20 Ocak 2009 Salı

Rockets 115-113 Nuggets


Martin Luther King gecesinin ilk ekmeğini yedik Rockets-Nyggets maçı ile.. Garip maç oldu aslında. Hakemler maça bu kadar etki etmelerine rağmen heyecanın hiç eksilmemesi güzeldi. İzlenebilirliği vardı maçın ilk anından son anına kadar.

İki takımda savunma anlamında ilk yarı neredeyse sahaya bir şey yansıtamadı. Eh hücumda atılan şutlarda yüzdeli olunca bol skorlu bir devre seyrettik. Öyle bir devre oldu ki Martin üçlük yollar hale geldi. Denver'da özellikle Martin ekstra bir gece yaşadı ki onun katkıları ile ayakta kaldı Denver maç boyu.

Hakemlerin maça etkisi çok oldu cidden. Daha maçın bşaında Yao'ya verilen faul kararları sinirlerin gerilmesine maçın tadının kaçmasına yönelik hamlelerdi ama oyuncular bunu yemedi. Basketbol devam etti ve enfes bir maç izledik. Yao oyunda olduğu dönemlerde Nene'ye üstünlük sağladı. Nitekim istatistiksel bakımdan da takımının en iyisi. Ancak kenarda olduğu anlarda Denver uzunları bunu değerlendirmeyi bildi. Nene-Martin ikilisi Yao'nun kenarda olduğu dakikalarda daha aktif oynadılar.

Denver'da Billups kötü bir gece geçirse de son anlarda yine sorumluluk aldı. Şutu kullanan isim olmasa da pozisyonların içindeydi. Hatta Martin'e indirdiği ve nerdeyse basket faul olan pozisyonu izlerken ağzım açık kaldı. Denver çaktırmadan maçı geriden gelip kazanacaktı.

Son anların keyfini yaşamak olağanüstüydü. Yao-Nene ve Martin'in 5'er faule ulaşması ve hücumda sürekli birbirlerinin üzerinden oynayıp rakibi pes ettirme çabaları görülmeye değerdi. Nitekim uzunların gecesi oldu iki takım adına da.

Denver'da Jr'ın eli fazlasıyla sıcaktı. Özellikle son çeyrek Denver'ın güvenebileceği en önemli isim haline geldi. Billups kötü yüzde ile oynarken ve Melo'da parke üzerinde değilken elde olan en iyi tercih Jr'dı. Niteim oda etkisini hissettirdi oyunun içinde olduğu anlarda.

Açılışı güzel yaptık. Gece devam ediyor. Kısa kestim bu maçın yorumunu aceleye geldi. Detroit maçı başlamak üzere belki de başladı. Hadi eyvallah.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...