça seziyorduk. Onlar attıkça heyecanlandım ben maçın geri kalanı tadından yenmeyecek diye ki öyle de oldu. Wade ilk periyot savunmada da Kobe ile eşleşmekten kaçınmadı ancak Spoelstra'nın buna müdahele etmesi ve her ne kadar savunma anlamında maçın geri kalanında Kobe'ye karşı üstünlük sağlayamasa da elde olan Marion'u ilk seçenek olarak kullanması gerekirdi.

Heat'te zaten Wade'in oyunun hücum alanını domine etmesi bekleniyordu. Bu sezon zaten Heat onun kenarda olduğu dönemlerde çok sıkıntı çekti yada onun kötü oyunundan sonra beklenmedik yenilgiler aldı. Lakers'ta ise Kobe'nin bu tip oynamasını beklemiyordum ben şahsen daha ilk dakikalardan. İlk olarak zayıf Heat pota altına karşı Gasol-Bynum gibi isimleri kullanmasını beklerdim Lakers'ın.

Lakers ilk çeyrek çok sık top kaybı yaptı. İşin garibi Heat'in bu top kayıplarında bir payı yoktu. Tamamen kendi basit hataları ile ilk çeyrek sıkıntıdaydılar. Heat ise top kaybı dönemi çok kritik olan son çeyreğin başlaırna denk gelince maç sıkıntıya girdi..

Son dönemde neredeyse kabuğuna çekilmiş olan ve hiç iyi bir performans sergileyemeyen Farmar dün gece özelliklşe ikinci çeyrekte kritik katkılar yaptı. Maçın son çeyreğinde de Sasha ile beraber 12 sayılık farkı eriten isimlerden biriydi. Bunun dışında az önce dediğim gibi Lakers uzunlarını hiç kullanamadı. Lakers'ın 74 top kullandığı bir maçta Gasol-Bynum yalnızca 14 top kullandı. Bynum'un ilk dakikada faul problemine girmesi belki buna etken ama son çeyrek akıl ettikleri Gasol'e daha sık başvurmaları gerekirdi. Heat pota altında J.Anthony'de bu ikiliye karşı oldukça iyiydi. Skor nalamında katkı veremese de savunma kısmında büyük yarar sağladı takıma.



Üçüncü çeyrek Heat'te Wade'in kenarda olduğu dönemlerde Marion-Chalmers ve Cook'un başarılı oyunu ile geriye düşmeyen ve başarılı hücumlar çıkartan takım Wade'in de oyuna dahil olmasıyla beraber iyice ipleri eline aldı. Özellikle son saniyede attığı üçlük görülmeye değerdi. Heat'te Chalmers her ne kadar büyük çıkış yapmış olsa ve takımın ilk guardı olsa da bazen yaptığı gereksiz hamleler oyunu krize sokabiliyir. Bunu daha önce de gördüm. Tamam gerektiğinde skor anlamında katkı veriyor ama yaptığı hataları da yok değil. Dün daha bi gözüme battı onun bu hataları.

Son çeyrek Kobe ve Gasol kenarda iken 12 sayılık farkı Sasha-Ariza-Farmar gibi bench oyuncuları ile 4'e kadar indiren Lakers maça tekrar ortak olmuştu ancak gözle görülen bir şey vardı ki maçı daha çok isteyen taraf Heat oldu hep. Wade'e karşı Ariza son çeyrekte gayet başarılı oynadı savunmada ve ilk dakikalarda opsiyonlarını sınırladı Heat'in ancak çeyreğin devamında yine durdulamayacak bir Wade vardı sahada. İçeri drive'ları nasıl attığını bile göremediğimiz ilk adımları sayesinde çok kolay savunmacısından sıyrılıp oyunu açtı.

Lakers Kobe ile ivme yakaladı ve son dönemde maç krizdeydi. Bende bir Heat taraftarı olarak büyük heyecan içindeydim haliyle. Son topta uğur bilmem ne ne varsa yaptık ettik. Kobe'nin şutu nerdeyse çember içinden çıktı. Kobe iyi bir maç çıakrdı maç boyu. Bu sene ondan görmediğim kadar içeri penetre etti. Heat'in zayıf boyalı alanıda ona davetiye çıkardı. Lakers'ı yenmek için Kobe'yi düelloya mı sokmak gerek anlamadım. Pistons maçında da Ivy ile bir kapışması vardı kaybeden yine Lakers olmuştu.

Heat kazandı sabah sabah sevindik. Hem güzel bir maç izlemiş, hemde takımımızın galibiyetine tanıklı ketmiş olduk. Güzel bir geceydi. Bu gece Lakers yine Florida'da Magic ile oynayacak. Bakalım o maçı da izleyelim. Kritik bir hafta Lakers için. Üst üste zorlu dört deplasman ve sonunda Boston maçı. Merakla takip ediyoruz Lakers'ı özellikle de bu hafta için..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...