20 Ocak 2009 Salı

MLK Day Lakers vs Cavs


En son Detroit maçını yazmışım buraya. Net gidip geliyor garip bir durumdayım. Gidecek olursa şu maç yazısını yazayım da gitsin..

Geceye Suns-Celtics maçı ile devam ettim ancak o maçın sonucu daha en baştan kendini belli edince kendimi uykuya verdim. Boston savunma olarak çok iyi başladı ve Suns'a hücum ettirmedi. Suns'un zaten savunma yönü de zayıf olunca Boston maçın başında üstünlüğü ele aldı. İlk yarının sonlarına doğru uyudum Lakers maçında kalkarız diye.

Lakers maçına kalktım ama 1 saat uyumanın verdiği mayışmışlık ile tam manası ile kendimi veremedm maça. İkinci yarıya anca dinç hale gelebildim bir bardak kahve ile..
İlk yarıdan hatırladıklarım ilk dakikada Kobe'nin sakatlığı ve bu sakatlığına rağmen Lebron'a uyguladığı bunaltıcı savunmaydı. Lakers aslında takım halinde iyi savunma yaptı maç boyu. Bunlarda da iyice maç seçme başladı. Bir ay önce Boston şimdi Cavs.. Yani götürebiliyorsan ligi normal aslında bu yaptıkları. Kendilerini saklıyorlar.

Gasol maç boyu çok iyiydi. Ribauntlarda fazlasıyla etkendi. Savunma yönünde de fena sayılmazdı. Skor bulma konusunda da azımsanmayacak derece de iyiydi. Gayet iyi de bir yüzdeyle oynadı. Kobe'de bol bol besledi zaten Gasol'u. Uzunlardan yola çıktık Bynum'u da pas geçmeyelim. Dün gece o da fazlasıyla aktifti. Maçın kazanılmasın da etkisi önemliydi.

Daha önce Cavs maçı fazlasıyla izlediğimden fark ettim ki Lebron cidden bu maçta hiç etken olamadı. Doğrudan maça etki edemedi hiç bir zaman. Karşısında özellikle ilk yarıo boğucu bir savunma vardı. Etkisini bir dönem hissettirdi ki zaten orada da fark 20'ye çıkmış Lakers ufaktan bir rehavet havasına girmişti. 23 sayı buldu ama bu 23 sayıyı 25 denemede üretebildi !!!

Mlk günü sayesinde çok çok iyi bir gece geçirdik. 4 maçın keyfini yaşadık. Hoş dediğim gibi çok umutlu olduğum Celtics maçı aynı keyfi vermese de sabah şiş gözlerle yatağa gitmeme değdi. Bu gece de NtvSpor'da Ncaa keyfi var.. O maçıda merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...